Preskočite na glavni sadržaj

Kazališni maraton u Osijeku

Kazališni maraton u Osijeku
Nova kulturna manifestacija u organizaciji grada Osijeka, Kazališni maraton, održat će se od 15. do 17. ožujka u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) i Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića, najavila je u četvrtak osječka dogradonačelnica Žana Gamoš.
vrijeme: 15.03.2019. - 17.03.2019.

Na konferenciji za novine Gamoš je izvijestila da će u tri dana u ta dva kazališta nastupiti brojni glumački ansambli, a uz glumačke snage dvaju osječkih kazališta, nastupit će i gosti, kao što su Narodno pozorište iz Subotice, Kazalište Moruzgva i Gradsko kazalište – Scena Gorica, riječko Gradsko kazalište lutaka, zagrebački Teatar EXIT i Tarik Filipović s monokomedijom 'Ćiro' ”, rekla je Gamoš.
 
Voditeljica Odsjeka za kulturu u gradskom Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Danijela Klobučar rekla je kako će tijekom trajanja Kazališnog maratona posjetitelji imati mogućnost pogledati 13 predstava, od toga sedam u HNK-u i šest u Dječjem kazalištu, a manifestaciju 15. ožujka otvara Narodno pozorište iz Subotice s komedijom "Ukroćena goropadnica".
 
"Tijekom Kazališnog maratona na programu su predstava za djecu 'Pale sam na svijetu', predstava za djecu 'Tobija', komedija 'OtpisaNE', drama 'Konstelacije', predstava za djecu 'Wanda Lavanda', komedija 'Sumnjivo lice', crna komedija 'Richard III. grbavi', drama 'Kako misliš mene nema?!' i monokomedija 'Ćiro'. Treba reći da će predstave 'Ukroćena goropadnica', 'Wanda Lavanda' i 'OtpisaNE' biti igrane u dva navrata, što čini ukupno 13 predstava", zaključila je Klobučar. (Hina)
 

Opširnije >>>