koncert

Koncert 'Synesthetic Project' u MM centru


vrijeme: 31.03.2019.
mjesto: Zagreb, SC, MM centar

Multimedijski autorski projekt 'Synesthetic Project' glazbenice Nike Bauman okupio je nekoliko glazbenika, plesača i vizualnih umjetnika. Koncert će se održati 31. ožujka u MM centru, s početkom u 20 sati.  

Synesthetic Project djelo je Nike Bauman, zagrebačke flautistice sa stalnom adresom u Beču. Kroz niz suradnji s plesačima, vizualnim i multimedijalnim umjetnicima, ona stvara odnose između klasične glazbe i suvremene umjetnosti. Projekt istražuje koncepte raznovrsnosti, komunikacije, tolerancije, razumijevanja, uzajamnog davanja i primanja. Kroz format koncerta, četvero glazbenika, dvoje plesača i vizualni umjetnik izvode djela klasičnih kompozitora istovremeno ih interpretirajući u vlastitim suvremenim medijima. Cilj je stvoriti svijet u kojem je raznolikost ideal, gdje se umjetnici i publika susreću bez predrasuda i granica vremena, stila i medija i uživaju u međusobnom dijeljenju i reinterpretaciji svojih kreativnih priča kroz tuđe oči.

Izvođači: Nika Bauman (CRO/AT), flauta, Andrija Šimić(CRO), violončelo, Virna Kljaković (CRO/AT), klavir, Marko Ferlan (SLO/AT), gitara, Antonia Dorbić (CRO), ples, Rino Indiono (IDN/AT), ples, Peter Ferlan (SLO), vizualizacije.

Cijena ulaznice je 40 kn, a za studente 20 kn. Ulaznice se mogu kupiti na blagajni &TD-a od 25. ožujka, u radno vrijeme blagajne, od 11 do 13 sati te dva sata prije početka predstave.

http://www.sczg.unizg.hr/kultura/program/synesthetic-project-multimedijski-performans/


 

(D.H.F., 26.03.2019)