" />
natječaj

Potpora projektima književnih prijevoda 2019. - natječaj potprograma Kultura


prijava: 04.06.2019.

Izvršna agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu Europske komisije objavila je natječaj za potprogram Kultura programa Kreativna Europa u kategoriji Potpora projektima književnih prijevoda, u natječajnoj kategoriji dvogodišnjih projekata. Rok za prijavu je 4. lipnja 2019., do 12 sati.

Dvogodišnji projekti književnih prijevoda namijenjeni su nakladničkim kućama i traju najduže dvije godine, a podrazumijevaju prijevod od najmanje tri do najviše deset književnih djela s jednog europskog jezika na drugi. Najviši iznos potpore koji je moguće ostvariti iznosi 100.000,00 eura.
 
Pod aktivnostima projekta podrazumijevaju se aktivnosti prijevoda i objave europske književnosti (romani, kratke priče, drame, poezija, stripovi i dječja književnost), što uključuje i troškove prijevoda isječaka za kataloge izdavača s ciljem poticanja prodaje prava u i izvan Europe, troškove promocije i distribucije kao i digitalne promocije te troškove sudjelovanja autora na različitim književnim sajmovima i festivalima. Osim tiskanih, mogući su i prijevodi elektroničkih izdanja knjiga.
 
Skrećemo pozornost svim prijaviteljima da detaljno prouče tekst natječaja kao i vodič za korisnike koji je sastavni dio natječaja. Sve detalje natječaja kao i vodič za korisnike i prijavnicu možete naći na  službenim stranicama Izvršne agencija za obrazovanje, audiovizualnu djelatnost i kulturu.
 
Za sva pitanja koja se tiču sudjelovanja u potprogramu Kultura pozivamo vas da se obratite Desku Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture.

http://deskkultura.hr/


(R.P.B., 17.04.2019)