• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


novo izdanje

16. Dani plesa u čast Miji Čorak Slavenskoj

U spomen na prvu domaću primabalerinu Miju Čorak Slavensku, Kazališno-koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić, 16. godinu za redom, organizira Dane plesa u Slavonskome Brodu.
 
obljetnica, proslava

Mjesec hrvatskog jezika (21.II.-17.III.)

Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje obilježava u četvrtak, na Međunarodni dan materinskoga jezika, početak Mjeseca hrvatskoga jezika, manifestacije koja završava 17. ožujka, na dan objave Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskog književnog jezika.
 
obljetnica, proslava

Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu u petak, 22. veljače u 12 sati, svečanim programom obilježit će Dan Knjižnice. Danu Knjižnice prethode Dani otvorenih vrata NSK u Zagrebu, 20. i 21. veljače, kada svi zainteresirani mogu obići Knjižnicu, njezine zbirke i upoznati se s njezinim radom.
 
novo izdanje

Virkas 2019.

Premijernom izvedbom crnohumorne drame 'Komšiluk naglavačke' Nine Mitrović u režiji Darija Harjačeka, nastale u koprodukciji Kazališta Virovitica i Kazališta Zorin dom iz Karlovca, 8. velajče započeli su 15. Virovitički kazališni susreti – Virkas 2019.
 
obljetnica, proslava, izložba

Striegl: Humanistička svjetlucanja u praznini svijeta

Povodom obilježavanja 100. obljetnice rođenja Slave Striegla u Sisku, Gradska galerija Striegl predstavlja izložbu pod nazivom 'Striegl: humanistička svjetlucanja u praznini svijeta/slike na poleđini stakla', koja se održava od 15. veljače do 30. ožujka 2019.  
 
najave

193. Samoborski fašnik

Samoborski fašnik počinje 22. veljače, a da bi Samoborska Fašnička Republika zaživjela po 193. put u skladu s tradicijom, pobrinut će se, između ostalih, likovni kreativci predvođeni Ivicom Jambrošićem i Nikolom Plečkom (poznatijim kao Nik Titanik).
 
festival

4. međunarodni filmski festival za djecu - KinoKino

Međunarodni filmski festival za djecu KinoKino, čije se četvrto izdanje održava od 20. do 24. veljače u zagrebačkom kinu 'Europa', donosi osam suvremenih igranih filmova za djecu iz cijeloga svijeta koji se natječu za festivalske nagrade...
 
izložba

Asim Hebib: Retrospektiva

Retrospektivna izložba dubrovačkog kipara Asima Hebiba bit će otvorena u Galeriji Dulčić Masle Pulitika u subotu, 26. siječnja u 19 sati. Umjetnik na ovoj izložbi po prvi put izlaže djela iz brojnih svojih ciklusa nastalih u širokom rasponu od samih kiparskih početaka 1960-ih do danas.
 
izložba

Izložba 'Josef i Anni Albers - putovanje kroz slijepo iskustvo'

U godini obilježavanja 100. obljetnice Bauhausa, Muzej suvremene umjetnosti početkom 2019. otvara multisenzornu izložbu pod nazivom 'Josef i Anni Albers: Putovanje kroz slijepo iskustvo'.  
 
novo izdanje

Orguljski festival Anabasis 2018./2019.

Koncerti u sklopu Orguljskog festivala Anabasis održavaju se u periodu od  30.10.2018. do 28.5.2019. na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Ulaz je slobodan.
 
izložba

Izložba 'Portreti u Strossmayerovoj galeriji'

Strossmayerova galerija starih majstora HAZU poziva na otvorenje izložbe 'Portreti u Strossmayerovoj galeriji' koje će se održati u utorak, 18. prosinca 2018. s početkom u 19 sati, u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. 
 
izložba

80 godina Meštrovićeva paviljona

Osamdesetu obljetnicu podizanja i otvorenja Doma hrvatskih likovnih umjetnika, odnosno Meštrovićeva paviljona, Muzeji Ivana Meštrovića obilježavaju izložbom Meštrovićev znak u Zagrebu – arhitektura: 80 godina Meštrovićeva paviljona, koja se 18. prosinca otvara u Atelijeru Meštrović.  
 
izložba

Retrospektivna izložba Vladimira Becića

Galerija Klovićevi dvori je za adventski prosinac 2018. godine pripremila retrospektivnu izložbu slikara Vladimira Becića, jedne od najznačajnijih osoba hrvatske moderne umjetnosti. Autori izložbene koncepcije su prof. dr. sc. Zvonko Maković i kustosica Iva Sudec Andreis.
 
izložba

26. slavonski biennale – Ravna ploča

Svečano otvorenje i dodjela nagrada izložbe 26. slavonski biennale održat će se 6. prosinca, u 19 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Izložba ostaje otvorena do kraja veljače 2019.
 
izložba

Izložba '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj'

Hrvatski povijesni muzej u Zagrebu obilježit će stotu godišnjicu završetka Prvoga svjetskog rata, izložbom '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj', koja se otvara u nedjelju 11. studenog, s fokusom na ključnim događajima tijekom posljednje ratne godine za rješavanje hrvatskog nacionalnog pitanja. 
 
novo izdanje

Jazz.hr 2018/2019

Sezona Jazz.hr-a donosi niz koncerata istaknutih glazbenika u sljedećim programima: Enzo Favata Trio feat. special guest Trilok Gurtu, George Cables / Victor Lewis Trio, Jon Irabagon solo, Jon Irabagon meets Zagreb Saxophone Quartet i Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet.
 

Uskoro:
festival

15. ZagrebDox

Na 15. izdanju Međunarodnog festivala dokumentarnog filma ZagrebDox, koje će se održati u kinu Kaptol Boutique Cinema od nedjelje, 24. veljače do nedjelje, 3. ožujka, gledatelje očekuju 104 dokumentarna filma raspoređena u 16 programa, niz atraktivnih službenih i posebnih filmskih programa, predavanja, razgovori s autorima i koncerti.
 
festival

10. Tjedan smijeha u Varaždinu

Ovogodišnji, 10. tjedan smijeha održat će se od 8. do 17. ožujka i bit će izvedeno 55 predstava uz sudjelovanje 200 umjetnika, najavio je u ponedjeljak  Jan Kerekeš, umjetnički voditelj Kerekesh Teatra i direktor Festivala.
 
festival, najave

30. Muzički biennale Zagreb s fokusom na grad i glazbu

Međunarodni festival suvremene glazbe 30. muzički biennale Zagreb održat će se od 6. do 13. travnja ove godine, a programski fokus tema je 'Grad, prostor, glazba, zvuk'. Organizatori su najavili bogati raznovrsni program, u sklopu kojeg će svoj rad publici predstaviti skladatelji iz Hrvatske, ali i gosti iz svih krajeva svijeta.