Preskočite na glavni sadržaj

10. Festival na dragom kamenu

U Raklju se održava jubilarni deseti glazbeno-scenski 'Festival na dragom kamenu', koji je i ove godine besplatan za sve posjetitelje.
vrijeme: 23.07.2021. - 14.08.2021.
url: https://www.facebook.com/Festivalnadragomkamenu

Festival se otvara u petak, 23. srpnja koncertom Tamare Obrovac i Transhistria ensemble-a.
Po prvi puta u sklopu Festivala prikazujemo i dugometražne filmove. Dokumentarni film BERGE ISTRA, u režiji Dražena Majića, na rasporedu je 24. srpnja.
Radionicu animiranog filma za djecu u trajanju od 3 dana održat će Hrvoje Selec i Petar Lebinec, dvojac iz varaždinske udruge Filmsko-kreativnog studija VANIMA.  Djeca će se uz stručno vodstvo okušati u stvaranju minijature koju ćemo prikazati na velikom platnu 30. srpnja kada je planirana večer animiranog filma.
31. srpnja na programu je večer klasične glazbe. Dolazi Igor Matavulj koji će na gitari svirati djela Matiegka, Mertza, Dyensa i dr.
Elis Lovrić, glumica i kantautorica, glazbom će nas odvest u svoj svijet 1. kolovoza. Gost na koncertu bit će Stjepan Večković na gajdama.
Monodrama Vla, Vla Vlajland Cabaret Ecije Ojdanić na rasporedu je u srijedu 4. kolovoza.
Anton Percan, arhitekta porijeklom iz Raklja gotovo cijeli život istražuje povijest Raklja. Istraživanje koje će se uskoro uobličiti i u knjigu, a koje predstavlja svake godine i u sklopu Festivala na dragom kamenu, ove godine na temu Građevine i posjedi rakljanskih rodova bit će u korti Grubića 6. kolovoza.
Nakon predavanja slijedi prezentacija fotografija Rakljani iz fotoalbuma Jure Zvaninega.  
Makedonski igrani film Bog postoji, njeno ime je Petrunija u režiji Teone Strugar Mitevska gledat ćemo na velikom platnu 8. kolovoza.
Večer bluesa uz koncert The Primotajo Blues Band-a održat će se 13. kolovoza.
Atomsko sklonište na čelu s Brunom Langerom već devetu godinu za redom rock koncertom zatvaraju Festival.

Organizator Festivala: Agencija MT iz Pule.