• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


novo izdanje

305. Sinjska alka

Bara 07.08.2020. / Čoja 08.08.2020. / Alka 09.08.2020.
 
festival

31. Lubeničke glazbene večeri

Svečano otvorenje 31. Lubeničkih glazbenih večeri i koncert Zagrebačkih solista održat će se 31. srpnja 2020. Manifestacija će u kolovozu ponuditi još dvije koncertne večeri - 7. i 14. kolovoza.
 
festival

Motovun putuje 2020.

Motovun Film Festival zbog epidemiološke situacije ove se godine ne održava u uobičajenom obliku te su organizatori odlučili festival povesti na put od četrdesetak dana tijekom kojih će gostovati u nizu gradova, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare u Zagrebu.
 
festival

22. PagArtFestival – Muzika i slike

PagArtFestival u ovogodišnjem izdanju planira četiri koncerta u periodu od 1. do 12. kolovoza. Festival će otvoriti utemeljitelj i umjetnički direktor festivala - pijanist Lovro Pogorelić.
 
festival

45. Osorske glazbene večeri

Jedinstveni glazbeni festival - Osorske glazbene večeri, unatoč kriznim vremenima epidemije virusa COVID-19, donosi niz istaknutih koncerata i izvedbi između 23. srpnja i 16. kolovoza. 
 
festival

5 gigs fest REGIONAL 2020

Slijedom postojeće situacije izazvane koronavirusom, B.J. Promotions predstavlja ovogodišnje, skraćeno i modificirano izdanje festivala „Regional“. Program obuhvaća pet koncerata, a festival će se održavati u Novom Vinodolskom, Dobrinju i Šilu.
 
festival

Glazbene večeri kod sv. Jeronima

Festival Glazbene večeri kod sv. Jeronima koji se već treću godinu održava u Kaštel Gomilici i na kojem su do sada nastupili ponajbolji hrvatski komorni sastavi, i u ovogodišnjem izdanju donosi tri vrhunska glazbena događaja (14.7., 20.7. i 12.8.).
 
festival

60. Glazbene večeri u Sv. Donatu

Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem Ivana Repušića otvara Glazbene večeri u sv. Donatu u četvrtak, 16. srpnja, svečanim koncertom na Forumu ispred crkve sv. Donata. Događanje se izravno prenosi na trećem programu Hrvatske televizije i radija. Festival se održava do 14. kolovoza. Program festivala →
 
festival

22. Festival sv. Marka

Dvadeset i drugo izdanje Festivala sv. Marka održava se u Zagrebu od 9. srpnja do 31. kolovoza 2020.
 
festival

Olipski ljetni festival 2020.

Svečanim koncertom Hrvatskog gitarskog kvarteta 13. srpnja otvara se Olipski ljetni festival 2020. i, sukladno epidemiološkim preporukama, obilježava se pet godina kontinuirane i bogate kulturno-umjetničke produkcije i zabavnih programa na najvećem otoku zadarskog arhipelaga - Olibu.
 
festival

71. Dubrovačke ljetne igre

Sedamdeset i prve Dubrovačke ljetne igre održat će se tradicionalno od 10. srpnja do 25. kolovoza no u smanjenom formatu zbog trenutnih epidemioloških COVID-19 mjera u Hrvatskoj i svijetu te financijskih posljedica pandemije. 
 
izložba

15. Trijenale zagorskog suvenira

Od 11. srpnja 2020. do 6. rujna 2020., u Galeriji dvorca Oršić u Muzeju seljačkih buna, održava se izložba 15. Trijenala zagorskog suvenira. 
 
predstava

XI. Ljetne noći Teatra EXIT

Ovogodišnje, 11. Ljetne noći Teatra EXIT održat će se u dva dijela, od 5. srpnja do 2. kolovoza, te od 25. kolovoza do 6. rujna a donose, u Muzeju za umjetnost i obrt, Studiju i Teatru Exit te sceni F22, ukupno 23 naslova, jedno regionalno gostovanje i jednu premijeru.
 
najave

35. Zagrebačko histrionsko ljeto na Opatovini

35. Zagrebačko histrionsko ljeto će početi 16. srpnja i trajati do 5. rujna 2020. Ove godine će na ljetnoj pozornici Opatovina igrati predstava 'Mačak u vreći' Georgesa Feydeaua, u režiji Damira Lončara, a svečana premijera i otvaranje Ljeta će biti u subotu, 18. srpnja, u 21 sat.
 
festival

66. Splitsko ljeto

Osjeti, okusi i ukusi Mediterana tema su 66. Splitskog ljeta, koje će se od 14. srpnja do 14. kolovoza održavati na nekoliko gradskih lokacija i u sklopu kojega će biti izvedeno pet premijernih naslova, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za medije u Vestibulu Dioklecijanove palače. Program →
 
izložba

Katamaran Art 2020.

Treću godinu zaredom umjetnost putuje jednom od najprometnijih katamaranskih linija na Jadranu koja povezuje Split i Jelsu...
 
najave

Bjelovarsko kulturno ljeto 2020.

Na Bjelovarskom kulturnom ljetu, koje se održava od 26. lipnja do 6. rujna, predviđeno je 90 kulturnih događanja uz šarolik glazbeni sadržaj, najavili su organizatori u petak na konferenciji za novinare.
 
festival

71. Dubrovačke ljetne igre

Dubrovačke ljetne igre svečano će biti otvorene 10. srpnja, ceremonijom u režiji Marine Pejnović i to u staroj gradskoj luci. Dubrovačkim simfonijskim orkestrom dirigirat će Tomislav Fačini, a pridružit će im se Jazz orkestar HRT-a pod ravnanjem Mirona Hausera, zatim pijanist Aljoša Jurinić, mezzosopranistica Dubravka Šeparović Mušović i Ivan Bonačić na saksofonu, uz sudjelovanje Festivalskog dramskog ansambla te Folklornog ansambla Linđo.
 
festival

Prandau festival orguljaške i komorne glazbe

PRANDAU festival održat će se od 20. lipnja do 20. rujna 2020. u Donjem Miholjcu, u Dvorcu Mailath-Prandau i župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela. Festival je programski usmjeren na promoviranje orguljaške i komorne glazbe, revitalizacijom bogatog kulturnog naslijeđa i glazbene tradicije obitelji Hileprand-Prandau, a naročito jednog od članova obitelji, Karla baruna Prandaua.
 
novo izdanje

20. Ljeto na Strossu

Ljeto na Štrosu održava se od 11. lipnja do 1. rujna 2020., a ovogodišnje posjetitelje očekuje raznolik kulturno-zabavni program - koncerti, izložbe, likovne radionice i dr....
 
projekcija

Ljetna pozornica Tuškanac 2020.

Ljetnu pozornicu Tuškanac tradicionalno otvara Svjetski festival animiranog filma Animafest Zagreb, koji će od 5. do 7. lipnja najaviti svoje jesensko izdanje. U lipnju će na pozornici svoje programe predstaviti i Međunarodna smotra folklora (Etnografski dokumentarni film, 9. i 10. lipnja), Kulturno informativni centar (koncertno-multimedijalno događanje 'Ljetno kino Europa', 12., 13. i 29. lipnja), Festival tolerancije (19. lipnja) i Revija europskog filma (20. – 26. lipnja).
 
novo izdanje

Kulturno-umjetnički projekt 'Ljeto u Tehničkom'

Projekt Ljeto u Tehničkom powered by Pločnik od 1. lipnja donosi Zagrepčanima ljetnu kulturno-umjetničku oazu u kojoj će se tijekom tri mjeseca nizati izložbe, kazališne predstave, koncerti, nastupi DJ-a, pub kvizovi, paneli.
 
predstavljanje

Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture →

U 2020. godini, u sklopu projekta Europske prijestolnice kulture, Rijeka gradi i otvara nove zgrade i objekte kulture sufinancirane sredstvima EU fondova te donosi više od 600 kulturno-umjetničkih i ostalih događanja, u čijem stvaranju sudjeluje preko 250 kulturnih ustanova i organizacija iz Hrvatske i 40 drugih zemalja Europe i svijeta.
 

Uskoro:
festival

12. Monoplay u Zadru

Dvanaesto izdanje festivala plesnog sola – MONOPLAY u Zadru – održava se od 24. do 28. kolovoza 2020. Festivalski program bit će opsežan i bogat kao i prijašnjih godina, a pored najavljenog europskog koreografa Jonathana Burrowsa, u Zadar stiže i istaknuti britanski plesni umjetnik Julyen Hamilton!
 
najave

Art Zagreb 2020.

Art Zagreb 2020. održat će se usprkos koroni. Sajam je pomaknut s proljeća na kraj kolovoza, ali lokacija ostaje ista — Tehnički muzej Nikola Tesla / Hala V. 
 
najave

Sedmo izdanje Zagreb Design Week-a u znaku korone

Sedmo izdanje najvećeg hrvatskog događanja za dizajn odvija se u znaku korone. Iako je većina „design weekova“, izložbi, sajmova i festivala otkazana, Zagreb Design Week ide dalje, ali umjesto na proljeće, održat će se na jesen, od 1. do 6. rujna 2020. u Tehničkom muzeju Nikola Tesla.
 
festival, najave

Betina Film Festival 2020.

Filmski program ovogodišnjeg festivala u Betini predstavit će publici od 1. do 5. rujna 2020. brojne kratkometražne filmove različitih tematika. Projekcije će se održati na zatvorenim lokacijama u PIICB prostoru i/ili samo na otvorenim lokacijama pod zvjezdanim nebom, prema smjernicama HZJZ-a.
 
najave

11. Međunarodni fotografski festival Organ Vida

11. Međunarodni fotografski festival Organ Vida održat će se od 2. rujna do 4. listopada 2020 u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti i u gradskim galerijama 'Karas', 'Miroslav Kraljević' i 'Zvonimir'. 
 
najave

8. Svjetski festival književnosti

Osmo izdanje Svjetskoga festivala književnosti održat će se od 6. do 12. rujna uživo, uglavnom u HGZ-u.