Preskočite na glavni sadržaj

13. VIRKAS

13. VIRKAS
Virovitički kazališni susreti, 13. Virkas, održat će se od 10. veljače do 11. ožujka, a na programu su i dvije premijere te gostujuće predstave iz Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.
vrijeme: 10.02.2017. - 11.03.2017.

"Osim u Virovitici predstave će se igrati u Slatini, Pitomači i Suhopolju. Ni ove godine publika neće oskudijevati u događanjima. Pripremamo 25 predstava i četiri koncerta čime se Virkas još jednom potvrđuje kao središnji kulturni događaj u Virovitičko-podravskoj županiji", izjavio je direktor festivala Miran Hajoš istaknuvši da se ove godine festival otvara i zatvara premijernim predstavama virovitičkoga kazališta.
 
Kazalište Virovitica premijerno će izvesti predstave "Pred smrt" Frana Galovića u režiji Dražena Ferenčine i "Nevidljiva" srpske dramatičarke Maje Prelević u režiji Nikole Zavišića iz Beograda.
 
Na festivalu će HNK Šibenik izvesti predstavu "Gaćice", HNK Zadar "Ostavljam te", GDK Gavella "Romancu o tri ljubavi", Kazalište Moruzgva "Kako život", Kerekesh Teatar "Krtice", Teatar EXIT i GK Sisak "Pluća", a GK Joza Ivakić iz Vinkovaca predstavu "Slučajni perverznjak".
 
Narodno pozorište Tuzla gostuje s predstavom "Budala na večeri", Narodno pozorište Kikinda s "Kaubojima", Pozorište Timočke Krajine Zoran Radmilović iz Zaječara izvest će predstavu "Svašta", a SLG Celje "Meglicu".
 
Festival organizira Kazalište Virovitica uz potporu Ministarstva kulture, Grada Virovitice, Turističke zajednice Virovitice i Virovitičko-podravske županije. (Hina)

https://www.facebook.com/Kazalište-Virovitica-203288549760258/