" />
predstava

Američka skupina 'Step Afrika!' u subotu u Ludoj kući


vrijeme: 04.05.2019. 20 h
mjesto: Zagreb; Luda kuća, Ulica kralja Zvonimira 63

Zagrebačka Luda kuća ugostit će u subotu, 4. svibnja, američku grupu 'Step Afrika!', prvu i jedinu profesionalnu plesnu skupinu koja promiče step - izvorni američki ples koji je nastao u bratstvima i sestrinstvima američkih sveučilišta, a u sklopu posjeta Hrvatskoj, američki će steperi nastupiti 8. svibnja i u Koprivnici, gdje će održati kamp za mlade namijenjen razvijanju kreativnih vještina, tolerancije i međusobnog uvažavanja.

Američki steperi nisu nepoznati hrvatskoj publici, kojoj su se već jednom predstavili 2013. godine. Ovaj puta, u organizaciji Američkog veleposlanstva, nastupit će u subotu 4. svibnja u Zagrebu u Ludoj kući (bivšem kinu Mosor u Zvonimirovoj ulici) te, u srijedu 8. svibnja, u Domu mladih u Koprivnici.

 

"Puna energije i ritma, ovo je jedna od najboljih američkih plesnih grupa koja je nastupila na svim većim pozornicama SAD-a, uključujući i Off Broadway", stoji u najavi Američkog veleposlanstva.

 

Osim po svojim umjetničkim postignućima i brojnim priznanjima, skupina Step Afrika! poznata je i po iznimnom uspjehu u radu s djecom i mladima, kroz kampove za mlade na kojima članovi skupine sa srednjoškolcima rade na razvijanju kreativnih vještina, ali i osjećaja za disciplinu i rad u timu, na važnosti učenja i zalaganja u školi te, najvažnije, na toleranciji i međusobnom uvažavanju.

 

U posljednja četiri održana kampa za mlade sudjelovalo je više od 500 srednjoškolaca iz Hrvatske i svijeta. Ove godine godine domaćin step kampa za mlade bit će Gimnazija “Fran Galović” u Koprivnici, u kojoj će se okupiti više od 70 srednjoškolaca iz nekoliko hrvatskih gradova. Rezultat petodnevnih radionica bit će plesna predstava koju će sudionici kampa izvesti zajedno s umjetnicima Step Afrike za svoje prijatelje, obitelji i nastavnike. (Hina)
 

(R.P.B., 30.04.2019)