Preskočite na glavni sadržaj

Lastovo - otok glazbe

Ljetni glazbeni festival - trodnevni nastupi poznatih jazz, rock, etno, funk, reage, hip-hop  i drugih glazbenih sastava na otoku Lastovu.
vrijeme: 24.08.2011. - 27.08.2011.
Festival Lastovo-otok glazbe održat će ove godine  dvanaesti put, a otvorit će ga nastup
Dvanaesto ljeto za redom na Lastovu se događa glazbeni festival. Ove godine pod zajedničkim nazivom Lastovo otok glazbe po prvi puta je u srpnju održan festival novih skladbi na kojem su dodijeljene tri nagrade. Nagradu publike dobio je Nenad Vetma, jedinstvenu nagradu izvođača dobio je čakovečki bend Kom3dija dok je nagradu struke odnio je dubrovački funk bend Valetudo.
 Koncertom splitske grupe TBF i radionicom Improvizacija u glazbi, Igora Savina sinoć je završen Festival urbano alternativne glazbe na Lastovu koji je započeo još u srijedu. Festival koji se održavao u sklopu projekta Lastovo otok glazbe, jedno ljeto dva festivala - otvoren je projekcijom filma Lavandermen, istina ili mit? Prvi dan festivala obilježili su dubrovački bendovi Valetudo i Embassy 516. Valetudo je u punom sastavu došao i izveo svoju veselu funk provokativnu priču. S repertoarom s prvog i s novog albuma ‘Samo jednom se ljubi sve je ostalo majka‘,

U kombinaciji s prirodnim ljepotama Parka prirode Lastovsko otočje, Festival novih skladbi i Festival alternativno-urbane glazbe dva su zbivanja za preporuku svima koji su željni besplatnih koncerata, avanturizma i adrenalinskog turizma.

“Lastovo otok glazbe” odvija se sva četiri dana u uvali Mihajla.

Svega će tu biti, od projekcije Lavandermana, preko klapske pjesme do glazbe skupina kao što su The Bastardz, Atheist Rap i TBF.

A sve je počelo prije desetak godina, kada su Općina Lastovo i Jazzette production organizirali prvi višednevni glazbeni jazz festival na otoku Lastovu uz podršku legende jazz glazbe Boška Petrovića.


Lastovo - orok glazbe / program


kontakt:
 

Jazzette records  
Teslina 7, 10000 Zagreb  
Tel: + 385 1 481 44 44  
Fax: + 385 1 617 00 44  
E-mail: bpclub@bpclub.hr
http://www.bpclub.hr