• HOME
  •  : 
  • MANIFESTACIJE

manifestacije


festival

VII. Bobijevi dani smijeha

Festival komedija VII. Bobijevi dani smijeha Glumačke družine Histrion donosi od 18. do 30. listopada dvanaest predstava, ponajboljih recentnih produkcija komediografske dramske literature iz Zagreba, Varaždina, Karlovca, Osijeka, Zadra i Beograda.
 
novo izdanje

Mjesec hrvatske knjige 2018. posvećen kulturnoj baštini

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana, od 15. listopada do 15. studenoga, nastoji na državnoj, ali i na lokalnim razinama govoriti o knjizi, promicati čitanje te na različitim programima okupljati sve one koje knjiga istinski zanima. Ovogodišnja je manifestacija posvećena kulturnoj baštini.
 
festival

One Take Film Festival od 19. do 21. listopada

One Take Film Festival - bijenalni međunarodni festival filmova snimljenih u jednom kadru, čije će se deveto izdanje održati od 19. do 21. listopada u Zagrebu, prikazat će u ovogodišnjoj službenoj konkurenciji 32 filma.
 
festival

Zagreb piano duo festival 2018.

U Zagrebu će se od 18. do 21. listopada 2018. održati treći po redu Zagrebački festival klavirskih dua. Ovogodišnje izdanje festivala donosi četiri koncerta u izvedbi šesnaest istaknutih domaćih pijanista i čembalista kao i tri predavanja na temu "Život i djelo Claudea Debussya" povodom stote obljetnice smrti francuskog skladatelja.
 
festival

5. Impulse Festival u Rijeci

Peto izdanje Impulse Festivala održat će se od 13. listopada do 10. studenog, a riječku publiku očekuju premijerna koncertna gostovanja, radionice i prezentacije, party, sajam ploča, neizostavni filmski segment kao i (glazbena) tribina. Svi programi, na više gradskih lokacija uz moto 'glazba je posvuda' promoviraju Rijeku kao urbanu klupsku sredinu.
 
festival

28. Festival JazzHR/Jesen

28. Festival JazzHR/Jesen, u organizaciji Hrvatskog društva skladatelja, počinje 17. listopada i završava 21. listopada 2018. Svi koncerti održavaju se u Jazz & cabaret klubu Kontesa, s početkom u 21 sat. 
 
izložba

40. Splitski salon

40. Splitski salon će se održati u listopadu i studenom u Splitu na više lokacija:Galerija umjetnina, Salon Galić, Dioklecijanovi podrumi, Multimedijalni kulturni centar. Jubilarni 40. Splitski salon u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split ( HULU-Split) pod nazivom „Umjetnost preživljavanja“ kustoski potpisuju Branko Franceschi, Božo Kesić i Tonći Šitin. 
 
izložba

53. zagrebački salon / Desetljeće 2008-2018

53. zagrebački salon posvećen arhitekturi i urbanizmu otvara se u četvrtak 4. listopada u 18 sati, u zgradi Pučkog otvorenog učilišta u Zagrebu, i trajat će do 25. listopada 2018. godine. Ove godine, u sklopu Zagrebačkog salona, UHA će proslaviti 140. godišnjicu svojega postojanja.
 
festival, najave

ZAGREB KOM 13

13. Zagrebački međunarodni festival komorne glazbe (ZAGREB KOM 13) održat će se od 12. do 20. listopada 2018., a ovogodišnje izdanje publici će ponuditi šest tematski koncipiranih koncertnih programa.  
 

Branimirova godina - 2018.

Arheološki muzej u Zagrebu programom pod nazivom „Hrvatska u vrijeme kneza Branimira“, odnosno „Branimirova godina - 2018“, obilježava 1130. obljetnicu oltarne grede iz Gornjeg Muća. Program traje od 13. siječnja do 30. prosinca 2018. Ove godine obilježava se 1130 godina od godine 888. koja je uklesana uz ime kneza Branimira na ulomku oltarne pregrade pronađene u Gornjem Muću kraj Splita, a koja se čuva u AMZ.
 
predstavljanje

Europska godina kulturne baštine u Hrvatskoj

Svečanim otvorenjem izložbe 'Vlaho Bukovac 1/3 – pariško razdoblje 1877. ‒ 1893.' u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu 18. siječnja, započelo je obilježavanje Europske godine kulturne baštine 2018. u Republici Hrvatskoj.
 

Uskoro:
susret

25. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina u Čakovcu i Sisku

25. susret hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina će se održati 20. listopada u Centru za kulturu u Čakovcu te 27. listopada u Rafinerijskom domu Sisak. Na Susretu će ove godine nastupiti oko 900 folkloraša unutar 19 hrvatskih ansambla i skupina te gostujuće skupine iz Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Slovenije, a publika će u Čakovcu i Sisku imati priliku pozdraviti čuvare narodne baštine iz svih krajeva Hrvatske. Ulaz je slobodan!