" />
obavijest

Arhivska izdanja na Kliofestu 2019.


vrijeme: 14.05.2019. - 17.05.2019.
mjesto: Zagreb; NSK

U okviru 6. Festivala povijesti Kliofest 2019. održava se i sajam povijesne knjige s ciljem predstavljanja hrvatske izdavačke djelatnosti na povijesne teme. Na 'arhivskom štandu' se predstavljaju izdanja hrvatskih arhiva, koja su obično dostupna samo u pojedinim arhivskim ustanovama pa izdavačka djelatnost arhiva i njihova izdavanja često ostaju nepoznati široj publici.

Hrvatski arhivi imaju obuhvatnu i vrijednu nakladničku djelatnost, o čijoj tradiciji i značenju svjedoče i opsežne bibliografije arhivskih izdanja. One obuhvaćaju stručne i znanstvene časopise, serije arhivskih izvora i raznovrsnu povijesnu literaturu, kao i različite periodičke publikacije i monografije s područja arhivistike te informacijskih i povijesnih znanosti i elektronička izdanja, izložbene kataloge i popularne teme.


Ove publikacije su obično dostupne samo u arhivima pa izdavačka djelatnost arhiva i njihova izdavanja često ostaju nepoznati široj publici. Na festivalskom sajmu povijesne knjige koji se održava u NSK u okviru 6. Festivala povijesti Kliofest 2019. od 14. do 17. svibnja 2019. na “arhivskom štandu” koji organizira ICARUS Hrvatska mogu se po prigodnom cijenama naći izdanja državnih arhiva u Hrvatskoj čime želimo olakšati zainteresiranoj publici da dođe do njih.
 

(R.P.B., 17.05.2019)

Tagovi: arhivi, kliofest