Preskočite na glavni sadržaj

Drugi DokuMA Film Festival od 3. do 7. lipnja

Drugi DokuMA Film Festival od 3. do 7. lipnja
Drugo izdanje međunarodnog festivala dokumentarnog filma DokuMA Film Festival će se održati od 3. do 7. lipnja u Makarskoj. Festival organizira udruga Dokuma iz Makarske.
vrijeme: 03.06.2015. - 07.06.2015.

Uz međunarodni natjecateljski program kratkometražnih dokumentaraca Mali Garmaz, programsku strukturu 2. DokuMA Film Festivala sačinjavaju revije Dugi hit film, Ponoć u Đardinu, MAteeneja, Regionalni studentski film te retrospektiva Zemlje partnera u kojoj će biti prikazana najbolja recentna ostvarenja poljske dokumentaristike i koja se organizira u suradnji sa Poljskim filmskim institutom.

Uz filmski program 2. DFF priprema i zabavne te edukativne sadržaje. Novost je noćni glazbeni program koji će se održati na poluotoku Sv. Petar u Makarskoj, iz kojega se izdvajaju koncerti bendova Pips, Chips & Videoclips te Kawasaki 3P. Drugu godinu zaredom DFF organizira edukativni CrossBorder program u suradnji sa filmskim akademijama i fakultetima iz regije. Uz MasterClass predavanja novost je radionica u kojoj će studenti kroz inovativne metode montaže realizirati kratke dokumentarce o Makarskoj.

Glavni partneri su Grad Makarska, Hoteli Makarska i Veleposlanstvo Republike Poljske u Zagrebu, a festival se održava uz potporu Hrvatskog audiovizualnog centra.


 

- Poljska retrospektiva na 2. Dokuma Film Festivalu
Koncertni program 2. Dokuma Film Festivala
Studenti i profesori filma iz regije na festivalu DokuMa u Makarskoj