Preskočite na glavni sadržaj

17. međunarodni festival komornog teatra 'Zlatni lav'

17. međunarodni festival komornog teatra 'Zlatni lav'
17. Međunarodni festival komornog teatra 'Zlatni lav' održava se od 1. do 9. srpnja u Umagu. U sklopu ovogodišnjeg festivala bit će prikazano devet predstava kazališta iz Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
vrijeme: 01.07.2016. - 09.07.2016.
Festival 1. srpnja otvara predstava 'U agoniji' Miroslava Krleže, nastala u produkciji zagrebačkog Centra mladih Ribnjak u sklopu Scene Ribnjak i PUK-a - Putujućeg kazališta Zagreb. Riječ je o autorskom projektu Nele Kocsis, Ozrena Grabarića i Darka Stazića. U subotu,  2. srpnja, na rasporedu je predstava "Tko se boji Virginije Woolf?" u režiji Vite Taufera iz produkcije Gledališča Koper. Glume Mojca Partljič, Aleš Valič, Tjaša Hrovat i Rok Matek.

Predstava 'Brez solz za pedre' (Bez suza za pedere) u produkciji ljubljanskog Društva ŠKUC i koprodukciji Cankarjevog doma, na programu je u nedjelju, 3. srpnja, a predstavu je, prema dokumentarnom romanu Johana Hiltona, režirao Alen Jelen. Glume Matic Lukšič, Vid Klemenc, Vito Weis, Žan Koprivnik.

U ponedjeljak, 4. srpnja, slijedi "Gospa Bovary" (Gospođa Bovary) G. Flauberta u režiji Yulie Roschine, a u predstavi koja dolazi iz Slovenskog narodnog gledališča iz Nove Gorice glume Arna Hadžialjević, Gorazd Jakomini, Vito Weis, Blaž Valič, Sandi Pavlin i Vladimir Hmeljak.

Posjetitelji će u utorak, 5. srpnja, moći pogledati predstavu "Platon: Sokratov zagovor", projekt Gledališča Potodom Aleša Valiča iz Logateca, a potom i predstavu "Heroj 1.0", u koprodukciji Slovenskog mladinskog gledališča iz Ljubljane i KUD-a Moment. Slijede dvije predstave varaždinskog Kerekeš Teatra koje će biti prikazane u četvrtak, 7. srpnja kada je na rasporedu predstava "Krtice" te u petak, 8. srpnja kada igra predstava "Ljubav" u kojoj glume Ana Begić, Hana Hegedušić, Adam Končić, Jan Kerekeš i Ljubomir Kerekeš. Festival zaključuje, u subotu, 9. srpnja, predstava "Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali" Tanje Šljivar u režiji Mirjane Karanović.

Festival "Zlatni lav" tradicionalni je projekt koji se održava u Umagu, a zasniva se i obilježava suživot Hrvata, Slovenaca i Talijana. Time, kako navode organizatori, "pasivni oblik njihove multikulturalnosti prelazi u aktivno, živo i raspjevano razmjenjivanje njihovih kulturnih sadržaja, u svakodnevno prožimanje njihove zajedničke multikulturalnosti".
(Hina)