Preskočite na glavni sadržaj

Ljetne večeri HNK u Zagrebu

Ljetne večeri HNK u Zagrebu
Ljetne večeri HNK u Zagrebu otvorene su 6. lipnja scensko glazbenim događajem Lipanjska noć. Slijedi program: Karaokelektira – 10. lipnja; Balet u predvečerje – 12. i 25. lipnja; Glazbeni put oko svijeta – 15. lipnja; Europski jazz šlageri – 17. lipnja.
vrijeme: 06.06.2020. - 17.06.2020.

Program

LIPANJSKA NOĆ
– 6. lipnja 2020.

KARAOKELEKTIRA – 10. lipnja u 19 sati
Karaokelektira glazbeni je šou-performans Nine Violić i Kristijana Beluhana u kojemu su opjevali opća mjesta hrvatske literature. U ovom će se atraktivnom programu gledatelji na interaktivan način prisjetiti osnovnoškolske lektire.
Korištena je glazba Mitje Vrhovnika Smrekara iz predstava Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu.

BALET U PREDVEČERJE – 12. i 25. lipnja u 19 sati
Program Balet u predvečerje zamišljen je kao poklon građanima i gostima Zagreba kako bi, u šetnji svojim omiljenim lokacijama, zastali pored našeg kazališta, te u predvečerje uživali u elegantnim pokretima naših vrhunskih umjetnika.
Započinjemo s dijelom baletnih vježbi, onom što prethodi svakom uvježbavanju koreografije i što je esencijalno za formu baletnog plesača. Nastavljamo s ulomkom iz predstave Ponos i predrasude Lea Mujića koju ćemo premijerno izvesti u studenome ove godine, a završavamo efektivnom i emotivnom solo točkom uz pratnju timpana u koreografiji Leonarda Jakovine koja je osmišljena kao recentni trenutak naše planete, sa svim strahovima i izazovima, no s nadom da još uvijek ljudskim djelovanjem možemo sačuvati našu dragocjenu plavu planetu. Poruka našim gledateljima je da nismo zaboravili na njih i da ja njihova podrška ono što nas motivira i bez čega ne možemo stvarati.

GLAZBENI PUT OKO SVIJETA– 15. lipnja u 19 sati
Vrsni glazbenici Brass sekcije orkestra Opere HNK u Zagrebu udružili su snage sa solisticom Adelom Golac Rilović i vode nas na glazbeni put oko svijeta. Uživajte u operno-operetnom programu te polkama i tangu na nov i uzbudljiv način u ljetno predvečerje na pozornici ispred HNK u Zagrebu.

EUROPSKI JAZZ ŠLAGERI – 17. lipnja u 19 sati
Večer Europskih jazz šlagera je osmislio Mate Matišić, koji će na gitari nastupiti uz glazbenike orkestra i soliste Opere HNK u Zagrebu. Djela Kurta Weila i aranžmani Django Reinhardta obećavaju posebnu ljetnu večer pred kazalištem. Ne propustite ovaj jedinstveni događaj kojim zatvaramo ljetne večeri HNK u Zagrebu.

Program Ljetne večeri HNK u Zagrebu realizira se u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba.

Izvor:
https://www.hnk.hr/