• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


festival

Varaždinske barokne večeri počinju 20. rujna

Varaždinske barokne večeri počinju u petak, 20. rujna, a ove će godine spojiti baroknu glazbu i vrhunske glazbenike Hrvatske i Švedske, zemlje partnera festivala, uz brojna popratna događanja, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u varaždinskoj Gradskoj vijećnici.
 
novo izdanje

Dani europske baštine 2019.

Ovogodišnja manifestacija Dana europske baštine u Hrvatskoj održat će se okvirno od 15. rujna do 20. listopada 2019. godine sa zajedničkom temom Umjetnost i zabava
 
festival

24. izdanje Split Film Festivala

24. izdanje Split Film Festivala / Međunarodnog festivala novog filma počinje 18. a traje do 25. rujna, te donosi premijere nezavisnih filmova čiji bi se utjecaj mogao opisati kao pomicanje granica uvriježenog i standardnog u filmskom, ali i općem smislu.
 
izložba

Egipatsko blago u Osijeku – hrvatska fascinacija starim Egiptom

U petak, 6. rujna, u 18 sati, Arheološki muzej Osijek svečano otvara izložbu 'Egipatsko blago u Osijeku – hrvatska fascinacija starim Egiptom / Egyptian treasure in Osijek – Croatian fascination with Ancient Egypt', autora dr. sc. Mladena Tomorada i dr. sc. Marine Kovač.
 
predstavljanje

Dubrovačke ljetne igre u rujnu u Zagrebu

Povodom proslave svog jubilarnog sedamdesetog izdanja, u suradnji s Turističkom zajednicom grada Zagreba, jedan od najstarijih festivala u Europi - Dubrovačke ljetne igre - u rujnu stiže u metropolu.
 
novo izdanje

54. Vinkovačke jeseni

Ovogodišnje, 54. Vinkovačke jeseni održat će se od 13. do 22. rujna, a u desetodnevnom pretežno folklornom, no i zabavnom i drugom programu nastupit će oko 8000 sudionika, najavio je vinkovački gradonačelnik i predsjednik Organizacijskog odbora Ivan Bosančić.
 
izložba

Izložba Kineske nacionalne akademije likovnih umjetnosti

U okviru Hrvatsko-kineske godine kulture i turizma, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, u petak, 23. kolovoza 2019., otvara se izložba Kineske nacionalne akademije likovnih umjetnosti - 'Zanesenost slikanja tušem' / 'Enthusiasm for Ink Wash Painting', koja će biti postavljena do 22. rujna ove godine.
 
festival

10. Festival Orgulje Zagrebačke katedrale

Festival Orgulje Zagrebačke katedrale ove godine slavi desetu obljetnicu. Koncertni program, u organizaciji Udruge Zvuci tišine, održavat će se od 11. srpnja do 26. rujna 2019.
 
novo izdanje

58. Hvarske ljetne priredbe

Od 5. lipnja do 28. rujna održat će se brojna glazbena i kazališna događanja na autentičnim gradskim lokacijama.
 
izložba

'Nadrealni svjetovi' Salvadora Dalija u Zadru

Ovo ljeto sve posjetitelje u Kneževoj palači očekuju 'Nadrealni svjetovi' Salvadora Dalija. Izložba se održava od 1. lipnja do 15. listopada 2019. Izložba Dalijevog opusa realizirana je suradnjom Narodnog muzeja Zadar i Sitre d.o.o.
 
obljetnica, proslava

50. godina Međunarodnog kulturnog Centra HGM u Grožnjanu

Međunarodni kulturni centar Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu ove godine svečano proslavlja 50. obljetnicu postojanja. Proslavu obogaćuje raznovrstan kulturni program kroz ljetne mjesece, od 14. lipnja do 27. rujna. 
 
izložba

Blago Etnografskog muzeja - Sto predmeta za sto godina

Otvorenje izložbe 'Blago Etnografskog muzeja - Sto predmeta za sto godina' održat će se 4. lipnja 2019. u 19 sati, u Etnografskom muzeju Zagreb, u sklopu cjelogodišnjeg obilježavanja stogodišnjice osnutka EMZ.
 
izložba

Religiozna umjetnost Ivana Meštrovića na izložbi u Puli

Izložba 'Meštrović: Otisci duše - Religiozna umjetnost Ivana Meštrovića' otvara se 17. svibnja 2019. godine u Puli, na tri lokacije. Glavna izložba bit će postavljena u Muzejsko-galerijskom prostoru Sveta srca, dok će popratne izložbe biti postavljene u Galeriji Amfiteatar i Augustovom hramu. Izložba se može pogledati do 27. listopada 2019. godine.
 
izložba

8. Hrvatski triennale akvarela

8. Hrvatski triennale akvarela održat će se u Slavonskom Brodu (16.5.-20.6.), potom u Karlovcu (21.7.-30.8.) te u Zagrebu (5.-18.11.2019.). 
 
izložba

Izložba Salvadora Dalija u Muzeju Grada Đurđevca

Muzej Grada Đurđevca u pripremi je još jednog inozemnog izložbenog projekta 'Recepti za besmrtnost' Salvadora Dalija (1904.-1989.), iz privatne kolekcije R. Mayera, Kunstgalerien Böttingerhaus iz Bamberga. Dali je jedan od vodećih nadrealista čiji opus obuhvaća razdoblje gotovo cijelog 20. stoljeća. 
 

Uskoro:
festival

15. izdanje Festivala 25 FPS [ 26.-29.9.2019. ]

Natjecateljski program Internacionalnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS,  koji će se ove godine održati od 26. do 29. rujna u Zagrebu, Rijeci i Ljubljani, donosi 22 filmska i video rada, odabrana između njih više od 1900 prijavljenih.
 
obljetnica, proslava

Lisinski subotom 19/20

Koncertna dvorana Vatroslava Lisinskog u Zagrebu svoju sezonu 2019./20. posvetit će velikanu po kojemu je dobila ime, a 200. obljetnicu rođenja Vatroslava Lisinskog obilježit će s programom 16 vrhunskih koncerata koje će svečano 28. rujna otvoriti 'Lisinski 200', poseban koncert koji je ravnatelj Dražen Siriščević najavio kao vatreni doček nove impresivne sezone s najvećim svjetskim zvijezdama klasične glazbe.