• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


sajam

8. umjetnički sajam artOmat

Dom hrvatskih likovnih umjetnika u Zagrebu ugostit će od 17. do 23. prosinca osmo izdanje artOmat-a, nekonvencionalnog umjetničkog sajma koji se ove godine održava nakon jedne godine stanke, s više od 70 selektiranih autora koji će se predstaviti najnovijim radovima u području umjetnosti i dizajna. Ulaz na artOmat je besplatan.
 
festival

Device_art 6.018

Međunarodni festival umjetnosti, robotike i novih tehnologija Device_art održat će se od 7. prosinca 2018. do 3. veljače 2019. u Splitu, Zagrebu i Rijeci, a festivalski program počinje performansom Test Lab umjetnika Tina Dožića u splitskom Domu mladih, priopćili su u četvrtak iz Udruge Kontejner.
 
izložba

Retrospektivna izložba Vladimira Becića

Galerija Klovićevi dvori je za adventski prosinac 2018. godine pripremila retrospektivnu izložbu slikara Vladimira Becića, jedne od najznačajnijih osoba hrvatske moderne umjetnosti. Autori izložbene koncepcije su prof. dr. sc. Zvonko Maković i kustosica Iva Sudec Andreis.
 
izložba

26. slavonski biennale – Ravna ploča

Svečano otvorenje i dodjela nagrada izložbe 26. slavonski biennale održat će se 6. prosinca, u 19 sati, u Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku. Izložba ostaje otvorena do kraja veljače 2019.
 
najave

XXI. Vukovarske adventske svečanosti 2018.

Program XXI. Vukovarskih adventskih svečanosti održavat će se od 2. do 24. prosinca, a uz tradicionalno paljenje adventskih svijeća u Gradskom muzeju Vukovar, posjetitelje i građane grada Vukovara i ove godine očekuju koncerti, izložbe, umjetničke radionice i dr., uz sudjelovanje mnogobrojnih gostujućih i domaćih izvođača... 
 
festival

Advent Fest u Katedrali 2018.

U srijedu, 5. prosinca, u 18.30 sati, održat će se otvorenje Advent Festa u Katedrali u sklopu Adventa u Zagrebu kao jednog od najbolje ocjenjenih adventskih zbivanja u europskim gradovima. Manifestacija će trajati od 5. do 22. prosinca, a program će publici ponuditi četiri koncerta.
 
izložba

Izložba '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj'

Hrvatski povijesni muzej u Zagrebu obilježit će stotu godišnjicu završetka Prvoga svjetskog rata, izložbom '1918. - prijelomna godina u Hrvatskoj', koja se otvara u nedjelju 11. studenog, s fokusom na ključnim događajima tijekom posljednje ratne godine za rješavanje hrvatskog nacionalnog pitanja. 
 
izložba

Retrospektiva - Nikola Reiser

Restrospektivna izložba 'Nikola Reiser - Senzibilni poeta slikarstva' bit će otvorena u četvrtak navečer u Galeriji Klovićevi dvori i bit će prigoda da se na novi način valorizira i prihvati taj istaknuti hrvatski slikar kroz odabrane radove iz široka raspona njegova stvaralaštva, a pokazat će i koliko je Resier bio sjajan umjetnik u smislu zanata i tehnike. 
 
novo izdanje

Jazz.hr 2018/2019

Sezona Jazz.hr-a donosi niz koncerata istaknutih glazbenika u sljedećim programima: Enzo Favata Trio feat. special guest Trilok Gurtu, George Cables / Victor Lewis Trio, Jon Irabagon solo, Jon Irabagon meets Zagreb Saxophone Quartet i Tamara Obrovac TransAdriatic Quartet.
 
izložba

Izložba 'Vlaho Bukovac i Alexandre Cabanel'

U Umjetničkom paviljonu u Zagrebu do 6. siječnja 2019. moći će se razgledati izložba posvećena Vlahi Bukovcu i njegovom pariškom profesoru Alexandreu Cabanelu. Riječ je o centralnoj izložbi godine u kojoj Umjetnički paviljon slavi 120. godišnjicu svojega osnutka.
 

Branimirova godina - 2018.

Arheološki muzej u Zagrebu programom pod nazivom „Hrvatska u vrijeme kneza Branimira“, odnosno „Branimirova godina - 2018“, obilježava 1130. obljetnicu oltarne grede iz Gornjeg Muća. Program traje od 13. siječnja do 30. prosinca 2018. Ove godine obilježava se 1130 godina od godine 888. koja je uklesana uz ime kneza Branimira na ulomku oltarne pregrade pronađene u Gornjem Muću kraj Splita, a koja se čuva u AMZ.
 
predstavljanje

Europska godina kulturne baštine u Hrvatskoj

Svečanim otvorenjem izložbe 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.' u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu 18. siječnja, započelo je obilježavanje Europske godine kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj.
 

Uskoro:
koncert

Humanitarna akcija i koncert 'Želim život'

Zaklada Ana Rukavina najavljuje tradicionalnu humanitarnu akciju i koncert 'Želim život' na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu koji će se održati u utorak, 18. prosinca, s početkom u 21 sat.
 
izložba

Izložba 'Portreti u Strossmayerovoj galeriji'

Strossmayerova galerija starih majstora HAZU poziva na otvorenje izložbe 'Portreti u Strossmayerovoj galeriji' koje će se održati u utorak, 18. prosinca 2018. s početkom u 19 sati, u palači Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Zagrebu. 
 
izložba

18. triennale hrvatskog slikarstva 'Plavi salon'

18. triennale hrvatskog slikarstva Plavi salon naslovljen 'Realizmi privatnosti: subjektivno u objektivnom u novom hrvatskom slikarstvu' održava se od 18. prosinca 2018. do 10. veljače 2019. u prostorima Galerije umjetnina, Kneževe palače i Gradske lože u Zadru.
 
festival, najave

30. Muzički biennale Zagreb u travnju 2019. s fokusom na grad i glazbu

Glazbeni festival 30. Muzički bennale Zagreb održat će se od 6. do 13. travnja 2019. na temu "Glazba, prostor, grad i zvuk", čiji je cilj, kako je rečeno u ponedjeljak u Zagrebu, istraživanje mogućnosti prezentiranja i kreiranja glazbe u suodnosu sa svime onime što čini pojam grada.