Preskočite na glavni sadržaj

Festival Vafi & Rafi 2021.

Festival Vafi & Rafi 2021.
Internacionalni festival animiranog filma djece i mladih Vafi & Rafi održat će se od 27. do 29. svibnja u Rijeci te od 3. do 6. lipnja u Varaždinu, a u oba grada djeca će moći pogledati 14 službenih projekcija, najavljeno je u utorak u Varaždinu na konferenciji za novinare.
vrijeme: 27.05.2021. - 06.06.2021.
mjesto: Zadar
url: https://monoplay.eu/

Od filmova pristiglih na festival, autori njih 600 su profesionalci koji rade filmove za djecu i mlade, a autori njih dvjestotinjak su djeca i mladi.
 
Direktor festivala Hrvoje Selec istaknuo je da im je svima važno da ljudi vide da se i djeca bave filmskim stvaralaštvom.
 
"Drago nam je što se ovom manifestacijom opet vraća život u Varaždin, a svi koji neće moći doći, program će moći pratiti online", poručio je Selec,
 
Programska voditeljica festivala Dubravka Kalinić-Lebinec rekla je da ih veseli što se broj filmova, unatoč pandemiji, nije smanjio.
 
"Teme vezane uz RAFI, dio festivala koji rade profesionalci, ove su godine nešto izraženije ekološkog tipa. Inače su često vezane uz izbjeglice i migrante i najveći broj tema je zapravo intimnog tipa", istaknula je dodavši da djeca autori uglavnom rade educiranu animaciju.
 
Organizatori festivala su udruga Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina i javna ustanova u kulturi Art-kino iz Rijeke.
 
"VANIMA ove godine obilježava 35 godina postojanja i 12. godinu VAFI festivala. Ponosni smo pokrovitelj jednoga i drugoga i zapravo na neki način podrška cijeloj priči”, rekla je zamjenica varaždinskog gradonačelnika Sandra Malenica.
 
U sklopu festivala Vafi & Rafi održat će se i panel rasprava na temu "Dječje filmsko stvaralaštvo u kriznim vremenima".
 
Suorganizatori festivala su Hrvatski filmski savez, ASIFA Hrvatske i POU Varaždin te kino Gaj, a održat će se pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, Grada Rijeke, HAVC-a i Varaždinske županije. (Hina)

/foto©https://vafirafi.com/