Preskočite na glavni sadržaj

2. Legendfest

2. Legendfest
Od 29. do 31. svibnja 2015. u starom gradu Lukavcu pokraj Velike Gorice održati će se 2. Legendfest – festival legendi, mitova i priča Zagrebačke županije. 
vrijeme: 29.05.2015. - 31.05.2015.

Festival Legendfest događa se i u Istri, u gradiću Pićnu, već devet godina za redom, kao jedan multimedijalan i interaktivan spoj i prikaz nematerijalne baštine kroz izričaje kulture i umjetnosti. Ove godine istarski Legendfest slavi deset. godina a „mlađi brat“ zagrebačke županije svoj drugi rođendan.

Festival će organizirati zagrebačka udruga Val kulture u suradnji sa Muzejom Turopolja te uz potporu Grada Velike Gorice, TZ Grada Velike Gorice , Zagrebačke županije, TZ Zagrebačke županije i drugih pokrovitelja i sponzora. Festival nije natjecateljskog karaktera.

Za trajanja festivala, Stari Grad Lukavec bit će odjeven u stare narodne nošnje i tkanine. Uz neodoljive mirise i okuse lokalnih specijaliteta iz kutaka će viriti razni stari i arhaični ukrasi, narodno pismo i riječ, mistika, priče, legende, alkemije, vještičarenja .... te zvuci turopoljske melodije. Starim dvorcem šetat će coprnice, moguti, vojnici, vitezovi, patuljci vještice, čarobnjaci, vile, Turci, plemići, carevi, biskupi, zmajevi .... Prostori dvorca Lukavca, livade i šume u okolici ispunit će se raznolikim sadržajima, kao npr. pjesnicima koji recitiraju, pripovjedačima, malim narodnim skečevima i predstavama, glazbenim i plesnim točkama, čaranjem i gatanjem, lovom na vještice, potragom za blagom i nizom iznenađenja.
 
Legendfest se u proteklih devet godina pokazao posebno interesantnim djeci posjetiteljima koja su se mogla uvijek uključiti u radionice i tako sudjelovati u izvođenju predstava, crtanja ili izraziti vlastitu kreativnost, kroz pripreme sa stručnim voditeljima. Ove se radionice odvijaju kroz dan i potpuno su besplatne, kao i cjelokupni program.
 
Središnja tema ovogodišnjeg Legendfest-a Zagrebačke županije su - coprnice - priče, legende, mitovi o njima, prvenstveno vezani uz Turopolje i Zagrebačku županiju.