Preskočite na glavni sadržaj

1. Međunarodni intermedijalni festival – Punkt

1. Međunarodni intermedijalni festival – Punkt
Od 7. do 14. listopada na više poznatih osječkih lokacija održat će se PUnKt, intermedijalni festival književnosti, koji je koncepcijski i organizacijski zamišljen kao sasvim nova pojava na kulturnoj mapi Hrvatske i šire.
vrijeme: 07.10.2021. - 14.10.2021.
mjesto: Osijek
url: http://www.uaos.unios.hr/

Novi Festival organiziraju Akademija za umjetnost i kulturu u Osijeku i Filozofski fakultet Osijek pod pokroviteljstvom Grada Osijeka. Suorganizator je Kulturni centar Osijek, partneri su nakladničke kuće VBZ i Ljevak te Ugostiteljsko-turistička škola Osijek, a Festival se organizira uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Studentskoga centra u Osijeku, Studentskoga zbora Sveučilišta u Osijeku te Fonda za kulturu.
 
Bogat program prvoga izdanja PUnKt-a, čiji naziv ustvari predstavlja skraćenicu obuhvaćenih pojmova (P – Panonija, U – Umjetnost, n – novi mediji, K – Književnost, t – teorija), koncepcijski je podijeljen u četiri cjeline. To su: Teorijski punkt (tribine i okrugli stolovi), Interpretacije (umjetničke obrade književnih djela), Artestiranje (razgovori s umjetnicima o umjetnosti) te Recepcije (razgovori s interpretiranim književnicima). Više od 30 raznolikih događanja u osam dana Festivala održat će se na šest lokacija – na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, u Kulturnom centru Osijek, Galeriji Knifer, Atelier baru, Muzeju likovnih umjetnosti i Hrvatskom narodnom kazalištu Osijek. Opširnije…