Preskočite na glavni sadržaj

ImproCon 2015.

U Spomen domu u Kumrovcu od 13. do 16. kolovoza održat će se 2. međunarodni Kongres slobodne improvizacijske glazbe, umjetnosti i misli, skraćeno ImproCon.
vrijeme: 13.08.2015. - 16.08.2015.

Umjetnici iz cijele Europe, njih pedesetak, na četiri će dana glazbom i umjetnošću oživjeti Spomen Dom u Kumrovcu. Cilj kongresa je okupljanje, suradnja, zajedničko djelovanje, umrežavanje i povezivanje glazbenika slobodne improvizacijske glazbe, te ostalih umjetnika i kreativaca poput producenata, vizualnih umjetnika, teoretičara, pjesnika, filozofa, scenskih umjetnika, glazbenih i umjetničkih promotora iz Europe, kao i ostatka svijeta.

Program će se odvijati unutar kompleksa Spomen doma – u prostorima poput amfiteatra, atrija, kino dvorane, bazena, recepcije i biblioteke. Malo impro selo obilovat će različitim aktivnostima koje će trajati od jutra do kasno u noć, počevši od glazbenih impro sessiona, preko predavanja, prezentacija, izložbi, filmskih projekcija, poezije, plesa...

Jedna od atrakcija Improcona je Mobile Art Dome, pokretna umjetnička kupola s vlastitim izvorom energije koja u Kumrovec dolazi kao baza za višekanalnu zvučnu skulpturu.

Ulaz na programe ImproCONa je slobodan. (Muzika.hr)

Improcon na FB