obavijest

Prvi Međunarodni dani katoličkog nakladništva u Rimu


vrijeme: 26.06.2019. - 29.06.2019.
mjesto: Rim

U Rimu se od 26. do 29. lipnja 2019., u organizaciji vatikanskoga Dikasterija za komunikacije, po prvi put održava manifestacija - Međunarodni dani katoličkog nakladništva. Među pozvanim sudionicima je i nakladnička kuća Verbum iz Splita. 

Na skupu koji će trajati čak četiri dana predviđa se bogat program koji uključuje izlaganja, panel diskusije i razmjenu iskustava.

Međunarodne dane katoličkog nakladništva svojim izlaganjem otvorit će pročelnik Dikasterija za komunikacije g. Paolo Ruffini, a svoje intervente imat će i odgovorni Vatikanske izdavačke kuće fra Giulio Cesareo, teolog isusovac pater Marko Ivan Rupnik, kao i Jean-Marie Montel, predsjednik Udruženja francuskih katoličkih medija i glavni vice direktor Bayard grupe.

Uz čitav niz drugih govornika  i sudionika na panel raspravama svoja izlaganja imat će i predstavnici tvrtki Google i Amazon koji će govoriti o digitalnom izazovu za katoličke izdavače te o digitalnoj distribuciji sadržaja.

Na Međunarodnim danima katoličkog nakladništva sudjelovat će više od pedeset vodećih katoličkih nakladnika iz raznih zemalja, a među pozvanima je i nakladnička kuća Verbum, koja će biti jedini hrvatski predstavnik na tom skupu, priopćeno je iz te nakladnićke kuće.(D.H.F., 27.06.2019)