smotra, revija

Predstavljen program 4. Revije studentskog filma


vrijeme: 02.05.2019. - 04.05.2019.
mjesto: Zagreb; MM centar SC-a, Savska 25

U MM centru Studentskog centra od 2. do 4. svibnja prikazat će se 75 studentskih filmova. U Akademskom programu za glavnu nagradu konkurira 38 ostvarenja nastalih u produkciji regionalnih filmskih ili umjetničkih akademija, dok će u Studentskom programu biti prikazano 36 filmova u konkurenciji te jedan film izvan konkurencije.
 

Autori i autorice u svojim filmovima preispituju definiciju ljepote, humanosti te osvješćuju gledatelje ne libeći se provokacija. Masturbacija, Nukleus obitelj, memorija, samoća, siromaštvo, ljubav, humor i zajedništvo samo su neke od teme koje tvore odnos prema stvarnosti iz perspektive mladih autora.


Ulaz na sve projekcije je besplatan, a raspored se nalazi ovdje.


Žiri u sastavu Nikica Gilić, Sara Hribar i Marina Uzelac dodijelit će nagradu Veliki lonac za najbolji akademski film, dok će žiri u sastavu Iva Rosandić, Luka Galešić i Neven Dužanec dodijeliti nagradu Mali lonac za najbolji studentski film. Nakon dodjele nagrada slijedi afterparty u &TD-u.


U suradnji s Kinoklubom Zagreb u sklopu Revije održat će se i intenzivna radionica filmske kritike pod mentorstvom Višnje Vukašinović. Tekstovi polaznika/ica bit će objavljeni, a najbolji nagrađen godišnjom pretplatom na Hrvatski filmski ljetopis. Prijave na radionicu traju do 26. travnja, a za prijavu je potrebno poslati kratko motivacijsko pismo na mail adresu visnja.pentic@gmail.com.


Četvrto izdanje Revije studentskog filma organizira Grupa sedam u suradnji s Akademskim filmskim klubom i Studentskim centrom u Zagrebu.


Više o Reviji možete saznati i na Facebooku.


Izvor. HAVC

 

(R.P.B., 26.04.2019)