Preskočite na glavni sadržaj

Festival tolerancije

Festival tolerancije
Festival židovskog filma (Jewish Film Festival), koji  izborom filmova i drugih popratnih događanja nastoji educirati o Holokaustu, promovirati židovsku kulturu, zagovarati multikulturalni dijalog, toleranciju i zajedničke vrijednosti kao temelj suživota u nacionalno i vjerski različitim okruženjima. Održava se jednom godišnje, u organizaciji Udruge FSŽF Zagreb.
vrijeme: 19.05.2013. - 25.05.2013.
mjesto: Osijek

Sedmo izdanje festivala i opet je posvećeno toleranciji, a istražuje značenje tolerancije u okvirima stradanja i borbe za život, te u okviru suživota u najširem smislu. Festivalski program sastoji se od  šest programskih cjelina: Filmskiog programa, Edukacijskih jutara - obrazovnih programa o Holokaustu i toleranciji, Međunarodne filmske radionice, Glazbenih sadržaja,Tematske izložbe i Projekta „Međugeneracijska solidarnost“. Festival otvara posljednji film redatelja Gorana Paskaljevića "Kad svane dan", a  u sedam dana bit će prikazano pedesetak filmova hrvatske i strane produkcije u kategorijama kratkog, dokumentarnog i igranog filma, od kojih su mnogi nositelji renomiranih filmskih priznanja sa svjetskih festivala.
Gost festivala je  ugledni francuski redatelj Franck Appréderis, autor  filma "Vrijeme tišine" čiji scenarij potpisuje zajedno sa španjolskim piscem Jorgeom Semprunom. 
Autor vizualnog identiteta festivala, dizajner Mirko Ilić, održat će multimedijalno predavanje 'Simboli mržnje', u sklopu koji govori o neofašističkoj ikonografiji.

Počasni predsjednik Festivala tolerancije: Branko Lustig.
Direktorica Festivala tolerancije: Nataša Popović.

JFF7 / filmski program



Festival je prvi put organiziran 2007. godine.


kontakt:

Festival suvremenog židovskog filma Zagreb
J. Palmotića 34, 10 000  Zagreb
Tel / fax: + 385 1 48 136 58
E-mail: info@jff-zagreb.hr