Preskočite na glavni sadržaj

Brač Film Festival od 6. do 8. kolovoza u Supetru

Brač Film Festival, kojem je cilj podržati filmske debitante, održat će se po planu od 6. do 8. kolovoza u ljetnom kinu u Supetru, a otvorit će ga otočka premijera domaćeg filma "Mater" Jure Pavlovića, priopćeno je.
vrijeme: 06.08.2020. - 08.08.2020.

Radnja filma prati Jasnu koja se nakon nekoliko godina provedenih u Njemačkoj vraća u Hrvatsku kako bi se brinula o majci, koja je na umoru. U filmu glume Daria Lorenci-Flatz, Neva Rošić, Vera Zima, Anka Vučković, Marijo Jurković i drugi.

U dugometražnom programu prikazat će se i francusko-belgijska komedija "Alice i Gradonačelnik", Nicolasa Parisera, o političaru koji se istovremeno bori s egzistencijalnom, ali i krizom srednjih godina. Film je premijeru imao na prošlogodišnjem Directors' Fortnightu filmskog festivala u Cannesu.

Iz Srbije na Brač dolazi film "Ajvar", redateljske debitantice Ane Marie Rossi. Glavne uloge u filmu o tome kako preživjeti izgubljenu ljubav, nose Sergej Trifunović i Nataša Ninković.

Kratkometražni program čine filmovi "Kućica", redatelja Jakova Nole, "Brokula", redatelja Eliotta Fetweesa i "Joseph navršava 42", redatelja Paula Mazierea. Kratki filmovi prikazivat će se prije svakog dugometražnog filma.

Zbog sigurnosti posjetitelja dječji program seli na ljetnu pozornicu iza supetarske crkve, a u okviru njega bit će prikazani zabavni filmski naslovi poput avanturističke dramske priče "Moje neobično ljeto s Tess", animiranog francuskog filma "Putovanje jednog princa" te moderne bajke "Rocca mijenja svijet".

Završnu večer nastupit će grupa Vatra, a zabava se nakon koncerta nastavlja uz DJ-a Marija Kovača, priopćeno je. (Hina)