• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


smotra, revija

11. DeSADU na Sceni F22

Jedanaesto izdanje DeSADU, revije dramskih tekstova studenata dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, održat će se od 20. listopada do 23. listopada na Sceni F22 Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu (Frankopanska 22). Ulaz na sve izvedbe i popratni program je slobodan!
 
najave

13. Dani Marije Jurić Zagorke

Centar za ženske studije poziva na 13. Dane Marije Jurić Zagorke koji će se od 21. do 26. studenoga održati u Zagrebu.
 
festival

Festival Diapason 2019.

U sklopu devetog izdanja Festivala Diapason, od 20. do 22. studenog 2019., u Hrvatskom glazbenom zavodu, održat će se tri klavirske večeri. U festivalskom programu nastupit će: Zrinka Ivančić Cikojević & Dalibor Cikojević; Mia Miljković Đuzel te Vyacheslav Gryaznov.
 
novo izdanje

Dani Augusta Šenoe 2019. u Kući Šenoa

Ovogodišnja manifestacija 'Dani Augusta Šenoe' održat će se u Kući Šenoa, muzeju Augusta Šenoe i njegove obitelji, od 14. studenoga do 13. prosinca 2019.
 
novo izdanje

Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac

Jedanaesto izdanje manifestacije Dani fotografije Arhiva Tošo Dabac održavat će se u Muzeju suvremene umjetnosti Zagreb, od 12. studenog do 1. prosinca 2019. Program manifestacije obuhvatit će izložbu, performans, predavanja, okrugli stol i prezentacije.
 
festival

25. Jazz Fair u Čakovcu

Međunarodni festival jazz glazbe u Čakovcu - 25. Jazz Fair, održat će se 21. i 22. studenog 2019., u Centru za kulturu Čakovec. 
 
novo izdanje

2. Digitalni Rendez - vous

Francuski institut u Hrvatskoj u 2019. organizira drugo izdanje svog "digitalnog rendez-vousa", koji predstavlja jednu od četiri okosnice njegova godišnjeg programa.  
 
izložba

Međunarodna Izložba 'Avari i Slaveni' u AMZ

Arheološki muzej u Zagrebu otvara u utorak veliku međunarodnu izložbu "Avari i Slaveni", koja je konceptualno podijeljena na dvije izložbe - hrvatsku "Avari i Slaveni južno od Drave" te slovačku "Avari i Slaveni sjeverno od Dunava".
 
izložba

'20 godina grupe Contra' u Modernoj galeriji u Zagrebu

U Modernoj galeriji u Zagrebu od 17. listopada do 24. studenoga 2019. održava se izložba '20 godina  grupe Contra'. Za tu prigodu, ravnateljica MG Biserka Rauter Plančić odabrala je više od stotinu i dvadeset slikarskih, kiparskih i scenografskih ostvarenja umjetnika koji posljednjih 20 godina djeluju kao neformalna umjetnička grupa.
 
festival

2. Berlinale Special – festival suvremenog njemačkog filma

Bogatu filmsku jesen obilježit će drugi po redu Berlinale Special koji od 17. listopada do 27. studenog u Zagrebu, Rijeci i Splitu donosi sedam atraktivnih naslova s najprestižnijeg njemačkog filmskog festivala.
 
izložba

5. Bijenale slikarstva

U Domu hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu, u Meštrovićevom paviljonu, 2. listopada 2019., u 19 sati, otvara se peto Bijenale slikarstva, koje će trajati sve do 8. prosinca.
 
izložba

'Magija skulpturalnog pokreta', izložba Alexandera Caldera

Umjetnički paviljon u Zagrebu, nakon uspjeha s predstavljanjem Miroa, Rodina, Giacomettija, priređuje još jednu veliku međunarodnu izložbu - "Magija skulpturalnog pokreta" Alexandera Caldera, proslavljenog američkog kipara koji zauzima važno mjesto u povijesti umjetnosti 20. stoljeća.
 
obljetnica, proslava, izložba

'Kapa dolje! - Priča o (ne)pokrivanju glave' u EMZ

Izložba 'Kapa dolje! - Priča o (ne)pokrivanju glave', kojom se obilježava 100. obljetnica Etnografskoga muzeja u Zagrebu, otvara se u utorak, 24. rujna 2019. u 19 sati, u EMZ.  
 

Uskoro:
smotra, revija

Revija malih književnosti – Egipat

U organizaciji udruge Kulturtreger / književnog kluba Booksa, od 28. studenog do 5. prosinca u Zagrebu, Rijeci – Europskoj prijestolnici kulture 2020 i Dubrovniku održat će se festival Revija malih književnosti - Egipat i uz književni domaćoj će publici ponuditi i filmski program. Ulaz na sve programe je besplatan!
 
natjecanje, festival

23. Međunarodni zborski festival CRO PATRIA

23. Međunarodni zborski festival CRO PATRIA održava se u Splitu, od petka, 29. studenoga, do nedjelje, 1. prosinca 2019.
 
festival

17. Human Rights Film Festival

Sedamnaesto izdanje festivala angažiranog autorskog filma, Human Rights Film Festivala, održat će se u Zagrebu od 1. do 8. prosinca i u Rijeci od 6. do 8. prosinca.