natječaj

Zaklada moliških Hrvata 'Agostina Piccoli' raspisala natječaj za književnu nagradu


prijava: 05.08.2019.

Zaklada moliških Hrvata iz Italije 'Agostina Piccoli' raspisala je natječaj za književnu nagradu koja se dodjeljuje za ostvarenja na području kulture i umjetnosti s temama vezanim uz jezik, tradiciju i povijest moliškohrvatske zajednice, objavila je zaklada 'Agostina Piccoli'.
 

Natječaj je otvoren do 5. kolovoza 2019. a nakana je popularizirati moliškohrvatsku jezičnu, povijesnu i kulturnu baština, čime se promiče interes njezina statusa posebne jezične manjine.

 

Zaklada dodjeljuje književnu nagradu i nagradu "Mali umjetnik". Na natječaj se mogu slati sva prozna djela (članci, studije, prikazi, novele, priče...) i poezija na moliškohrvatskom jeziku. Prozna djela i poezije mogu biti napisani i na talijanskom i hrvatskom jeziku.

 

Nagrada "Mali umjetnik" dodjeljuje se djeci do navršene 12. godine. Na natječaj se može prijaviti s likovnim i s književnim ostvarenjima.

 

Na natječaj treba poslati djela koja nisu ranije objavljena ili izložena. Radove treba poslati na adresu: Fondazione "Agostina Piccoli" Centro di Documentazione, via Castello 47, I-86030 Montemitro (CB), a mogu se slati i elektroničkom poštom na adresu: fondazione.piccoli@gmail.com.

 

Prosudbeno povjerenstvo za dodjele nagrada sastoji se od pet članova: predsjednika Zaklade "Agostina Piccoli" iz Mundimitra, dva predstavnika društava iz Filiča i Kruča te jednoga stručnjaka za hrvatski jezik i jednoga stručnjak za pedagoška pitanja.

 

Prva tri nagrađena autora dobit će odlikovanje. Autor prvonagrađenoga djela u kategoriji nagrade "Mali umjetnik" dobit će nagradu u skladu sa svojom dobi i interesima (npr. knjige, putovanje, pribor za informatiku i sl.).

 

Nagrađeni radovi i ostali izabrani – bit će objavljeni u zbirci književnih ostvarenja u izdanju Zaklade "Agostina Piccoli". (Hina)
 

(R.P.B., 08.07.2019)