• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


festival

Umag(o) classica 2018.

U Umagu je započela manifestacija Umag(o) classica, a manifestaciju je otvorio Ansambl EX ARTE u Župnoj crkvi Umag. 
 
festival

11. festival klasične glazbe 'Musica appassionata'

11. festival klasične glazbe 'Musica appassionata' održava se u Šibeniku od 18. srpnja do 7. kolovoza 2018. 
 
smotra, revija

52. Međunarodna smotra folklora u Zagrebu

Ovogodišnja 52. Međunarodna smotra folklora 'Baština i migracije' održava se u Zagrebu od 18. do 22. srpnja, najavio je u ponedjeljak na konferenciji za novinare umjetnički ravnatelj Međunarodne smotre folklora Tvrtko Zebec. 
 
festival

Festival plesa i neverbalnog kazališta od 19. srpnja u Svetvinčentu

Festival plesa i neverbalnog kazališta Svetvinčenat za svoje devetnaesto izdanje u taj istarski gradić od 19. do 22. srpnja dovodi mnoge istaknute plesne umjetnike iz Španjolske, Slovenije i Belgije, a iz glavnog programa na sceni Kaštela Grimani ističu se Pere Faura, Joseph Nadj s kompanijom EnKnapGroup i Anton Lachky.
 
festival

Festival 'Klasika na Mirinama' u Omišlju

Festival 'Klasika na Mirinama' održat će se u Omišlju od 11. do 25. srpnja 2018.
 
festival

9. festival Orgulje Zagrebačke katedrale

Zagrebačka katedrala pridružuje se kulturnom ljetu glavnoga grada festivalom Orgulje Zagrebačke katedrale, čije će se deveto izdanje održati od 19. srpnja do 20. rujna, a predstavit će vodeće hrvatske, europske i svjetske koncertne orguljaše.
 
novo izdanje

64. Splitsko ljeto

Premijerom obnovljene izvedbe Verdijeva 'Nabucca' na Peristilu u subotu, 14. srpnja, otvara se 64. Splitsko ljeto tijekom kojega će na 13 ambijentalnih pozornica do 14. kolovoza biti izvedena tri operna, deset dramskih, osam baletnih i sedam koncertnih naslova, a otvorit će se i tri izložbe te održati promocija knjige, najavljeno je u četvrtak na konferenciji za novinare održanoj u kazalištu.
 
festival

Ljetne čari klasične glazbe u Splitu

Ljetne čari klasične glazbe u Dioklecijanovim podrumima dugogodišnji su ljetni festival splitske Glazbene mladeži. Ovogodišnju manifestaciju otvara istaknuti hrvatski gitarist Srđan Bulat koncertom pod nazivom 'Gitara Mediterana' u četvrtak, 5. srpnja, u 20,30 sati, u Istočnom dijelu Podruma Dioklecijanove palače. Ulaz je slobodan!
 
festival

69. Dubrovačke ljetne igre

Podizanjem zastave Libertas uz stihove Himne slobodi u utorak, 10. srpnja, u 21 sat, ispred crkve sv. Vlaha svečano će biti otvorene 69. Dubrovačke ljetne igre, koje će se i ove godine tradicionalno održavati do 25. kolovoza.
 
festival

24. Zadarsko kazališno ljeto

Nagrađena hit predstava Teatra Exit, 'Taksimetar' u adaptaciji i režiji Matka Raguža otvorit će u petak, 29. lipnja, 24. Zadarsko kazališno ljeto u Kazalištu lutaka Zadar s početkom u 21 sat. Ovogodišnje Zadarsko kazališno ljeto će trajati do 2. kolovoza 2018.
 
festival

Regional 2018

Ustanova u kulturi 'BJ promocije i produkcije' (B.J.Promotions) najavljuje program ovogodišnjeg izdanja međunarodnog glazbenog festivala 'Regional 2018' koji će se s 13 koncerata glazbenika iz SAD, Italije, Austrije, Njemačke, BiH i Hrvatske u razdoblju od 28. lipnja pa do 23. kolovoza održati u Novom Vinodolskom, Crikvenici, Rabu, Dobrinju i Šilu.
 
novo izdanje

29. Brodsko glazbeno ljeto

Brodsko glazbeno ljeto je jedinstvena kulturna manifestacija u Slavonskom Brodu čiji je cilj predstaviti brodskoj publici klasičnu i suvremenu glazbenu umjetnost. Ovogodišnja manifestacija održava se od 8. lipnja do 26. srpnja 2018.
 
izložba

8. zagorski likovni salon

U petak 8. lipnja u 18 sati u Galeriji grada Krapine otvorit će se 8. zagorski likovni salon najveća trienalna likovna manifestacija u Krapinsko- zagorskoj županiji.  
 
izložba

Sedmi hrvatski biennale ilustracije

Hrvatski biennale ilustracije, međunarodna manifestacija posvećena suvremenoj ilustraciji održat će se u zagrebačkoj Galeriji Klovićevi dvori od 12. lipnja do 22. srpnja 2018. Otvorenje izložbe je u utorak, 12. lipnja 2018. u 19 sati.
 
festival

10. Festival Perforacije

Festival Perforacije ove se godine održava po 10. put diljem Hrvatske od 11. lipnja od 13. kolovoza i to u 7 hrvatskih gradova. Program Perforacija započet će 11. lipnja u Dubrovniku Sajmom knjiga nezavisnih izdavača te 12. lipnja premijernom izvedbom 'Sve četiri za jedno. Na rubu dodira i kaosa' Ane Kreitmeyer.
 
festival

Prvi festival komorne glazbe 'Stradun Classic'

Prvo izdanje festivala komorne glazbe 'Stradun Classic' u organizaciji Dubrovačkoga simfonijskog orkestra i dubrovačke klarinetistice Marije Pavlović održat će se u Dubrovniku u travnju i rujnu ove godine, a okupit će niz vrhunskih izvođača klasične glazbe. 
 

Branimirova godina - 2018.

Arheološki muzej u Zagrebu programom pod nazivom „Hrvatska u vrijeme kneza Branimira“, odnosno „Branimirova godina - 2018“, obilježava 1130. obljetnicu oltarne grede iz Gornjeg Muća. Program traje od 13. siječnja do 30. prosinca 2018. Ove godine obilježava se 1130 godina od godine 888. koja je uklesana uz ime kneza Branimira na ulomku oltarne pregrade pronađene u Gornjem Muću kraj Splita, a koja se čuva u AMZ.
 
predstavljanje

Europska godina kulturne baštine u Hrvatskoj

Svečanim otvorenjem izložbe 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.' u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu 18. siječnja, započelo je obilježavanje Europske godine kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj.
 

Uskoro:
festival

8. Supertoon u Šibeniku

U nedjelju, 22. srpnja, u Šibeniku počinje 8. izdanje Supertoona, međunarodnog festivala animacije, i trajat će do 27. srpnja. U pet festivalskih kategorija kratkih animiranih filmova (profesionalni kratki, studentski, filmovi za djecu, glazbeni spotovi i reklame) tijekom šest dana bit će prikazano preko 170 filmova iz 21 zemlje diljem svijeta, a festival će ugostiti 50-ak stranih i domaćih gostiju.
 
festival

18. festival Vizura aperta

18. izdanje Vizure aperte – PRIVATNO JAVNO –  održat će se od 25. do 29. srpnja 2018. u unutrašnjosti Pelješca u Janjini. 
 
festival

Last Minute Open Jazz Festival 2018.

Novo izdanje Last Minute Open Jazz Festivala u Balama održava se od 1. do 4. kolovoza 2018.
 
festival, najave

Varaždinski Špancirfest od 17. do 26. kolovoza

Jubilarno, slavljeničko 20. izdanje popularnog Špancirfesta u Varaždinu u deset dana, od 17. do 26. kolovoza, donosi brojne novine i iznenađenja, uz želju da svojim posjetiteljima ponudi najbolje, najavljeno je u četvrtak u dvorištu varaždinske palače Sermage.