Preskočite na glavni sadržaj

Festival knjige i književnosti 'Pazi, knjiga!'

Festival knjige i književnosti 'Pazi, knjiga!'
Već petnaestu godinu zaredom održava se festival knjige namijenjen djeci i mladima na kojem će publika imati priliku upoznati se s autorima iz Njemačke, Irana, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske te doznati kako je to biti pisac, ilustrator, putopisac i prevoditelj. 
vrijeme: 05.11.2018. - 17.11.2018.

I dok će se na festivalskom programu u Zagrebu predstaviti prevoditelji Anke Ludewig i Ebtehaj Navaey, pisci Jasminka Petrović, Nena Lončar, Vlado Rajić, Irena Zelena, Rosie Kugli, Silvija Šesto, Darko Macan te grupe pisaca iz Šibenika i polaznici radionice CEKAPE-a;  putopisci Jasen Boko i Damir Vujnovac, ilustratori Sanja Pribić,  Ana Petrović, Štef Bartolić, Franjo Anžlovar, Dalibor Talajić, dok će autori  Zoran Pongrašić, Gordana Lukačić, Ana Đokić, Nikolina Manojlović Vračar, Zdenko Bašić, Aleksandra Knežević, Emir Durmišević i Enis Čišić predstaviti svoj rad publici u drugim gradovima Hrvatske te u dalekom Dubaiju.
 
Na Festivalu 'Pazi, knjiga!' bit će postavljene tri izložbe ilustracija  u Zagrebu (Međunarodna izložba ilustracija Slikovnica - prozor u svijet, izložba ilustracija Jere i oblaci autorice Ane Petrović, te samostalna izložba ilustracija Kako je zeko izgubio uši a koza dobila rogove, počasne ilustratorice Festivala - akademske slikarice Sanje Pribić.) i jedna u Dubaiju (međunarodna izložba ilustracija Voli me, ne voli me) . U Zagrebu će biti postavljena i  izložba putopisnih fotografija Hrvoja Ivančića, Jasena Boke, Ane Đokić i Damira Vujnovca.
 
U iznimno bogatom programu koji će započeti ranojutarnjim druženjem za najmlađe u Zagrebu u Galeriji Kupola u ponedjeljak 5.11. u 9h a završiti u subotu 17.11. u 20h na Interliberu svečanom dodjelom nagrada za najbolju hrvatsku slikovnicu Ovca u kutiji, održat će se preko trideset književnih događanja na kojima će sudjelovati četrdeset autora te biti predstavljeno preko osamdeset knjiga.
 
Glavni organizator festivala je udruga Knjiga u centru. Festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.  Partneri Festivala su Knjižnice grada Zagreba, Zajednica nakladnika, CEKAPE, Kazališni Epicentar, Kreativna mreža, Ibis grafika, Hrvatsko iransko društvo prijateljstva Irandustan.
 
Ilustraciju ovogodišnjeg Festivala Pazi, knjiga! potpisuje Sanja Pribić
 
Više o programu i svim sudionicima i organizatorima Festivala na Facebook Knjiga u centru.