Preskočite na glavni sadržaj

Noć muzeja 2014.

Noć muzeja 2014.
Velika akcija hrvatskih muzeja, organizira je Hrvatsko muzejsko društvo u suradnji s hrvatskim muzejima, u cilju popularizacije muzejskih sadržaja i dovođenja publike u muzejske prostore. Noć muzeja odvija se u brojnim hrvatskim muzejima koji za trajanja manifestacije, u kasnim večernjim i noćnim satima, nude posjetiteljima raznovrsne programe - od tematskih vođenja kroz izložbe i postave, do glazbenih priredbi, gastronomskih prezentacija i sl.
vrijeme: 31.01.2014. - 31.01.2014.

Noć muzeja 2014. obilježit će brojni programi u više od stotinu hrvatskih gradova i mjesta. Središnji događaj  upriličit će se  u zagrebačkom Muzeju Mimara - svečano otvorenje izložbe nakita iz fundusa Zemaljskog muzeja u Sarajevu, zatvorenog za javnost od 2012. godine. Tom prigodom organizira se i prodaja replika muzejskog nakita u korist Zemaljskog muzeja, akcija kojom hrvatska muzejska zajednica želi iskazati podršku kolegama iz Sarajeva. 

Organizator je ove godine nastojao oko uključivanja lokalnih zajednica u programe Noći muzeja, ističući posebno važnost inicijativa oko razvoja kulturno-turističkih itinerera temeljenih na ponudi lokalnih kulturnih sadržaja.Tako će Noć muzeja izvan Zagreba obilježiti tema itinerera profiliranog tijekom proteklih Noći muzeja uz vrlo dobru uključenost  lokalnog stanovništva -  Meštrovićevim krajem od Splita do Drniša. Inicijativi će se pridružiti i gradovi Sinj i Knin koristeći potencijale svojih kulturnih institucija, kulturno-turističkih atrakcija te lokaliteta u okruženju.


Noć muzeja 2014 / obavijesti o programu


Programi Noći muzeja 2014. tradicionalno su besplatni za sve posjetitelje.


Kontakt:


Hrvatsko muzejsko društvo
c/o Muzej za umjetnost i obrt
Trg maršala Tita 10, 10000 Zagreb
Tel: + 385 1 4882 111
Fax : + 385 1 4828 088
E-mail: hrmd@hrmud.hr