• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


festival

Varaždinski Špancirfest od 17. do 26. kolovoza

Varaždin je spreman za stotine tisuća posjetitelja koji će ove godine špancirati najvećim i najpopularnijim hrvatskim uličnim festivalom, 20. Špancirfestom, koji počinje u petak, 17. kolovoza, u organizaciji Turističke zajednice grada Varaždina. 
 
predstavljanje

Dužijanca u Zagrebu 2018.

Manifestacija 'Dužijanca u Zagrebu' održava se od od petka do nedjelje (17. do 19. kolovoza 2018). Dužijanca je svetkovina završetka žetve koja se među bunjevačkim Hrvatima u Subotici organizirano slavi više od stotinu godina. 
 
festival

15. festival Sedam dana stvaranja

15. međunarodni umjetnički festival Sedam dana stvaranja održat će se u Pazinu od 12. do 18. kolovoza. Uz sedmodnevne umjetničke radionice (kulturni inkubator) na kojima će nastati tridesetak novih autorskih radova, svakodnevno se održava program bogat glazbom, performansima, izložbama i predavanjima, a ove godine uveden je i dječji dan uz kazalište sjena. Ulaz je slobodan.
 
festival

Media Mediterranea 20: Tehnologija + priroda

Udruga Metamedij ove godine organizira 20. izdanje Media Mediterranea festivala koji će biti održan od 16. do 18. kolovoza u Puli. Ovogodišnja tema festivala bavi se percepcijom pojmova 'tehnologija' i 'priroda', kao i njihovim suodnosom.
 
festival

Aj Cha festival 2018.

Drugo izdanje Aj Cha festivala održat će se u Splitu od 16. do 18. kolovoza ove godine. Na njemu će sudjelovati glazbenici, kolege i prijatelji Dine Dvornika te afirmirani i neafirmirani bendovi i DJ-evi.
 
novo izdanje

57. Koncerti u Eufrazijani

Po 57. put Eufrazijana je izvedbeni prostor renomiranih domaćih i svjetskih glazbenika, a na programu nas očekuje dvanaest koncerata tijekom srpnja, kolovoza i rujna. 
 
festival

20. PagArtFestival – od kamena do zvijezda

Jubilarno, dvadeseto izdanje PagArtFestivala (PAF) održat će se od 31. srpnja do 17. kolovoza 2018. na nekoliko otočkih lokacija.
 
festival

Umag(o) classica 2018.

U Umagu je započela manifestacija Umag(o) classica, a manifestaciju je otvorio Ansambl EX ARTE u Župnoj crkvi Umag. 
 
festival

9. festival Orgulje Zagrebačke katedrale

Zagrebačka katedrala pridružuje se kulturnom ljetu glavnoga grada festivalom Orgulje Zagrebačke katedrale, čije će se deveto izdanje održati od 19. srpnja do 20. rujna, a predstavit će vodeće hrvatske, europske i svjetske koncertne orguljaše.
 
festival

Ljetne čari klasične glazbe u Splitu

Ljetne čari klasične glazbe u Dioklecijanovim podrumima dugogodišnji su ljetni festival splitske Glazbene mladeži. Ovogodišnju manifestaciju otvara istaknuti hrvatski gitarist Srđan Bulat koncertom pod nazivom 'Gitara Mediterana' u četvrtak, 5. srpnja, u 20,30 sati, u Istočnom dijelu Podruma Dioklecijanove palače. Ulaz je slobodan!
 
festival

69. Dubrovačke ljetne igre

Podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi u utorak, 10. srpnja, u 21 sat, ispred crkve sv. Vlaha svečano će biti otvorene 69. Dubrovačke ljetne igre, koje će se i ove godine tradicionalno održavati do 25. kolovoza.
 
festival

Regional 2018

Ustanova u kulturi 'BJ promocije i produkcije' (B.J.Promotions) najavljuje program ovogodišnjeg izdanja međunarodnog glazbenog festivala 'Regional 2018' koji će se s 13 koncerata glazbenika iz SAD, Italije, Austrije, Njemačke, BiH i Hrvatske u razdoblju od 28. lipnja pa do 23. kolovoza održati u Novom Vinodolskom, Crikvenici, Rabu, Dobrinju i Šilu.
 
izložba

8. zagorski likovni salon

U petak 8. lipnja u 18 sati u Galeriji grada Krapine otvorit će se 8. zagorski likovni salon najveća trienalna likovna manifestacija u Krapinsko- zagorskoj županiji.  
 
festival

Prvi festival komorne glazbe 'Stradun Classic'

Prvo izdanje festivala komorne glazbe 'Stradun Classic' u organizaciji Dubrovačkoga simfonijskog orkestra i dubrovačke klarinetistice Marije Pavlović održat će se u Dubrovniku u travnju i rujnu ove godine, a okupit će niz vrhunskih izvođača klasične glazbe. 
 

Branimirova godina - 2018.

Arheološki muzej u Zagrebu programom pod nazivom „Hrvatska u vrijeme kneza Branimira“, odnosno „Branimirova godina - 2018“, obilježava 1130. obljetnicu oltarne grede iz Gornjeg Muća. Program traje od 13. siječnja do 30. prosinca 2018. Ove godine obilježava se 1130 godina od godine 888. koja je uklesana uz ime kneza Branimira na ulomku oltarne pregrade pronađene u Gornjem Muću kraj Splita, a koja se čuva u AMZ.
 
predstavljanje

Europska godina kulturne baštine u Hrvatskoj

Svečanim otvorenjem izložbe 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.' u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu 18. siječnja, započelo je obilježavanje Europske godine kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj.
 

Uskoro:
festival

9. Arterija: Cats & Dogs

Deveti Međunarodni festival vizualnih umjetnosti Arterija održat će se u novigradskom Muzeju Lapidarium od 18. do 22. kolovoza 2018. Ovogodišnje izdanje posvećeno je malim četveronožnim ljubimcima - mačkama i psima...
 
festival

16. Liburnia Film Festival

Na programu ovogodišnjeg 16. Liburnia Film Festivala u Opatiji su 18 hrvatskih dokumentarnih filmova u konkurenciji za sedam festivalskih nagrada, među kojima pet svjetskih i dvije hrvatske premijere, najavljeno je na konferenciji za novinstvo u Rijeci u petak.
 
festival

10. Festival suvremenog plesa - Monoplay 2018.

Deseto izdanje Festivala suvremenog plesa – MONOPLAY-a održat će se od 20. do 24. kolovoza na nekoliko lokacija u Zadru. Tijekom pet dana u Zadru će gostovati niz uglednih umjetnika, plesača suvremenoga plesa, teoretičara umjetnosti i zaljubljenika u suvremeni ples! 
 
festival

12. Vukovar Film Festival

Hrvatski film 'Za ona dobra stara vremena' Eduarda Galića otvorit će u četvrtak 23. kolovoza 12. Vukovar Film Festival, koji do 26. kolovoza u Vukovaru i Borovu Naselju donosi više od 60 filmskih projekcija na sedam lokacija, a novost ovogodišnjeg programa je nova kategorija koja donosi četiri pobjednika Cannesa. 
 
najave

FSK od 2. do 8. rujna s najvećim brojem i najzanimljivijim gostima do sad

Šesti Festival svjetske književnosti (FSK) održat će se u Zagrebu i Splitu od 2. do 8. rujna, ove godine s najvećim brojem i najzanimljivijim gostima do sad, među kojima su u četvrtak u Zagrebu najavljeni francuska književna zvijezda Frédéric Beigbeder, Šveđanin Jonas Hassen Khemiri, Bookerovac Richard Flanagan, dobitnik Man Booker Internationala David Grossman, te ovogodišnja dobitnica te nagrade, poljska književnica Olga Tokarczuk.
 
novo izdanje

Dani Orisa 18

Dani Orisa u Zagrebu održat će se 13. i 14. listopada 2018. godine u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.