novo izdanje

6. Reli po galerijama u Zagrebu, Puli i Rijeci


vrijeme: 24.05.2019.
mjesto: Zagreb, Rijeka, Pula

Šesti Reli po galerijama održat će se u petak, 24. svibnja od 17 do 22 h, u Zagrebu, Rijeci i Puli. Ulaz u galerije koje sudjeluju u manifestaciji je slobodan.

6. RELI PO GALERIJAMA
(Zagreb, Rijeka, Pula)
| petak 24.05.2019. od 17 do 22 h |
Reli po galerijama je digitalizirao mapu
Šesto izdanje interaktivne kulturne manifestacije donosi mobilnu aplikaciju za obilaženje galerija

Interaktivna kulturna manifestacija Reli po galerijama, koja umrežuje više od 40 galerija u Zagrebu, Rijeci i Puli šesto izdanje slavi i u digitalnom izdanju. Osim papirnate mape, u petak 24.05. posjetitelji će u obilaženju galerija i skupljanju oznaka moći sudjelovati pomoću mobilne aplikacije kojojm će skenirati QR kodove svake galerije koju posjete.
Manifestacija aktivno uključuje posjetitelje u obilazak galerija, u prvoj galeriji dobivaju mapu ili preuzimaju mobilnu aplikaciju, zatim nastavljaju u svakoj sljedećoj galeriji skupljati oznake na digitalnoj ili papirnatoj mapi, a oni koji uspiju posjetiti sve galerije na završnoj lokaciji osvajaju simboličnu diplomu.
Aplikaciju preuzmite direktno u Google Play Storeu ili na linku https://play.google.com/store/apps/details?id=com.reli.relipogalerijama

Galerije i ateljei će kao i svake godine u produženom radnom vremenu od 17 do 22 sata publici ponuditi posebne programe koji uključuju otvorenja novih izložbi, vodstva kroz izložbe i radionice kako bi posjetiteljima približili rad umjetnika koji u njima izlažu, a posjetiteljima će ponuditi zaista interaktivan umjetnički program i pružiti im priliku da u jednom danu vide više izložbi i umjetničkih djela nego bilo koji drugi dan u godini.
U Zagrebu Reli po galerijama počinje u Meštrovićevom paviljonu - HDLU, u Rijeci u Galeriji Kortil, a u Puli u galeriji HUIU. Završna lokacija na kojoj se preuzimaju diplome u Zagrebu je galerija Garaža Kamba u dvorištu Ilice 37,  u Rijeci je to Galerija Studentskog kulturnog centra u Kružnoj 8, a u Puli Društveni centar Rojc – klub Kotač  u Gajevoj 3. Diplome se na završnim lokacijama mogu preuzeti za vrijeme trajanja Relija po galerijama sve do 22:30h.

POPIS GALERIJA

• ZAGREB: Galerija Forum, Galerija Kranjčar, Galerija Matice hrvatske, Galerija Ulupuh, galerija Greta, Galerija Šira, Oris Kuća arhitekture, Garaža Kamba, Academia Moderna, Regalerija, Otvoreni studio keramike, PMS-prostor manufakturne slobode, HDLU (Bačva, Prsten, PM), Galerija Vn, Galerija SC, Galerija Događanja
• PULA: HUIU, Dnevni Boravak Rojc, Galerija Cvajner, Galerija Poola, Gradska Galerija, Galerija Makina, Galerija Amfiteatar, Galerija C8, Sveta Srca, Augustov hram, Studentska Galerija, KarloBar, MMC Luka, Udruga UCPIŽ, Klub Kotač
• RIJEKA: Galerija Kortil, Mali salon, Galerija Juraj Klović, Galerija SKC, Galerija RIart, Galerija Principij , Klub mladih Rijeka, KIWI - Creative space, Erste Club Galerija
 
Facebook event
https://www.facebook.com/events/647699369015253/
 
Organizator manifestacije:
Udruga za poticanje kreativnosti Atanor

Fotografija Reli po galerijama.

Reli po galerijama podržavaju: Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Grad Pula, Turistička zajednica grada Zagreba, Turistička zajednica grada Pule, Erste banka - Urbanka, Arena Hospitality Group, Journal.hr, Outdoor Akzent.(D.H.F., 22.05.2019)