• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


novo izdanje

XXX. Krležini dani u Osijeku

Ovogodišnje, jubilarno izdanje manifestacije 'Krležini dani' bit će otvoreno u četvrtak, 5. prosinca, s početkom u 18 sati, prigodnom izložbom 'Tri desetljeća Krležinih dana u Osijeku'.
 
festival

25. Sa(n)jam knjige u Istri

25. Sa(n)jam knjige u Istri svoje obljetničko izdanje otvara 5. prosinca 2019. u 12 sati u Domu hrvatskih branitelja u Puli. Gotovo tristo domaćih i inozemnih gostiju, koje predvodi nobelovac Orhan Pamuk, sudjelovat će u više od sto programa među gotovo četrdeset tona knjiga i više od dvjesto pedeset nakladnika. Festival će trajati do nedjelje, 15. prosinca.
 
izložba

Visovac - duhovna i kulturna baština na izložbi u MUO-u

Uoči izložbe "Visovac: Duhovnost i kultura na Biloj Stini", koja se otvara u subotu u Muzeju za umjetnost i obrt, novinarima je u petak predstavljeno stoljećima prikupljano, a sada i restaurirano blago iz riznice Franjevačkog samostana Majke od Milosti s otoka Visovca.
 
najave

Etno Advent u Zagrebu

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu, na glavnoj pozornici, predstavit će se brojni izvođači - renomirana kulturno umjetnička društva, kao i amaterski i dječji zborovi. Program je namijenjen svim naraštajima i osmišljen je s ciljem promicanja i njegovanja hrvatske tradicijske glazbene baštine.
 
izložba

6. Bijenale kazališnog plakata u Varaždinu

U Velikoj koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu u srijedu je otvoreno 6. Bijenale kazališnog plakata na kojem je izloženo 50 plakata dvadesetak autora, među kojima su i radovi Danijele Grgić i Aljoše Bagole, ovogodišnjih dobitnika nagrade „Goran Merkaš” za najbolji plakat.
 
najave

Vukovarske adventske svečanosti 2019.

Već 22. godinu za redom Gradski muzej Vukovar, u suradnji s Hrvatskim domom Vukovar i Franjevačkim samostanom Vukovar, uz stalnu potporu grada Vukovara, Vukovarsko – srijemske županije, Ministarstva kulture RH i mnogobrojnih prijatelja, organizira Vukovarske adventske svečanosti koje nas priredbama u duhu tradicijske kulture kroz četiri tjedna adventa uvode u Božić.
 
izložba

8. Hrvatski trijenale grafike

Osmi Hrvatski trijenale grafike (u organizaciji Kabineta grafike HAZU) održava se u prostoru Gliptoteke Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu, od 29. studenog do 29. prosinca 2019.
 
obljetnica, proslava, izložba

Izložba: Udruženje umjetnika Zemlja 1929. - 1935.

Galerija Klovićevi dvori u Zagrebu, od 28. studenog 2019. do 1. ožujka 2020., predstavlja izložbu 'Umjetnost i život su jedno: Udruženje umjetnika Zemlja 1929.-1935.', autora dr. sc. Petra Preloga, kojom će se obilježiti 90 godina od osnutka Udruženja umjetnika Zemlja, osnovanog 1929. godine.
 
festival

Advent Fest u katedrali 2019.

Advent Fest u katedrali trajat će od 4. do 21. prosinca 2019., a publici će ponuditi četiri koncerta kojima će dodatno obogatiti kulturni sadržaj Zagreba u tom periodu i duhovno oplemeniti vrijeme Adventa. Ulaz na sve koncerte je slobodan, uz dobrovoljne priloge za orgulje.
 
festival

6. Dubrovački zimski festival

U subotu počinje 6. Dubrovački zimski festival koji donosi mnoštvo dječjih, glazbenih i zabavnih programa na više gradskih lokacija.
 
izložba

Izložba: Radoslav Putar i Miljenko Horvat. Retrospektiva

Institut za istraživanje avangarde, Kolekcija Marinko Sudac i Gradski muzej Varaždin organiziraju izložbu 'Radoslav Putar i Miljenko Horvat. Retrospektiva', koja se otvara u srijedu, 27. studenog, u 19 sati, u palači Sermage GMV-a. Izložba ostaje otvorena do 2. 2. 2020. godine.
 
izložba

Monografska izložba - Juraj Dobrović

Muzej likovnih umjetnosti u Osijeku, od 28. studenog 2019. (otvorenje u 19 sati) do 23. veljače 2020. predstavlja izložbu ''Juraj Dobrović'' na kojoj će biti prikazana ukupno pedeset i jedna antologijska umjetnina iz donacije Jurja Dobrovića.
 
festival

17. Human Rights Film Festival

Sedamnaesto izdanje festivala angažiranog autorskog filma, Human Rights Film Festivala, održat će se u Zagrebu od 1. do 8. prosinca i u Rijeci od 6. do 8. prosinca.
 
novo izdanje

Dani Augusta Šenoe 2019. u Kući Šenoa

Ovogodišnja manifestacija 'Dani Augusta Šenoe' održat će se u Kući Šenoa, muzeju Augusta Šenoe i njegove obitelji, od 14. studenoga do 13. prosinca 2019.
 
izložba

Međunarodna Izložba 'Avari i Slaveni' u AMZ

Arheološki muzej u Zagrebu otvara u utorak veliku međunarodnu izložbu "Avari i Slaveni", koja je konceptualno podijeljena na dvije izložbe - hrvatsku "Avari i Slaveni južno od Drave" te slovačku "Avari i Slaveni sjeverno od Dunava".
 
izložba

5. Bijenale slikarstva

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, u Meštrovićevom paviljonu, 2. listopada 2019., u 19 sati, otvara se peto Bijenale slikarstva, koje će trajati sve do 8. prosinca.
 
izložba

'Magija skulpturalnog pokreta', izložba Alexandera Caldera

Umjetnički paviljon u Zagrebu, nakon uspjeha s predstavljanjem Miroa, Rodina, Giacomettija, priređuje još jednu veliku međunarodnu izložbu - "Magija skulpturalnog pokreta" Alexandera Caldera, proslavljenog američkog kipara koji zauzima važno mjesto u povijesti umjetnosti 20. stoljeća.
 
obljetnica, proslava, izložba

'Kapa dolje! - Priča o (ne)pokrivanju glave' u EMZ

Izložba 'Kapa dolje! - Priča o (ne)pokrivanju glave', kojom se obilježava 100. obljetnica Etnografskoga muzeja u Zagrebu, otvara se u utorak, 24. rujna 2019. u 19 sati, u EMZ.  
 

Uskoro: