Preskočite na glavni sadržaj

Festival jednominutnih filmova u Požegi

Festival jednominutnih filmova u Požegi
U Požegi 27. svibnja započinje 24. izdanje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova, a standardno donosi natjecateljski program filmova svih rodova kojima je jedini uvjet da moraju trajati do jedne minute. Na festivalu će biti prikazana ostvarenja autora iz udruga, samostalnih autora iz Hrvatske, ali i filmaša iz inozemstva. 
vrijeme: 27.05.2016. - 28.05.2016.

Na ovogodišnji je Festival pristiglo 419 filmova iz četrdeset sedam zemalja svijeta, a šezdeset naslova izabrano je u službeni program, s tim da je među njima i deset iz Hrvatske. Najbolja ostvarenja iz službenog programa nagradit će međunarodni žiri vrijednim nagradama. Filmovi se tako bore za Grand Prix, zlatnu, srebrnu i brončanu plaketu, nagradu UNICA-e te nagradu publike. Peteročlani žiri ove godine čine Ignacio F. Rodó (Španjolska), Paweł Łęski (Poljska), Dario Lonjak (Hrvatska), Dario Juričan (Hrvatska) i Zvonimor Karakatić (Hrvatska).

Organizator festivala je GFR FILM-VIDEO iz Požege, udruga članica Hrvatskog filmskog saveza, a festival se odvija uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra, Požeško-slavonske županije i Grada Požege, te podršku Hrvatskog filmskog saveza, TZ grada Požege, TZ Velika, Općina Brestovac, Jakšić i Čaglin. Službeni program možete naći na stranici. (HFS)