Preskočite na glavni sadržaj

18. Salon fotografije Vinkovci 2017.

18. Salon fotografije Vinkovci 2017.
U organizaciji Fotokluba Vinkovci u Galeriji fotografije Meraja u nedjelju je svečano otvoren 18. Salon fotografije Vinkovci 2017., za koji je selektor Darije Petković od 82 prijavljenih odabrao fotografije 15 autora. 
vrijeme: 16.07.2017. - 31.08.2017.

Predsjednik Fotokluba Vinkovci Gordan Panić u pozdravnoj riječi zahvalio je svim autorima koji su poslali svoje fotografije na ovogodišnji Salon fotografije, a potom je samu izložbu predstavio član vinkovačkog Fotokluba Dražen Bota, rekavši kako se za sve izložene fotografije može riječi kako je zasigurno riječ o uratcima koji su uspjeli dokazati se i postići veći efekt kod selektora.

"Fotoklub Vinkovci nastavlja tradiciju lijepog, pristojnog ponašanja prema fotografiji koja seže od pedesetih godina prošlog stoljeća, kada je započela tradicija izlaganja fotografija u Vinkovcima", kazao je Bota i podsjetio kako vinkovački Salon fotografije ima status nacionalne natječajne izložbe te ga kao takvog treba i promatrati.

Govorio je i vinkovački pročelnik za kulturu Mario Banožić, a potom je Salon otvorenim proglasio vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić, koji je dodijelio i nagrade Salona. Prva nagrada pripala je Edni Jurcan za seriju fotografija "Tata i ja – objektivizacija jednog sjećanja", Domagoj Burilović nagrađen je Drugom nagradom za seriju fotografija "Post factum", a Miroslav Barać Trećom nagradom za seriju fotografija "Vremeplov grada Osijeka".

Pohvala za seriju fotografija pripala je Jerku Gudac ("Rijeka - sjećamo se") i Željku Krčadincu ("Pogledi s prozora").

Salon fotografije Vinkovci nacionalna je natječajna izložba fotografija pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Vinkovaca i Vukovarsko-srijemske županije. Salon je pokrenut 2000. i od tada do danas neprekidno okuplja hrvatske autore. Selektori Salona su značajna imena hrvatske fotografije, a ove godine selektor je bio Darije Petković.

Izložba Salona fotografije Vinkovci 2017. ostaje otvorena tijekom srpnja i kolovoza. (Hina)

https://www.facebook.com/FK.Vinkovci