• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


festival

Festival 'Jazz is Back! BP' 2020 online

Festival "Jazz is Back BP" i ove će godine u Grožnjanu u Istri ugostiti jazz glazbenike, no publika će se preseliti ispred ekrana i pratiti online streaming koncerata, koji se održavaju svake večeri od 14. do 27. srpnja, najavili su u ponedjeljak organizatori.
 
festival

Glazbene večeri kod sv. Jeronima

Festival Glazbene večeri kod sv. Jeronima koji se već treću godinu održava u Kaštel Gomilici i na kojem su do sada nastupili ponajbolji hrvatski komorni sastavi, i u ovogodišnjem izdanju donosi tri vrhunska glazbena događaja (14.7., 20.7. i 12.8.).
 
festival

22. Festival sv. Marka

Dvadeset i drugo izdanje Festivala sv. Marka održava se u Zagrebu od 9. srpnja do 31. kolovoza 2020.
 
festival

Olipski ljetni festival 2020.

Svečanim koncertom Hrvatskog gitarskog kvarteta 13. srpnja otvara se Olipski ljetni festival 2020. i, sukladno epidemiološkim preporukama, obilježava se pet godina kontinuirane i bogate kulturno-umjetničke produkcije i zabavnih programa na najvećem otoku zadarskog arhipelaga - Olibu.
 
festival

71. Dubrovačke ljetne igre

Sedamdeset i prve Dubrovačke ljetne igre održat će se tradicionalno od 10. srpnja do 25. kolovoza no u smanjenom formatu zbog trenutnih epidemioloških COVID-19 mjera u Hrvatskoj i svijetu te financijskih posljedica pandemije. 
 
festival

Jazz Is Back - B.P. 2020

U organizaciji Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu će se, u sklopu Ljetne jazz škole, od 14. do 27. srpnja 2020. održati festival Jazz Is Back - B.P.  Program →
 
festival

Siscia open jazz & blues festival

Siscia jazz club 15. puta za redom, ove godine, od 13. do 18. srpnja, organizira Siscia open jazz & blues festival 2020., čiji se sadržaj zbog koronakrize temelji na domaćim izvođačima, ali će biti jednako atraktivan i kvalitetan kao i dosadašnji.
 
festival

10. Fantastic Zagreb Film Festival

Od 9. do 19.  srpnja na open-air Ljetnoj pozornici Tuškanac i Kinu Tuškanac održat će se 10. Fantastic Zagreb Film Festival.
 
izložba

15. Trijenale zagorskog suvenira

Od 11. srpnja 2020. do 6. rujna 2020., u Galeriji dvorca Oršić u Muzeju seljačkih buna, održava se izložba 15. Trijenala zagorskog suvenira. 
 
predstava

XI. Ljetne noći Teatra EXIT

Ovogodišnje, 11. Ljetne noći Teatra EXIT održat će se u dva dijela, od 5. srpnja do 2. kolovoza, te od 25. kolovoza do 6. rujna a donose, u Muzeju za umjetnost i obrt, Studiju i Teatru Exit te sceni F22, ukupno 23 naslova, jedno regionalno gostovanje i jednu premijeru.
 
festival

39. Večeri na Griču

Atrij Galerije Klovićevi dvori, jedna od najljepših i najatraktivnijih lokacija Gornjega grada, nastavlja dugogodišnju tradiciju održavanja koncertnih večeri koje pod zvjezdanim nebom okupljaju brojne ljubitelje glazbe.
 
festival, najave

66. Splitsko ljeto

Osjeti, okusi i ukusi Mediterana tema su 66. Splitskog ljeta, koje će se od 14. srpnja do 14. kolovoza održavati na nekoliko gradskih lokacija i u sklopu kojega će biti izvedeno pet premijernih naslova, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za medije u Vestibulu Dioklecijanove palače. Program →
 
izložba

Katamaran Art 2020.

Treću godinu zaredom umjetnost putuje jednom od najprometnijih katamaranskih linija na Jadranu koja povezuje Split i Jelsu...
 
izložba

55. Zagrebački salon - primijenjene umjetnosti i dizajn

Svečano otvorenje 55. Zagrebačkog salona - primijenjene umjetnosti i dizajn održat će se u srijedu, 24. lipnja, u 19 sati, na otvorenom prostoru ispred Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu. 
 
predstava, festival

26. Zadarsko kazališno ljeto

Zadarsko kazališno ljeto održat će se od 2. do 29. srpnja, a otvara ga Gogoljeva drama 'Kabanica', postavljena lani u režiji Vinka Radovčića i u koprodukciji Drame Plus i HNK Zadar.
 
najave

Bjelovarsko kulturno ljeto 2020.

Na Bjelovarskom kulturnom ljetu, koje se održava od 26. lipnja do 6. rujna, predviđeno je 90 kulturnih događanja uz šarolik glazbeni sadržaj, najavili su organizatori u petak na konferenciji za novinare.
 
festival

71. Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre svečano će biti otvorene 10. srpnja, ceremonijom u režiji Marine Pejnović i to u staroj gradskoj luci. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom dirigirat će Tomislav Fačini, a pridružit će im se Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera, zatim pijanist Aljoša Jurinić, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović i Ivan Bonačić na saksofonu, uz sudjelovanje Festivalskog dramskog ansambla te Folklornog ansambla Linđo.
 
festival

Prandau festival orguljaške i komorne glazbe

PRANDAU festival održat će se od 20. lipnja do 20. rujna 2020. u Donjem Miholjcu, u Dvorcu Mailath-Prandau i župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela. Festival je programski usmjeren na promoviranje orguljaške i komorne glazbe, revitalizacijom bogatog kulturnog naslijeđa i glazbene tradicije obitelji Hileprand-Prandau, a naročito jednog od članova obitelji, Karla baruna Prandaua.
 
novo izdanje

20. Ljeto na Strossu

Ljeto na Štrosu održava se od 11. lipnja do 1. rujna 2020., a ovogodišnje posjetitelje očekuje raznolik kulturno-zabavni program - koncerti, izložbe, likovne radionice i dr....
 
novo izdanje

8. Ljetni diskont kulture

Centar kulture Trešnjevka donosi sedam tjedana kulture pod vedrim nebom s porukom 'Dobro je činiti dobro'. Ljetni diskont kulture održavat će se u Atriju CeKaTe-a, a u slučaju kiše u dvorani, u razdoblju od 4. lipnja do 24. srpnja 2020.
 
projekcija

Ljetna pozornica Tuškanac 2020.

Ljetnu pozornicu Tuškanac tradicionalno otvara Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, koji će od 5. do 7. lipnja najaviti svoje jesensko izdanje. U lipnju će na pozornici svoje programe predstaviti i Međunarodna smotra folklora (Etnografski dokumentarni film, 9. i 10. lipnja), Kulturno informativni centar (koncertno-multimedijalno događanje 'Ljetno kino Europa', 12., 13. i 29. lipnja), Festival tolerancije (19. lipnja) i Revija europskog filma (20. – 26. lipnja).
 
novo izdanje

Kulturno-umjetnički projekt 'Ljeto u Tehničkom'

Projekt Ljeto u Tehničkom powered by Pločnik od 1. lipnja donosi Zagrepčanima ljetnu kulturno-umjetničku oazu u kojoj će se tijekom tri mjeseca nizati izložbe, kazališne predstave, koncerti, nastupi DJ-a, pub kvizovi, paneli.
 
predstavljanje

Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture →

U 2020. godini, u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, Rijeka gradi i otvara nove zgrade i objekte kulture sufinancirane sredstvima EU fondova te donosi više od 600 kulturno-umjetničkih i ostalih događanja, u čijem stvaranju sudjeluje preko 250 kulturnih ustanova i organizacija iz Hrvatske i 40 drugih zemalja Europe i svijeta.
 

Uskoro:
smotra, revija

54. Međunarodna smotra folklora

54. izdanje Međunarodne smotre folklora održat će se od 15. do 19. srpnja 2020. na nekoliko zagrebačkih lokacija, a program će se moći pratiti i putem live streaminga.
 
najave

35. Zagrebačko histrionsko ljeto na Opatovini

35. Zagrebačko histrionsko ljeto će početi 16. srpnja i trajati do 5. rujna 2020. Ove godine će na ljetnoj pozornici Opatovina igrati predstava 'Mačak u vreći' Georgesa Feydeaua, u režiji Damira Lončara, a svečana premijera i otvaranje Ljeta će biti u subotu, 18. srpnja, u 21 sat.
 
festival

60. Glazbene večeri u Sv. Donatu

Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Ivana Repušića otvara Glazbene večeri u sv. Donatu u četvrtak, 16. srpnja, svečanim koncertom na Forumu ispred crkve sv. Donata. Događanje se izravno prenosi na trećem programu Hrvatske televizije i radija. Festival se održava do 14. kolovoza. Program festivala →
 
festival

21. Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat

Dvadeset i prvo izdanje Festivala plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat održat će se ove godine od 24. do 26. srpnja, u ponešto izmijenjenom izdanju.
 
najave

11. Međunarodni fotografski festival Organ Vida

11. Međunarodni fotografski festival Organ Vida održat će se od 2. rujna do 4. listopada 2020 u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti i u gradskim galerijama 'Karas', 'Miroslav Kraljević' i 'Zvonimir'. 
 
najave

8. Svjetski festival književnosti

Osmo izdanje Svjetskoga festivala književnosti održat će se od 6. do 12. rujna uživo, uglavnom u HGZ-u.