Preskočite na glavni sadržaj

42. varaždinske barokne večeri

42. varaždinske barokne večeri

Međunarodni festival barokne glazbe u ambijentima baroknog grada Varaždina i njegove okolice; svakodnevni koncerti barokne glazbe u izvođenju renomiranih hrvatskih i svjetskih orkestara i solista. U sklopu festivala upriličuje se dodjela  nagrade ˝Ivan Lukačić˝ za muzikološki rad i nagrade ˝Jurica Murai˝ za izvodilaštvo (do ove godine dodjeljivala se i  Vjesnikova nagradea ˝Kantor˝).  

vrijeme: 21.09.2012. - 02.10.2012.


Posebnu pažnju Varaždinske barokne večeri posvećuju istraživanju i izvođenju glazbene baštine hrvatskoga baroka. 
Posljednjih godina festivalski se program, osim u Varaždinu i okolici, odvija i u drugim hrvatskim mjestima, a koncerti Varaždinskih baroknih večeri održavaju se i  u inozemstvu.
Uz glazbeni program, festival nudi i brojna atraktivna popratna događanja:  izložbe, predavanja, promocije i sl.

Zemlja partner  42. varaždinskih baroknih večeri je Austrija. Na  programu  je  osamnaest koncerata na kojima će nastupiti renomirani izvođači barokne glazbe - ansambli i solisti iz zemlje i inozemstva, među kojima i  Ansambl Le Jardin Secret,  Vroclavski barokni orkestar, Vroclavski filharmonijski zbor, Komorni ansambl Vroclavskog baroknog orkestra, Venecijanski barokni orkestar, The King's Consort iz Londona, REbaroque iz Stockholma, Varaždinski komorni orkestar,  Hrvatski barokni ansambl i Zbor "Ivan Filipović", Kostimirani  barokni ansambl Marquise iz Budimpešte i drugi.
Koncerti izvan Varaždina  predviđeni su  u  Prelogu, Belecu,  Varaždinskim Toplicama, Ludbregu, Križevcima i  Krapini.
Programi u inozemstvu  održat će se u  Šmarju pri Jelšah (Slovenija),  Bratislavi (Slovačka), Ossiachsee - Villachu (Austrija).

Predviđen je i raznovrstan Popratni program.

Ravnatelj festivala: Davor Bobić.

Varaždinske barokne večeri utemeljene su 1971. godine i središnja su kulturna manifestacija sjeverne Hrvatske. Imaju status glazbenog i glazbeno-scenskog festivala od nacionalnog značenja.
 

kontakt:


Varaždinske barokne večeri
Koncertni ured Varaždin
A. Cesarca 1, 42000 Varaždin  
Tel/fax: + 385 42 212 907
E-mail: koncured@vz-t-com.hr,
office@vbv.hr, press@vbv.hr Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript