• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


festival

14. međunarodni festival improvizacije - Improspekcije 2020.

Ovogodišnjim Improspekcijama, četrnaestu godinu za redom, želi  se pružiti prilika tjelesnim, improviziranim pristupima radu da nam otvore percepciju te da nas time podrže u trenutku i intenzitetu koji živimo; da nam pokažu što znači biti (tjelesno) prisutan u ovdje i sada naspram pokušaju uspostavljanja kontrole (i osjećaja nemogućnosti kontrole) nad onime što slijedi. Festivalski program će se održati od 24. do 28. studenog 2020.
 
najave

Digitalni rendez-vous 2020.

U svojem trećem izdanju 'Digitalni rendez-vous' Francuskog instituta u Hrvatskoj nastavlja s istraživanjem digitalnih kultura oko teme jezika.
 
obljetnica, proslava, izložba

Izložba povodom stogodišnjice smrti Celestina Medovića

Izložba kojom se obilježava stogodišnjica smrti Mata Celestina Medovića, jednog od najvažnijih predstavnika hrvatskog modernog slikarstva, predstavlja se u Galeriji Dulčić Masle Pulitika od 22. listopada.
 
izložba

35. Salon mladih / 'Millennial'

Jubilarno 35. izdanje Salona mladih pod nazivom "Millennial" bavi se, prema koncepciji kustosice Nike Šimičić, generacijom milenijalaca koju, među ostalim, karakteriziraju digitalno doba, globalizacija, društvene mreže i egocentričnost, a bit će otvoreno 21. listopada.
 
predstavljanje

Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture →

U 2020. godini, u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, Rijeka gradi i otvara nove zgrade i objekte kulture sufinancirane sredstvima EU fondova te donosi više od 600 kulturno-umjetničkih i ostalih događanja, u čijem stvaranju sudjeluje preko 250 kulturnih ustanova i organizacija iz Hrvatske i 40 drugih zemalja Europe i svijeta.
 

Uskoro:
festival

STIFF / Međunarodni studentski filmski festival - uživo i online

Međunarodni studentski filmski festival / Student international film festival (STIFF) u svom sedmom izdanju održat će se od 26. do 29. studenog u Art-kinu u Rijeci, te po prvi put i online
 
festival

Prvi glazbeni festival 'Piano3'

Pod umjetničkom palicom istaknutog pijanista i glazbenog pedagoga Srđana F. Čaldarovića u Zagrebu će se od 26. do 28. studenoga održati prvi glazbeni festival 'Piano3', posvećen najboljim hrvatskim virtuozima za klavirom.
 
smotra, revija

15. Revija dokumentarnog filma 'Fibula' u Sisku

15. izdanje Revije dokumentarnog filma 'Fibula održat će se 27. i 28. studenog u Domu kulture Sisak, a prikazat će se ukupno osam dokumentarnih filmova.
 
festival

13. Subversive Festival: Kreativni neposluh

13. izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija (Kino Kinoteka, Dokukino KIC, Kulturno informativni centar i francuska Medijateka) online platformi volimdokumentarce.net uz natjecateljski (nagrada Wild Dreamer ) i popratni filmski program, diskurzivni program, izložbu fotografija te sa više desetaka gostiju ‒ svjetskih intelektualaca, umjetnika, filmaša i aktivista.
 
festival

13. Gumbekovi dani od 4. do 19. prosinca u Histrionskom domu

Festival kabareta XIII. Gumbekovi dani održat će se od 4. do 19. prosinca u Histrionskom domu u Zagrebu, a donosi 11 gostujućih predstava i novu premijeru Histriona 'Na parove razbrojs', koja će festival i otvoriti i zatvoriti.
 
sajam

Sa(n)jam knjige Istri od 5. do 13. prosinca

Sa(n)jam knjige u Istri održat će se u Puli od 5. do 13. prosinca, a središnje mjesto okupljanja ljubitelja književnosti te prostor predstavljanja autora bit će galerija Sveta Srca dok će se sajam protezati na otvorenom duž De Villeova uspona koji se pretvara u ulicu knjiga i pisaca.
 
festival

18. HRFF od 6. do 13. prosinca u potpunosti online

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti online s besplatnim projekcijama od 6. do 13. prosinca ove godine s dosad potvrđenih trinaest naslova, sve redom najzapaženijih novih igranih, dokumentarnih i inovativnih filmova.