" />
okrugli stol

10. okrugli stol 'Iskustva u radu s romskom djecom na koprivničkom području'


vrijeme: 03.04.2019.
mjesto: Koprivnica; Knjižnica i čitaonica Fran Galović, Zrinski trg 6

U srijedu, 3. travnja, od 9,30 do 14 sati, u Knjižnici i čitaonici 'Fran Galović' Koprivnica održat će se  jubilarni, 10. okrugli stol 'Iskustva u radu s romskom djecom na koprivničkom području' na temu 'Obrazovanje Roma u kontekstu UN-ove Agende 2030 za održivi razvoj'.

Stručni skup će se održati povodom Svjetskog dana Roma. Organizator je Knjižnica i čitaonica „Fran Galović“ Koprivnica, a suorganizator  Udruga Roma Korak po korak.

Ove godine predavači dolaze s Odsjeka za pedagogiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatskog društva za Ujedinjene narode, Centra za mirovne studije, Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske te iz Slavonskog Broda - učiteljice i odgajateljice s primjerima uspješne prakse rada s romskom djecom u dječjem vrtiću i osnovnoj školi. Predstavit ćemo i domaće, koprivničke  primjere dobre prakse. Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice upoznat će prisutne s dvojezičnom bojankom "Tko je Nataša?- ŠINJÏ ÄJ NATAŠA“. Osim toga, sudionici stručnog skupa imat će priliku saznati više o početku i tijeku projekta (O)DRŽI KORAK: Obrazovanjem romske djece i mladih do održivog razvoja zajednice, koji će u Koprivnici i Općini Drnje   provoditi Udruga Roma Korak po Korak s partnerima (OŠ Fran Koncelak Drnje, OŠ "Antun Nemčić Gostovinski" Koprivnica, Pučko otvoreno učilište „Korak po korak“, Knjižnica i čitaonica "Fran Galović" Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija). Projekt se financira iz Švicarsko – hrvatskog programa suradnje  „Osnaživanje doprinosa organizacija civilnog društva obrazovanju za održivi razvoj za unapređenje ekonomske i socijalne kohezije“.

 

Svoj dolazak na stručni skup potvrdili su predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja - gđa Ana Kašina, voditeljica Službe za nacionalne programe, međunarodne projekte i suradnju Samostalnog sektora  za nacionalne manjine i Nandor Čapo, načelnik Samostalnog sektora za nacionalne manjine, kao i Senka Soldat, viša savjetnica za pedagoge  u Agenciji za odgoj i obrazovanje.
 

(R.P.B., 01.04.2019)