Preskočite na glavni sadržaj

Rab Jazz Festival

Rab Jazz Festival
Otok Rab postaje domaćinom prvog otočkog jazz festivala, 'Rab Jazz Festivala', koji od 8. do 11. rujna dovodi ponajbolje od hrvatske i slovenske jazz scene, a organizatori kao krunu programa najavljuju kantautoricu i jazz pjevačicu Elmu Burnić. 
vrijeme: 08.09.2016. - 11.09.2016.

Kako se ističe u najavi, prvi rapski jazz festival otvorit će hrvatski džez pijanist Matija Dedić. On će koncertom promovirati svoj novi album "Matija svira Arsena", autorske interpretacije glazbenih klasika svojeg oca kantautora, pjesnika i skladatelja Arsena Dedića.

Trodnevni festivalski program, koji je osmislio umjetnički direktor Bruno Mičetić, nastavlja se u petak 9. rujna nastupima Zvjezdan Ružić Trija i Bruno Mičetić Trija.

Posljednji, treći dan festivala nastupit će Damjan Grbac Gipuja, a kao kruna festivala najavljena je kantautorica i jazz pjevačica Elma Burnić, koja će sa svojim triom izvesti posebno pripremljeni program.

Glazbeni program prati i izložba fotografija jazz kritičara Davora Hrvoja na kojoj će biti prikazani njegovi najuspjeliji fotografski portreti glazbenika hrvatskog i svjetskog jazza.

"Naš jedini profesionalni jazz kritičar već desetljećima promiče jazz, čitavo vrijeme fotografskim aparatom dokumentirajući atmosferu na pozornici, svjedočeći da jazz nije samo glazba, nego da utjelovljuje i komponente brojnih drugih umjetničkih žanrova poput glume, performansa, plesa, teatra", stoji u najavi. "Portretna fotografija trajna je Hrvojeva preokupacija - diskretno se približavajući jazzistu i ne zadirući u sferu privatnosti, stvara dojmljive karakterne portrete markantnih osobnosti", dodaje se.

Festival podržavaju Grad Rab i njegova Turistička zajednica, a suorganizatori su Goran Ćuk i Marin Javoran, u čijim se Moderato Caffeu i Banova Beach Baru upriličuju mnogobrojni jazz koncerti.

"Jazz je tako ušao na mala vrata i u kratkom roku postalo mainstream glazbenih događanja otoka Raba, dok na velika privlači sve veći broj ljubitelja te posebne glazbe", poručuju organizatori. (Hina)

Opširnije