Preskočite na glavni sadržaj

U Sisku počinje 7. izdanje Star Film Festa

Ovogodišnje izdanje Star Film Festa, koji se održava od 3. do 5. rujna, donosi publici značajne novitete među kojima su novi vizualni identitet i paralelan način održavanja na lokaciji Kazališta 21 u Sisku i online.
vrijeme: 03.09.2020. - 05.09.2020.

Od 816 filmova prijavljenih za sudjelovanje u natjecateljskom programu, pristiglih iz cijeloga svijeta, posjetitelji će moći pogledati 54 najbolja. Ono što 7. Star Film Fest, osim kvalitetnog natjecateljskog programa, nudi projekcije aktualnih hrvatskih naslova, radionice, glazbena događanja i izložbu.
 
Festival započinje 3. rujna u 19 sati s filmskom glazbom, izložbom '965 minuta djevojke', svečanim otvorenjem i projekcijama prošlogodišnjih pobjednika na lokaciji vanjskog prostora Kazališta 21 i online, putem službene stranice sfilmfest.com.
 
Drugi dan donosi online sadržaj: projekcije filmova u natjecateljskom programu, glazbeni program, radionicu snimanja koju vodi Filip Tot, te sadržaj uživo: projekciju nagrađivanog filma F20 Arsena A. Ostojića u vanjskom prostoru Kazališta 21 u 20.15 sati.
 
Vrhunac Star Film Festa predstavlja završni, treći dan u kojemu će online publici biti predstavljene natjecateljske projekcije i glazbeni program, zatim paralelno izdanje radionice montaže i radionice 'Kako na nebu tako i na Star Film Festu' na lokaciji vanjskog prostora Kazališta 21 i online. Za sisačku publiku tu je i Zagrebački ekvinocij redatelja Svebora Mihaela Jelića s početkom u 20.15 sati.
 
Proglašenje pobjednika počinje u 21.45h ispred Kazališta 21 i online. Uslijedit će projekcije pobjedničkih filmova i opušteno zatvaranje festivala uz DJ Olivera za goste na lokaciji i one koji su Star Film Fest pratili online.
 
Ovogodišnji žiri čine prošlogodišnja pobjednica Star Film Festa, slovenska redateljica Ana Trebše, redatelj Igor Jelinović te profesorica hrvatskog jezika, književnosti i fakultativne nastave filmske umjetnosti, Ana Đordić.
 
Projekcije natjecateljskih filmova online su dostupne su od 3. rujna u 20 sati do 5. rujna u 20 sati. Za publiku koja festival namjerava posjetiti u Sisku potrebno je ispuniti ovaj obrazac za najavu dolaska.