Preskočite na glavni sadržaj

5. KotarFEST

5. KotarFEST
Gorski kotar će od 30. lipnja do 3. srpnja biti središte filma, kazališta i zabave i to u sklopu jubilarnog, petog izdanja KotarFEST!-a koji će obilježiti i poznata imena poput Zijaha Sokolovića, Pere Kvrgića, Lele Margitić, Jelisavete Seke Sablić i mnogih drugih.
vrijeme: 30.06.2016. - 03.07.2016.

'Dišemo kulturu punim plućima', moto je ovogodišnjeg jubilarnog petog KotarFEST!-a, festivala kazališta i filma koji će se od 30. lipnja do 3. srpnja 2016. održavati u Delnicama. Gorski kotar se tako prometnuo u jednu od omiljenih destinacija renomiranih domaćih i inozemnih kazališnih umjetnika poput Zijaha Sokolovića, Pere Kvrgića, Lele Margitić, Barbare Rocco, Jelisavete Seke Sablić, Branka Vidakovića Baneta i mnogih drugih koji će sudjelovati u ovogodišnjem izdanju festivala.
 
Osim izvedbe predstava Čelične magnolije u režiji Barbare Rocco, publika će moći uživati i u predstavi Medvjed Zijaha Sokolovića i jazz trija Lolita, kao i u izvedbi još jednih Stilskih vježbi legendarnog kazališnog dvojca Pere Kvrgića i Lele Margitić, te projekciji višestruko nagrađivanog filma Zvizdan Dalibora Matanića. Na kazališnoj pozornici KotarFEST!a premijerno će se pred hrvatskom publikom izvesti i predstava Nobelovac i ja redatelja Stefana Sablića s Jelisavetom Sekom Sablić i Brankom Vidakovićem Banetom u glavnim ulogama.
 
Osim kazališnih predstava, u programu festivala nalaze se i domaći i strani filmovi, s naglaskom na produkcije iz susjednih zemalja – Italije, Slovenije te Bosne i Hercegovine, pa će se tako na repertoaru naći i slovenski film Pot v raj Blaža Završnika, te L'Attesa redatelja Piera Messine.
 
Poseban dio programa ove godine svakako je i otvaranje kazališne scene 'Pero Kvrgić' u Radničkom domu u Delnicama.
 
Festival će tijekom četiri dana oživjeti Gorski kotar raznolikim kulturnim sadržajima, a svaki dan završava zabavom u do kasno u noć. Također, dio festivala bit će namijenjen i mlađim uzrastima koji će se zabavljati uz kazališne i lutkarske predstave. Bit će tu i zabavnih kvizova kao i cirkuski program koji osmišljava umjetnički direktor Crvenih noseva, Zoran Vukić.
 
'Naš tim već petu godinu za redom organizira KotarFEST!. Zaljubljeni smo u Delnice i kulturu, a svake godine jedva čekamo ta četiri dana tijekom kojih su naši „gušti“ na jednom mjestu. Atmosfera na festivalu je zaista posebna i drugačija od drugih, masovnih festivala. Nama je cilj okupiti prave zaljubljenike u kazalište, film, glazbu i, konačno, dobar provod. Opuštanje na svježem zraku, boravak u prirodi, upoznavanje raznih ljudi i razgovor o kulturi… za nas ne postoji ništa bolje od toga', izjavio je Matija Kezele, direktor KotarFEST!a.
 
Izvor: HAVC