• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


obljetnica, proslava, izložba

Izložba uz 200-tu obljetnicu rođenja Vjekoslava Karasa

U srijedu, 5. svibnja 2021. godine, u Galeriji Vjekoslav Karas (Gradski muzej Karlovac) otvorit će se izložba 'Karas pod upitnikom: izložba povodom obilježavanja 200. obljetnice rođenja Vjekoslava Karasa (1821. – 1858.)'. Publika će na dan otvorenja izložbu moći besplatno razgledati od 13 do 19 sati.
 
novo izdanje

26. EMA - edukativna muzejska akcija

Edukativna muzejska akcija EMA ove će se godine u svom produženom, dvomjesečnom izdanju, održati od 30. travnja do 30. lipnja, na temu "Iz/Van/Red/No!", odabranu u u skladu s okolnostima u kojima su se našli brojni građani i institucije već drugu godinu za redom.
 
izložba

Izložba 'Umjetnost slavonskog plemstva'

Izložba 'Umjetnost slavonskog plemstva – vrhunska djela europske baštine', koja će se moći razgledati od 23. travnja u Galeriji Klovićevi dvori, predstavlja više od 200 umjetnina vezanih uz najznačajnije plemićke obitelji istočne Hrvatske.
 
festival, djeca, mladi

14. Festival dječje knjige i manifestacija 'Uberi priču!'

U ponedjeljak, 26. travnja, u 10,30 sati, počinje 14. Festival dječje knjige sa manifestacijom 'Uberi priču!'. Premda su festival i manifestacija izvorno zamišljeni tako da budu otvoreni što većem broju djece, ove godine u njoj će sudjelovati, uz pridržavanja svih epidemioloških mjera, samo trešnjevačke škole i vrtići.
 
festival

26. Lutkarsko proljeće od 12. travnja do 12. svibnja - online

Ovogodišnje 26. Lutkarsko proljeće održat će se virtualno od 12. travnja do 12. svibnja 2021., a zainteresiranima će biti dostupno deset lutkarskih predstava za djecu i mlade, priopćeno je u petak iz vinkovačke producentske Umjetničke organizacije "Asser Savus".
 
izložba

Izložba 'Predsuvremena akcija - postmoderna reakcija'

Nacionalni muzej moderne umjetnosti u Zagrebu od 9. travnja do 11. srpnja 2021. predstavit će izložbu Predsuvremena akcija - postmoderna reakcija
 
izložba, najave

Izložba: 'Rafael – na ishodištu mita'

Zagrebački Muzej za umjetnost i obrt najavljuje otvorenje značajne međunarodne izložbe Rafael – na ishodištu mita nastale u sklopu obilježavanja pet stoljeća od smrti jednog od najvećih umjetnika renesanse - Raffaella Sanzia iz Urbina (1483. – 1520.). 
 
predstava

11. Lutkokaz - online

Od 22. do 26. ožujka, 26. do 30. travnja te 24. do 28. svibnja na Kritičkoj platformi suvremenog lutkarstva EU održat će se 11. međunarodna revija lutkarstva Lutkokaz, u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.
 
festival

Muzički biennale Zagreb 2021.

Muzički biennale Zagreb (MBZ) održat će se u četiri bloka od travnja do rujna ove godine i njegovo 31. izdanje bit će o 60. godini toga festivala poklon publici unatoč okolnostima i s bogatim programom suvremene glazbe objedinjenim pod nazivom - (Re)konstrukcija – Continuum.
 
obavijest

2021. - Godina čitanja u Hrvatskoj

Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 30. prosinca 2020. podržala prijedlog Ministarstva kulture i medija da se 2021. godina proglasi Godinom čitanja.
 

Uskoro:
festival

Festival znanosti 2021.

Festival znanosti odvija se u terminu od 10. do 15. svibnja 2021. Ovogodišnji program odvija se u 20 gradova širom Hrvatske i u njega je uključeno oko 1000 sudionika koji su pripremili širok spektar različitih sadržaja.
 
festival

Kliofest 2021.

Osmi Festival povijesti Kliofest 2021. održat će se u drugome tjednu svibnja 2021. godine, od 11. do 14. svibnja. Način izvedbe festivala ovisit će o epidemiološkoj situaciji neposredno uoči i u vrijeme predviđenoga održavanja. 
 
festival

5. VukovART

VukovART, street art festival u Vukovaru, održat će se od 15. svibnja do 15. lipnja. Petu godinu za redom ugostit će najveća imena svjetske street art scene koji će obogatiti Vukovar, Luku umjetnosti.
 
festival, najave

24. Festival alternativnog kazališnog izričaja

Festival alternativnog kazališnog izričaja, 24. po redu, održat će se od 24. do 30. svibnja u Zagrebu, i na njemu će online i uživo u Autonomnom kulturnom centru Attacku biti izvedena 32 djela iz 24 države.
 
obljetnica, proslava

HDLU: Uz stotu obljetnicu rođenja velika izložba Ede Murtića

Meštrovićev paviljon, Dom hrvatskih likovnih umjetnika, otvara  25. svibnja veliku izložbu Ede Murtića uz stotu obljetnicu rođenja tog proslavljenog hrvatskog slikara, uz koju će se održati i niz drugih događanja.
 
festival

9. festival suvremenog cirkusa – Cirkobalkana

Od 28. svibnja do 5. lipnja festival Cirkobalkana u svom 9. izdanju vraća se u Zagreb, s misijom da na jednom mjestu okupi i podrži regionalne i inozemne cirkuske umjetnike i umjetnice, potakne suradnje, razmjenu ideja i iskustava.
 
festival

17. ZagrebDox u lipnju u SC-u i na Ljetnoj pozornici Tuškanac

Ovogodišnje, sedamnaesto izdanje Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox održat će se u Kinu SC, Teatru &TD i MM centru Studentskog centra u Zagrebu te na Ljetnoj pozornici Tuškanac. Iz svog se uobičajenog termina festival iznimno seli u onaj nadomak ljeta, pa će publika program ZagrebDoxa ove godine moći pratiti od 13. do 20. lipnja.