izložba

'Nadrealni svjetovi' Salvadora Dalija u Zadru


vrijeme: 01.06.2019. - 15.10.2019.
mjesto: Zadar, Kneževa palača

Ovo ljeto sve posjetitelje u Kneževoj palači očekuju 'Nadrealni svjetovi' Salvadora Dalija. Izložba se održava od 1. lipnja do 15. listopada 2019. Izložba Dalijevog opusa realizirana je suradnjom Narodnog muzeja Zadar i Sitre d.o.o.
 
Izložba naziva Nadrealni svjetovi Salvadora Dalija predstavlja izbor oko 200 najpoznatijih grafičkih listova, skulptura, tapiserija i reljefa, predmeta od keramike, stakla te poznate Dalijeve sofe.
Postavljena je s idejom da posjetitelja povede u nadrealni svijet velikog genija, osvijetli ne samo rad već i život i djelovanje tog velikog majstora i njegove nenadmašive mašte.

Na samoj izložbi možete vidjeti izbor iz njegovih opusa: Božanstvena komedija i Biblia sacra te izbor iz opusa Konji i kompletne mape Trorogi šešir, Edades de la vida i Homage Leonardu da Vinciju.

Osim bogatog izbora predmeta, u Narodnom muzeju Zadar organizirat će se i edukativni program koji će pomno pratiti sav nadrealni svijet koji nam je Dali doveo u Zadar. Osim stručnog vodstva na izložbi, koje će biti dostupno na hrvatskom i engleskom jeziku, očekuju vas radionice primjerene najmlađim i najstarijim generacijama. Imat ćete priliku sami stvoriti svoj nadrealni svijet inspiriran Dalijem i na taj način na trenutak pobjeći od realnog svijeta. Možete očekivati raznovrstan program tijekom cijelog ljeta i brojna iznenađenja, kao i nagradne igre s vrijednim nagradama.

Radno vrijeme Kneževe palače od 1. do 15. lipnja je svakim danom od 9 do 20 sati, od 15. do 30. lipnja od 9 do 22, a od 1. srpnja do 1. rujna od 9 do 24 sata.

Opširnije:
http://nmz.hr/hr/
Tagovi: salvador dali

Uskoro: