Preskočite na glavni sadržaj

6. Poreč Dox

6. Poreč Dox
Međunarodni festival dokumentarnog filma Poreč Dox i ove godine u Poreč dovodi najnovija filmska ostvarenja domaće i strane produkcije. U kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta od 7. do 12. studenog na programu će se naći dvadesetak dokumentaraca.
vrijeme: 07.11.2016. - 12.11.2016.

Osim raznovrsnog filmskog programa posjetitelje čekaju druženja s filmašima, izložba fotografija, after partyji u caffe baru Corner i koncert Elementala posljednjeg dana festivala.
 
 Đelo Hadžiselimović u ulozi moderatora otvorit će 6. Poreč Dox, ali i predstaviti neke zanimljive goste narednih dana festivala. Mirjana Hrga Poreču će predstaviti svoj redateljski prvijenac Prvi put, a od najavljenih gostiju ističu se i Robert Zuber s filmom Kandidat te Mladen Vušurović, direktor Beldocsa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma iz Beograda. Dox prati i izložba fotografija Borka Vukosava Grad koja će u Maloj Galeriji POU-a ostati otvorena do 19. studenog.
 
Iz filmskog dijela programa valja izdvojiti hrvatsku premijeru filma Kako postati Zlatan o odrastanju i karijeri Zlatana Ibrahimovića, kao i dokumentarce o Kurtu Cobainu i Marlonu Brandu. Od domaćih filmova u programu su HRT-ov dokumentarac Zašto dama sjedi sama i Osvjetljivač zvuka Mladena Ćapina te već spomenuti Hrgin Prvi put i Zuberov Kandidat. Na 6. Poreč Doxu prikazat će se i dva nagrađena dokumentarca 14. Liburnia Film Festivala Kratki obiteljski film Igora Bezinovića i Turizam! Tonći Gaćina. Iz autorskog ciklusa Tornaj se doma (Torna casa) bit će prikazan film Gorana Škofića Na plaži.
 
U suradnji s Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Novoj Gorici (SLO), Pučko otvoreno učilište pripremilo je i vikend radionice produkcije filma na temu 'Na filmu ribari - riba na filmu'. Na festivalu će biti prikazani radovi polaznika radionice pod vodstvom Petera Purga sa Sveučilišta u Novoj Gorici. Temu ribarstva upotpunit će i prezentacija pilot projekta 'More od malih nogu' kojim LAGUR 'Istarski švoj' nastoji u školsku prehranu uvesti više proizvoda od ribe.
 
Organizator najmlađeg i najurbanijeg porečkog festivala je Pučko otvoreno učilište pod pokroviteljstvom HAVC-a, Istarske županije i Grada Poreča. Partneri 6. Poreč Doxa su Umjetnička akademija Sveučilišta u Novoj Gorici, Istarska kulturna agencija i caffe bar Corner.
 
Više informacija potražite na Facebook stranici Poreč Dox.
 
Izvor: HAVC