• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


festival

24. Međunarodni festival čipke u Lepoglavi i u virtualnom obliku

Ovogodišnji 24. Međunarodni festival čipke koji se do 30. rujna 2020. održava u Lepoglavi, zbog epidemiološke situacije održat će se i u virtualnom obliku, izvijestili su iz Grada Lepoglave.
 
festival

4. Arteria — Tjedan filma posvećen umjetnicima

Četvrto izdanje Arterije u organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC) od utorka, 29. rujna do subote, 3. listopada donosi hrvatske premijere aktualnih dokumentaraca o nekim od najvećih umjetničkih imena današnjice.
 
festival

45. Samoborska glazbena jesen

45. Samoborsku glazbenu jesen u petak, 25. rujna, u samoborskoj župnoj crkvi, od 20 sati, otvaraju Zagrebački solisti i Monika Leskovar, a tijekom festivala bit će održano i tradicionalno Međunarodno natjecanje mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić. Festival će trajati do 4. listopada.
 
festival

30. Animafest Zagreb

Svjetski festival animiranog filma Animafest unatoč nedaćama, od epidemioloških do prostornih, nije odustao i njegovo trideseto izdanje od 28. rujna do 3. listopada donosi vrhunske filmove aktualne svjetske produkcije, poručili su organizatori u utorak na konferenciji za novinare.
 
festival, djeca, mladi

13. Festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić'

Trinaesti Festival hrvatske drame za djecu 'Mali Marulić' održat će se od 28. rujna do 3. listopada u organizaciji Gradskog kazališta lutaka Split. Festival koji se tradicionalno održava u travnju, ove su sezone obilježile raznovrsne okolnosti i izazovi, te je format ovogodišnjeg Festivala mijenjan nekoliko puta, a bit će realiziran u 2 grada i na 4 lokacije.
 
festival

5. Festival suvremenih umjetničkih formi u Križevcima

Ovogodišnje izdanje SUFFesta po peti put križevačkoj publici donosi raznolike programe koji karakterom i kontekstom pripadaju suvremenoj i avangardnoj umjetnosti.
 
festival

5. Kliker festival plesa, pokreta i igre

Umjetnička organizacija VRUM organizator je petog izdanja Kliker festivala plesa, pokreta i igre koji će se u Varaždinu održavati od 28. rujna do 4. listopada, najavljeno je u utorak.
 
novo izdanje

Dani europske baštine 2020.

Manifestacija Dana europske baštine 2020. u Hrvatskoj će se održavati tijekom rujna i listopada, s temom 'Baština i obrazovanje – učenje za život'.
 
festival

16. Festival 25 FPS

Natjecateljski program 16. izdanja 25 FPS-a, koji će se održati od 24. do 27. rujna 2020. u Kinu SC-a u Zagrebu te 29. i 30. rujna u Art kinu u Rijeci, sastoji se od 29 filmova iz svih krajeva svijeta, od Argentine, Brazila i SAD-a, preko Austrije, Francuske i Velike Britanije pa sve do Australije, Južne Koreje i Hong Konga. Sve projekcije za gledatelje su besplatne!
 
novo izdanje

Rendez-vous au cinéma 2020

Od 12. rujna do 11. listopada, u dvadesetak nezavisnih kina diljem Hrvatske, po šesti će se put zavrtjeti Rendez-vous au cinéma, program probranih filmskih naslova. Ovogodišnje izdanje u duhu zajedništva donosi 11 frankofonih filmova različitih žanrova i rodova (drama, komedija, dokumentarni film, animirani film) iz Francuske, Belgije, Kanade, Maroka i Švicarske.
 
festival

Touch Me festival 2020

U jeku krize i zabranjenih dodira, Touch Me festival od 17. rujna do 3. listopada u industrijskoj Hali V Tehničkog muzeja Nikola Tesla u Zagrebu kroz izložbe, performanse, diskurzivni program, razgovore s umjetnicima, filmski program i radionice istražuje nove oblike suživota između živih bića, prirode i tehnologije. Ulaz na sva događanja je besplatan!
 
novo izdanje

42. Mediteranski kiparski simpozij

Četrdeset drugi Mediteranski kiparski simpozij održat će se u Parku skulptura Dubrova kraj Labina od 18. rujna do 9. listopada 2020.
 
izložba, festival

11. Organ Vida - Neodlučne slike

Jedanaesti Međunarodni fotografski festival Organ Vida – Neodlučne slike održat će se od 2. rujna do 4. listopada u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti gdje će biti postavljena glavna izložba na kojoj sudjeluje deset međunarodnih umjetnik/ca.
 
predstavljanje

Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture →

U 2020. godini, u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, Rijeka gradi i otvara nove zgrade i objekte kulture sufinancirane sredstvima EU fondova te donosi više od 600 kulturno-umjetničkih i ostalih događanja, u čijem stvaranju sudjeluje preko 250 kulturnih ustanova i organizacija iz Hrvatske i 40 drugih zemalja Europe i svijeta.
 

Uskoro:
smotra, revija, djeca, mladi

58. Revija hrvatskoga filmskog stvaralaštva djece

58. Revija hrvatskoga filmskog stvaralaštva djece održat će se online i u Malom Lošinju od 1. do 4. listopada, a prikazat će se 86 radova osnovnoškolskih autora u 6 kategorija.
 
festival

Glumački festival u Krapini od 3. do 18. listopada

Glumački festival u Krapini (GFUK) održava se od 3. do 18. listopada, a počinje predstavom Paula Genovesea 'Potpuni stranci' zagrebačkog kazališta Luda kuća u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Krapini, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije.
 
festival

/'fu:bar/ festival glitch umjetnosti 2020.

Prve subote u listopadu 2020. započinje šesti /'fu:bar/ - festival fokusiran na pronalaženje, kataliziranje i dokumentiranje grešaka u umjetnosti novih medija i procesu njena nastanka, te ujedno i najduži glitch art festival na svijetu.
 
festival

Posebno izdanje ZagrebDoxa od 4. do 11. listopada

Ovogodišnje posebno izdanje ZagrebDoxa održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu.
 
festival

Festival europske kratke priče od 4. do 9. listopada u Rijeci i Zagrebu

Festival europske kratke priče (FEKP) održat će se od 4. do 9. listopada u Zagrebu i Rijeci, a predstavit će, u suradnji s britanskim Hay festivalom, dijelom uživo, a dijelom putem digitalnih platformi, književnike poput Hanifa Kureishija, Yanna Martela i Irvinea Welsh.
 
festival

Festival europske kratke priče

Festival europske kratke priče (FEKP), koji se ove godine odvija zajedno s Hay festivalom u Rijeci i Zagrebu, otvorit će se 4. listopada u Exportdrvu u Rijeci online razgovorom s piscima Aleksandrom Hemonom i Semezdinom Mehmedinovićem, najavljeno je u petak.
 
festival

Ganz nove Perforacije

Ganz nove Perforacije, festival izvedbenih umjetnosti i nezavisne autorske produkcije suvremenog kazališta, plesa i performansa održava se od  6. do 11. listopada na 15-ak različitih lokacija u Zagrebu. U okviru festivalskih programa održat će se i Noć performansa 17. listopada te post-festum program 11. i 12. studenog.
 
izložba

3. Bijenale industrijske umjetnosti

Treći Bijenale industrijske umjetnosti, manifestacija suvremenih umjetničkih praksi koju je osnovao umjetnički kolektiv Labin Art Express XXI, održat će se od 10. listopada do 21. studenog u Labinu, Raši, Vodnjanu, Puli, Opatiji i Rijeci pod nazivom "Ravno u sunce".
 
festival

IX. Bobijevi dani smijeha – festival komedija

IX. Bobijevi dani smijeha, posvećeni velikom Histrionu Josipu Bobiju Marottiju, održat će se od 16. do 30. listopada 2020.