izložba

Vanja Babić izlaže u Galeriji AŽ / Atelieri Žitnjak


vrijeme: 29.03.2019. - 10.04.2019.
mjesto: Zagreb, Galeriji AŽ / Atelieri Žitnjak

Izložba 'Goli brijeg' mladog umjetnika Vanje Babića otvara se u Galeriji AŽ / Atelieri Žitnjak u petak, 29. ožujka u 19 sati, a moći će se razgledati do 10. travnja 2019. 

'Goli brijeg, nova samostalna izložba Vanje Babića, umjetnika mlađe generacije, predstavlja nastavak trasiranja puta kojim se u svom radu dosljedno bavi već nekoliko godina, a to je, govoreći općenito, široki kontekst kapitalističke privrede, neprekidne proizvodnje i potrošnje dobara i usluga, iscrpljivanja prirodnih i tzv. ljudskih resursa, kao i problem (ne)razumijevanja fenomena rada u lokalnom, post-tranzicijskom okruženju te taloženja nemjerljivih viškova takve industrije kakvi, umjesto da budu prerađeni i reciklirani na korist svima, sve više i više ugrožavaju čovjekov prirodni i izgrađeni okoliš.

Poput svakog inteligentnog istraživača i stvaraoca, Vanja Babić se ovakvim vrlo generalnim pitanjima primarno bavi na partikularnoj razini svoje neposredne životne zajednice ― tražeći i pronalazeći te kritički obrađujući i kreativno tumačeći osebujne primjere posljedica gorenavedenih procesa, nerijetko u post-industrijskim područjima velegradske periferije, što je, dakako, obzor umjetničkog rada kakav u potpunosti odgovara izlaganju u Atelierima Žitnjak.

Ovom prilikom, u središtu Babićevog interesa nalazi se jedna posve neobična, nedovršena kuća, igrom slučaja smještena u blizini njegovog doma u Hrvatskom Leskovcu, na jugozapadnom rubu Zagreba, na mjestu poznatom kao Goli Brijeg.' 

Tijekom trajanja izložbe u planu su i stručna vodstva za studente umjetničkih akademija i humanističkih znanosti, ali i za sve ostale zainteresirane posjetitelje, ljubitelje suvremene umjetnosti.

https://www.facebook.com/atelierizitnjak/(D.H.F., 28.03.2019)

Tagovi: vanja babić