Preskočite na glavni sadržaj

4. Star Film Fest

Star Film Fest ove će se godine održati od 31. kolovoza do 2. rujna, a u sklopu festivala prikazat će se 38 najboljih filmova u kategorijama dokumentarnog, eksperimentalnog, igranog i animiranog žanra autora iz Hrvatske, BiH, Španjolske, Belgije, Francuske, Latvije, Njemačke, Italije, Rusije, Zapadne Sahare, Argentine, Izraela i Perua.
vrijeme: 31.08.2017. - 02.09.2017.

Star Film Fest 2017. – raspored
 
Star Film Fest posvećen je mladim umjetnicima od 18 do 35 godina, a organizator Matija Holjevac ističe da je cilj festivala biti prva stepenica mladim umjetnicima da prikažu svoje filmove kako bi mogli krenuti na druge festivale. Na četvrti po redu Star Film Fest prijavljeno je oko 549 filmova od kojih je odabrano najboljih 38 koji će biti prikazivani na lokacijama sisačkog Starog grada i Kazališta 21.
 
Ove godine je za posjetitelje organiziran prijevoz turističkim vlakićem na otvorenje u pitoresknoj utvrdi Stari grad (okupljanje je u 19 h na Trgu bana Josipa Jelačića). Festival otvara foto izložba pod nazivom 'Rascvjetani Sisak', a, između ostalih, prikazat će se i film Buffet Željezara redatelja i scenarista Gorana Devića, koji u svojoj tihoj opservaciji dokumentira šest posljednjih dana sisačke kavane na ulazu u Željezaru Sisak.
 
Kao i prošle godine, za najmlađe zaljubljenike u film, Star Film Fest organizirao je dječje matineje koje će biti prikazivane u prijepodnevnim satima u Kazalištu 21, te popraćene radionicom Nike Tilić iz Udruge Programerko koja se bavi popularizacijom i promocijom digitalne pismenosti u osnovnoškolskom obrazovanju u suradnji s Kinoramom.
 
Ovogodišnji stručni žiri, koji će odlučivati o najboljim filmskih uradcima, sastoji se od renomiranih hrvatskih filmskih stručnjaka: glumca i pisca Dade Ćosića, hrvatskog redatelja i scenarista Ivana Sikavice, mlade hrvatske glumice Ivone Kundert te voditelja Filmsko-kreativnog studija VANIMA u Varaždinu, izvršnog direktora internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih VAFI u Varaždinu i ujedno tajnika ASIFA Hrvatske Hrvoja Seleca.
 
Završnu će večer Star Film Festivala biti proglašeni, osim pobjednika u filmskim kategorijama, i pobjednici foto natječaja 'Rascvjetani Sisak'.
 
Osim projekcija filmova pod zvijezdama organizirani su koncerti na otvorenom te filmske radionice i predavanja. Svi sadržaji Star Film Festa, od projekcija i matineja do radionica i predavanja su besplatni i otvoreni za javnost, a svi ostali detalji kao i raspored projekcija dostupni su na ovoj poveznici ili s desne strane teksta.
 
Izvor. HAVC