• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


festival

59. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

59. Međunarodnog dječjeg festivala u Šibeniku odražava se od 15. do 29. lipnja 2019. Ovogodišnji Festival organizira se u suradnji s Veleposlanstvom Republike Poljske u Hrvatskoj, te će ga u subotu, 15. lipnja, otvoriti poljsko kazalište Baj Pomorski iz Toruna predstavom ‘Knjiga o džungli’.
 
novo izdanje

Design District Zagreb 2019.

Od 11. do 16. lipnja aktivnosti pod okriljem Dizajn distrikta Zagreb obuhvaćaju programe koji aktiviraju omiljenu zagrebačku ulicu, svima dobro poznatu Martićevu. 
 
novo izdanje

58. Hvarske ljetne priredbe

Od 5. lipnja do 28. rujna održat će se brojna glazbena i kazališna događanja na autentičnim gradskim lokacijama.
 
festival

Le Petit Festival du Théâtre 2019

Le Petit Festival du Théâtre 2019 održat će se od 13. do 16. lipnja 2019 u Dubrovniku. Tema ovogodišnjeg festivalskog izdanja je - vrijeme, a ulaz na sva programska događanja je besplatan.
 
novo izdanje

11. Kustoska platforma: Performativne studije slučaja

Večeras, 11. lipnja u 21 sat, s glazbenim performansom Sare Renar, Marije Dejanovići i Vedrana Peternela, 'U gostima kod ljudi' u Centru Knap počinje 11. Kustoska platforma s prvom ovogodišnjom edicijom KP: Performativne studije slučaja. Ovogodišnje izdanje KP: Performativne studije slučaja posvećeno je sintagmi historijskog ludila.
 
festival

ReArt festival u osječkoj Tvrđi

Od 14. do 16. lipnja 2019., u osječkoj Tvrđi, petu godinu za redom održat će se ReArt festival - 'Vodič kroz galaksiju za autostopere'.
 
festival

6. Diversions International Short Film Festival

Šesto izdanje Diverzija uz 64 naslova u službenom natjecateljskom programu predstavlja niz popratnih programa i tematskih projekcija kratkometražnih filmova. DSIFF se odvija od 10. do 16. lipnja u Svetom Ivanu Zelini i Zagrebu.
 
izložba

Blago Etnografskog muzeja - Sto predmeta za sto godina

Otvorenje izložbe 'Blago Etnografskog muzeja - Sto predmeta za sto godina' održat će se 4. lipnja 2019. u 19 sati, u Etnografskom muzeju Zagreb, u sklopu cjelogodišnjeg obilježavanja stogodišnjice osnutka EMZ.
 
festival

43. Dani satire Fadila Hadžića

Hrvatsko narodno kazalište u Splitu otvorit će u subotu, 1. lipnja, 43. Dane satire Fadila Hadžića, a tijekom 18 festivalskih dana jedan od najstarijih regionalnih festivala specijaliziranog teatra u zagrebačkom Satiričkom kazalištu 'Kerempuh' donosi ukupno 13 predstava kojima je zajednički nazivnik kritički odnos prema društvenoj stvarnosti.
 
izložba

Religiozna umjetnost Ivana Meštrovića na izložbi u Puli

Izložba 'Meštrović: Otisci duše - Religiozna umjetnost Ivana Meštrovića' otvara se 17. svibnja 2019. godine u Puli, na tri lokacije. Glavna izložba bit će postavljena u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca, dok će popratne izložbe biti postavljene u Galeriji Amfiteatar i Augustovom hramu. Izložba se može pogledati do 27. listopada 2019. godine.
 
izložba

8. Hrvatski triennale akvarela

8. Hrvatski triennale akvarela održat će se u Slavonskom Brodu (16.5.-20.6.), potom u Karlovcu (21.7.-30.8.) te u Zagrebu (5.-18.11.2019.). 
 
novo izdanje

Večeri na Griču 2019.

Devet različitih vrhunskih koncerata koje povezuje izvrsnost i na kojima će nastupiti europski i domaći glazbeni virtuozi, obilježit će 38. Večeri na Griču, najavljeno je na konferenciji za medije u srijedu u Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) na čijoj će se Ljetnoj pozornici od 3. do 18. lipnja održati neki od koncerata.
 
izložba

Marc Chagall: Boje ljubavi / Colours of Love

Hrvatski kulturni dom na Sušaku u suradnji s Rebel Kolektivom od 6. lipnja do 4. rujna 2019. otvara svoja vrata izložbi grafičkih ostvarenja najpoetičnijeg glasnika moderne - Marca Chagalla. 
 
festival

28. Dani hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma, 28. izdanje tog nacionalnog festivala posvećenog godišnjoj produkciji srednjometražnog i kratkometražnog igranog, dokumentarnog, eksperimentalnog, animiranog i namjenskog filma, održat će se od 14. do 18. lipnja u Zagrebu.
 
izložba

Izložba Salvadora Dalija u Muzeju Grada Đurđevca

Muzej Grada Đurđevca u pripremi je još jednog inozemnog izložbenog projekta 'Recepti za besmrtnost' Salvadora Dalija (1904.-1989.), iz privatne kolekcije R. Mayera, Kunstgalerien Böttingerhaus iz Bamberga. Dali je jedan od vodećih nadrealista čiji opus obuhvaća razdoblje gotovo cijelog 20. stoljeća. 
 
izložba

Monografska izložba Mersada Berbera u Klovićevim dvorima

Galerija Klovićevi dvori slijedom izložbi posvećenih modernim klasicima 18. travnja otvara monografsku izložbu Mersada Berbera, jednog  je od najvećih i najosebujnijih  bosanskih slikara i grafičara koji je velik dio života proveo u Zagrebu i Dubrovniku,  što je i njegova prva izložba nakon trideset i jedne godine. 
 

Uskoro:
novo izdanje

8. Ljetne čari klasične glazbe

Glazbena mladež Split od 17. lipnja do 19. rujna 2019. u Splitu organizira osme Ljetne čari klasične glazbe. Ulaz na sva događanja je besplatan.
 
novo izdanje

20. godina Scene Amadeo

Zagrebačka gornjogradska klupska ljetna kulturna Scena Amadeo ove godine slavi 20. rođendan, a slavljenički program otvorit će u srijedu 3. srpnja u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju (HPM) Gabi Novak i Matija Dedić s programom 'Amigo – Arsenu u spomen'.
 
festival, najave

70. Dubrovačke ljetne igre

Podizanjem zastave Libertas i uz stihove Himne slobodi ovo će ljeto, 10. srpnja svečano biti otvorene jubilarne 70. Dubrovačke ljetne igre. U 47 dana, na gradskim će trgovima, tvrđavama, u parkovima i palačama biti prikazano oko 80 dramskih, glazbenih, plesnih, folklornih i drugih programa. Svoj konceptualni okvir sedamdesete Dubrovačke ljetne igre zasnivaju na krilatici 'Mitovi grada'.