izložba

Hrvoje Mitrov: Mind Fields


vrijeme: 21.03.2019. - 10.04.2019.
mjesto: Zagreb, Institut za suvremenu umjetnost, Trg kralja Tomislava 20

U četvrtak, 21. ožujka 2019. u 20:00 sati, u Institutu za suvremenu umjetnost u Zagrebu otvara se samostalna izložba Hrvoja Mitrova pod nazivom 'Mind Fields'. 

Izložba Mind Fields prva je Mitrovljeva izložba u suradnji s Institutom za suvremenu umjetnost i njegova gotovo 40. samostalna izložba. Izložbu sačinjavaju njegovi sasvim recentni radovi na papiru i staklu.

„Gledajući radove Hrvoja Mitrova nismo od prve sasvim sigurni u što gledamo, grafiku, grafit ili crtež. Oprema radova nas podsvjesno upućuje na to da se radi o crtežima jer su radovi dobro zaštićeni od vanjskih utjecaja, pažljivo uokvireni, smješteni ispod stakla i blago distancirani od podloge. Više ili manje prepoznatljive figure izvedene crnim sprejem najčešće u jednom brzom potezu, u unutrašnjosti su ispunjene masom pojedinačnih sitnih poteza, uglavnom crtica i točkica. Svaki pojedini rad u ovome nizu kao da je rečenica, kratka priča ili mantra. Svaki je rad omeđena misao. Mind Fields, niz oprostorenih misaonih polja. Izabrani iz mnogo veće serije radova, u prostoru galerije postavljeni su u mirnom i stabilnom nizu pa zajedno stvaraju treperavu, vibrantnu i nemirnu atmosferu cjeline.“ (Iz uvodnog teksta J. Vukmir)

Hrvoje Mitrov rođen je 1972. g. u Karlovcu. Diplomirao je slikarstvo u klasi profesora Đure Sedera na ALU u Zagrebu. Član je Umjetničke organizacije “Atelje Žitnjak”, HDLU i Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika. Izlaže od 1992.

Izložba ostaje otvorena do 10.4.2019. Ulaz je slobodan.
 
https://www.facebook.com/events/403385683560050/
(D.H.F., 19.03.2019)

Tagovi: hrvoje mitrov