Preskočite na glavni sadržaj

Ljetna pozornica Tuškanac 2020.

Ljetna pozornica Tuškanac 2020.
Ljetnu pozornicu Tuškanac tradicionalno otvara Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, koji će od 5. do 7. lipnja najaviti svoje jesensko izdanje. U lipnju će na pozornici svoje programe predstaviti i Međunarodna smotra folklora (Etnografski dokumentarni film, 9. i 10. lipnja), Kulturno informativni centar (koncertno-multimedijalno događanje 'Ljetno kino Europa', 12., 13. i 29. lipnja), Festival tolerancije (19. lipnja) i Revija europskog filma (20. – 26. lipnja).
vrijeme: 05.06.2020. - 30.08.2020.
Srpanj donosi nova izdanja Fantastic Zagreb Film Festivala, koji će ljubiteljima SF-a, fantastike i horora donijeti pregršt zanimljivih naslova, a izbor iz svojih programa predstavit će i Zagreb Film Festival, Motovun Film Festival te Filmski programi Hrvatskog filmskog saveza.

 

Kolovoz donosi novi filmski program, «Film u šumi». Riječ je o presjeku recentnih i aktualnih filmskih hitova, s posebnim gostovanjima programa kina Kinoteka, u kojem ćemo klasične naslove imati priliku otkriti u miru tuškanačke šume, pod zvijezdama. Bez obzira jeste li ljubitelji akcije, drame, humora ili arta, u šumi ćete pronaći film za sebe.

 

Program se otvara animiranim filmom Milorada Krstića Ruben Brandt, kolekcionar (Grand Prixa za dugometražni film, Animafest 2019) o slavnom psihoterapeutu koji je prisiljen ukrasti 13 slika iz slavnih svjetskih muzeja i privatnih zbirki kako bi zaustavio noćne more od kojih pati uslijed subliminalnih poruka koje je primao u djetinjstvu.
 

https://www.facebook.com/ljetnapozornicatuskanac/