najave

10. zagrebačke Tajne Griča


vrijeme: 14.06.2019. - 10.08.2019.
mjesto: Zagreb

Jubilarne 10. Tajne Griča, kazališni noćni obilazak zagrebačkim Gornjim gradom na kojemu posjetitelji u pratnji kostimiranog lika Marije Jurić Zagorke upoznaju pitoresknu povijesnu i kulturnu baštinu Zagreba i Hrvatske, počinju u petak 14. lipnja, a ovogodišnji ciklus tura koje se naizmjenično petkom i subotom odvijaju na hrvatskom i engleskom jeziku, trajat će sve do 9. kolovoza.

Tajne Griča jedinstveni su kulturno-turistički projekt koji na inovativan način predstavlja povijesnu i kulturnu baštinu koji se već dugi niz godina održava u Zagrebu, petkom na hrvatskom, a subotom na engleskom jeziku, priopćeno je.

Tijekom ove kostimirane ture, posjetitelji upoznaju pitoreskni život starog Zagreba, coprnice, likove iz Šenoinih romana i Matiju Gupca, a Marija Jurić Zagorka vodi ih kroz ulice Gornjeg grada koje skrivaju brojne tajne glavnog grada Hrvatske. Posjetiteljima je već godinama vodič kostimirani lik Marije Jurić Zagorke a u svakoj turi, uz profesionalne glumce, sudjeluju i vitezovi, glazbenici, dok su "iza kulisa” scenski radnici koji osiguravaju jedinstven doživljaj.

Projekt je osmislio kreativni tim Katapult promocije, a realizira se u suradnji i uz potporu Turističke zajednice grada Zagreba. Tajne Griča već su nekoliko godina istaknute kao jedna od top-atrakcija u Zagrebu na TripAdvisoru, godine 2013. Tajne su dobile priznanje Hrvatske turističke zajednice u kategoriji Kulturnog itinerera, godinu ranije projekt je dobio nagradu Croatian Business Tourism za najbolji marketinški program hrvatskog poslovnog turizma, a National Geographic Traveller uvrstio ga je na popis najboljih noćnih doživljaja na svijetu.

Redateljski koncept projekta potpisuje Anja Maksić Japundžić, koja je radila i na istraživanju građe i oblikovanju scenarija, koji sadrži brojne povijesne priče i legende iz zagrebačke i hrvatske povijesti.

Ovogodišnje Tajne Griča počinju turom na hrvatskom jeziku u petak 14. lipnja, sljedeća je u subotu 15. lipnja na engleskom jeziku, a obilasci, koji počinju na križanju Ilice i Mesničke, održavat će se tim rasporedom sve do petka, 9. kolovoza, kada će biti održana posljednja tura, na hrvatskom jeziku. (Hina)

(D.H.F., 13.06.2019)

Tagovi: tajne griča