Preskočite na glavni sadržaj

67. Pulski filmski festival – 16 filmskih naslova u utrci za Zlatne Arene - ODGAĐA SE

U Hrvatskom programu 67. Pulskog filmskog festivala, koji se održava od 18. do 26. srpnja, za Zlatne Arene natjecat će se 16 filmskih naslova, od kojih 5 u programu Hrvatskog filma i 11 u programu Manjinskih koprodukcija.
vrijeme: 18.07.2020. - 26.07.2020.
Svečanom otvorenju slijedit će projekcija filma Mare Andree Štake, iz programa Manjinske koprodukcije.

 

U programu Hrvatski film bit će redom prikazani: Mater Jure Pavlovića, Glas Ognjena Sviličića, Ribanje i ribarsko prigovaranje Milana Trenca, Ideš? Idem! Ljube Zdjelarevića i Tereza37 Danila Šerbedžije.

 

Program manjinske produkcije u Areni nastavit će filmovi Otac Srdana Golubovića i Bosonogi car Petera Brosensa, dok će filmovi Ne zaboravi disati Martina Turka, Sin Ines Tanović, Korporacija Mateja Nahtigala, Grudi Marije Perović, Svi protiv svih Andreja Košaka, Pijavice Dragana Marinkovića, Ja sam Frenk Metoda Peveca i Agina kuća Lendite Zeqiraj biti prikazivani u Istarskom narodnom kazalištu.

 

U Areni će se osim filmova iz natjecateljskog programa prikazati i dio filmova iz programa Kratka Pula. U ranijem će terminu biti prikazana dva kratka igrana filma, Slijedi... Karle Lulić i Njemački inat Silve Ćapin, dok će u kasnijem terminu u Areni, nakon natjecateljskog programa, biti prikazana četiri dokumentarna filma, od kojih tri svjetske premijere: Vergarola – Mine na plaži Arsena Oremovića, Galeb Ivana Živkovića Žike i Berge Istra Dražena Majića te Stepinac – Kardinal i njegova savjest Višnje Starešine.

 

Ostalih 20 dokumentaraca iz Kratke Pule te 21 studentski film  biti će prikazani u Kinu Valli, dok će 9 kratkih igranih filmova biti prikazano u Istarskom narodnom kazalištu.

 

Cjelokupni program možete pronaći na službenim stranicama festivala.

 

Izvor: HAVC