Preskočite na glavni sadržaj

Festival Aklapela 2016.

Festival Aklapela 2016.
Peto izdanje Festivala Aklapela održat će se od 8. do 10. travnja 2016. u Dubrovniku. Riječ je o festivalu tradicionalne klapske pjesme, koji njeguje izvorno klapsko pjevanje priznato i od strane UNESCO-a kao dio svjetske nematerijalne baštine. Ove godine, publici će se svojom izvedbom predstaviti dvanaest uglednih hrvatskih klapa.
vrijeme: 08.04.2016. - 10.04.2016.
mjesto: Pula


Klapska pjesma u izvedbi dvanaest uglednih hrvatskih klapa po odabiru umjetničkog ravnatelja dr. sc. Joška Ćalete, odjekivat će očaravajućim prostorom povijesnih dubrovačkih Lazareta 8. i 9. travnja, dok će se završni koncert u nedjelju, 10. travnja, tradicionalno održati u prekrasnom ambijentu crkve sv. Dominika.  

U petak, 8. travnja, nastupit će ženke klape Kapric, Luka Rijeka i Orca, i muške klape Nostalgija, Subrenum i Luka Ploče. Festival se nastavlja 9. travnja/subota, nastupom ženskih klapa FA Linđo i Dišpet te muških klapa Sinj, Kaše, Tragos i Bunari.  Tradicionalno, Festival i ove godine završava koncertom sakralne tematike koji će se održati posljednjeg dana Festivala, 10.travnja, u crkvi sv. Dominika, na poklon Gradu i njegovim posjetiteljima.

Aklapela je u potpunosti nacionalni glazbeni proizvod koji već petu godinu zaredom oživljava kulturnu ponudu Grada izvan glavne turističke sezone.

Program:

Lazareti, Dubrovnik , 08.04.2016 u 20:00
Nastupaju klape: Kapric, Luka Rijeka, Nostalgija, Subrenum,Luka Ploče, Orca

Lazareti, Dubrovnik , 09.04.2016 u 20:00
Nastupaju klape: Sinj, Dišpet, FA Linđo, Kaše, Tragos, Bunari

Crkva sv. Dominika, 10.04.2016 u 12:00
Slobodan ulaz. Nastupaju klape: Kapric, Luka Rijeka, Nostalgija, Subrenum, Luka Ploče, Orca, Sinj, Dišpet, Kaše, Tragos Bunari

Sudionici


 

'Festival je skromna zahvala generacijama koje su svoje srce i pivačku dušu ostavili
u klapskom krugu i tako je prenijeli novim generacijama kantadura i pivača'
(dr. sc. Joško Ćaleta)