koncert

Sudar trio nastupa u Marini


vrijeme: 12.08.2019.

Sudar Percussion trio nastupa u ponedjeljak, 12. kolovoza u 21 sat, u Marini Dalmacija, Sukošan – Bibinje. Ulaz je slobodan.

Sudar Percussion ansambl, kako ga tisak naziva „najotkačenija grupa muzičara na ovim prostorima“, od 2010. godine ostvaruje zavidan broj nastupa, turneja i projekata u Hrvatskoj i inozemstvu. Specifičnost ansambla je u njihovu posebnom pogledu na poznata djela klasične i popularne glazbe, ali i u članovima, koje osim tehničke spremnosti i nevjerojatne muzikalnosti odlikuje i inovativnost i duhovitost.
Iz takve je kombinacije nastao 2013. godine Sudarov prvi album Eat Suite, masteriziran u legendarnom Studiju Abbey Road u Londonu. Kruna svih pohvala struke bile su dvije prestižne nagrade na Independent Music Awards u Sjedinjenim Američkim Državama. Sudar Percussion ansambl tim je albumom uvelike pridonio promociji udaraljkaške glazbe u Hrvatskoj. Projektom Oxygene IV ansambl je napravio još jedan iskorak u svojem stvaralaštvu, obradama glazbe francuskog skladatelja Jean-Michela Jarrea, pionira elektroničke glazbe. U svojem energičnom i individualnom stilu, obrade su naišle na oduševljenje publike i struke, ali i samog Jean-Michela Jarrea!

U ansamblu Sudar Beat trio, čiji je umjetnički voditelj Goran Gorše, kao ogranak etabliranog ansambla Sudar Percussion, zastupljena su djela hrvatskih skladatelja kao i hrvatskih aranžera već postojeće, strane udaraljkaške literature, a program koncerta nosi naziv „TRIPLE WIN“.

Uz zanimljvost udaraljkaškog instrumentarija i koncertnog programa, svojom akustičnom atraktivnošću i virtuozitetom glazbenika nimalo ne odstupa od velikih multimedijalnih udaraljkaških projekata koji se najčešće vežu uz ansambl Sudar Percussion. U koncertni program su uključene dvije marimbe, vibrafon, cajon, koncertni bas bubanj, tomovi i druge, manje udaraljke.

https://www.facebook.com/events/885216365145769/


(D.H.F., 09.08.2019)