info
 
radionica, kolonija

Radionica stripa u Francuskom institutu

Francuski institut u Hrvatskoj organizira radionicu stripa za široku publiku (svi uzrasti) koju će voditi strip autorica Lisa Mandel u subotu 22. rujna od 11h do 12h u Francuskom institutu. 
 
najave

Zagrebački park Zrinjevac u petak postaje Park tolerancije

Centar za promicanje tolerancije i očuvanje sjećanja na holokaust, u suradnji s Vijećem Gradske četvrti Donji grad, obilježava Svjetski dan mira u petak, 21. rujna, na zagrebačkom Zrinjevcu kada on postaje Park tolerancije.
 
festival

Objavljen program 23. Izdanja Splitskog filmskog festivala

Splitski filmski festival / Međunarodni festival novog filma ove se godine održava od 4. do 12. listopada, a program ima zajedničku crtu otpora prema kapitalizmu, populizmu, kontroli koju tehnološki razvoj samo povećava, u sustavu gdje zanemarivo mali broj osoba postaje sve bogatijima, a ogromna većina žitelja na zemlji, sve siromašnija.
 
nagrada

'Priča o oblaku' Male scene nagrađena u Kini

Predstava 'Priča o oblaku' zagrebačkog Kazališta Mala scena, izvedena  na nedavno završenom International Children Drama's Weeku u jednom od najstarijih kineskih gradova Xi'anu, osvojila je 'The Silk Road Friendship Award', koju dodjeljuje Odbor  Silk Road International Arts Festivala.
 
festival

ZFF: Šesnaesto izdanje festivala u šesnaest gradova

Zagreb Film Festival (ZFF) najavio je za svoje šesnaesto izdanje, koje će se održati od 11. do 18. studenog,  novost - paralelno sa zagrebačkim projekcijama odabrani filmovi prikazat će se u ukupno šesnaest gradova, od Varaždina i Pule do Hvara i Dubrovnika.
 
izložba

U Rijeci izložba 'Rigojanči – ljubav kao slatko nadahnuće'

Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka i Muzej Peak&Poke najavljuju otvorenje izložbe Rigojanči – ljubav kao slatko nadahnuće, 22. rujna u 20 sati u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja Rijeka. Izložba ostaje otvorena do 4. veljače 2019.
 
koncert, najave

HGZ - koncerti u listopadu 2018.

U listopadu nastupaju: Zagrebački kvartet; Tamara Coha Mandić, flauta & Diana Grubišić Ćiković, harfa; Zagrebački solisti i Petrit Çeku, gitara; Hrvatski barokni ansambl i Nika Zlatarić.
 
predstavljanje

Promocija priručnika Ivanečki vez - Izvorni vez Koprivničkog Ivanca

Promocija priručnika Ivanečki vez-Izvorni vez Koprivničkog Ivanca održat će se u četvrtak, 20. rujna u 19 sati u Galeriji Mijo Kovačić u Krapini. Autorice priručnika su Renata Kotur Jakupić i Gordana Horvat.
 
izložba

Izložba Fotomaraton 'Industrijska baština Siska'

Fotografska izložba Fotomaraton 'Industrijska baština Siska' otvara se 20. rujna u 20 sati u Foto galeriji Siscia obscura.
 
izložba

Izložba Gorane Težak u Splitu

Izložba 'Nokturno' umjetnice Gorane Težak, u organizaciji Hrvatske udruge likovnih umjetnika - Split, otvara se u petak, 21. rujna u 20 sati u Dioklecijanovim podrumima (zapadni dio) i može se razgledati do 8. listopada 2018.  
 
izložba

Izložba Maria Javorana u Laubi

U subotu, 22. rujna s početkom u 20 sati, u zagrebačkoj Laubi – kući za ljude i umjetnost održat će se otvorenje izložbe crteža Maria Javorana – 'Tvoje tijelo moja kuća'. Na otvorenju izložbe govrit će književnik i dramski umjetnik Enes Kišević.
 
izložba

Izložba karikatura '50+30=120' u Sisku

Povodom obilježavanja 50. obljetnice rada velikog hrvatskog karikaturiste Petra Pismestrovića i 30. obljetnice rada hrvatskog karikaturiste Nenada Ostojića, u ponedjeljak, 24. rujna s početkom u 19.30 sati, Udruga MIKS u suradnji da Gradskom galerijom Strigel organizira izložbu karikatura '50+30=120'.   
 
izložba

Radiona u Koprivnici: Izložba 'Arkade elektriciteta'

Udruga za razvoj 'uradi-sam' kulture – Radiona prvi puta se predstavlja koprivničkoj publici iskustveno-doživljajnom izložbom 'Arkade elektriciteta' širokim dijapazonom radova iz područja inovativnih i intermedijalnih praksi te hibridnih umjetnosti i novih medija. Izložba se otvara u Galeriji Koprivnica 22. rujna 2018. godine u 18 sati.  
 
radionica, kolonija, djeca, mladi

Dizajnerska početnica: ‘Ajd’ nacrtaj neš’ – heroji bez plašta

U subotu, 22. rujna, s početkom u 11 sati, u Hrvatskom dizajnerskom društvu, u okviru programa Dizajnerska početnica, održat će se još jedna u nizu besplatnih radionica za djecu. Voditeljica Inja Kavurić Kireta naučit će polaznike, učenike osnovne škole, kako putem istraživanja, crtanja, modeliranja i prezentiranja stvoriti vlastitog heroja i oblikovati njegov karakter bez prethodno napisane priče. Prijave za radionicu ‘Ajd’ nacrtaj neš’ – heroji bez plašta traju do petka 21. rujna, do 15 sati.
 
obavijest

Promocija knjige 'Ivan Meštrović i Česi'

Muzeji Ivana Meštrovića – Atelijer Meštrović i Hrvatsko-češko društvo najavljuju promociju knjige autora Barbare Vujanović, Dalibora Prančevića, Marijana Lipovca i Jiříja Kuděle 'Ivan Meštrović i Česi: primjeri hrvatsko-češke kulturne i političke uzajamnosti' u petak, 21. rujna, u 19 sati, u Atelijeru Meštrović.
 
x ostalo

Završen CULPOL projekt

Dana 31. kolovoza 2018. godine završio je rad na dvogodišnjem Jean Monnet projektu ‘EU kompetencije i nacionalne kulturne politike: kritički dijalozi’ (CULPOL) koji je koordinirao Odjel za kulturu i komunikacije Instituta za razvoj i međunarodne odnose.  
 
djeca, mladi

Besplatne kreativne radionice i predstave za djecu u Centru mladih Ribnjak

Ove subote, 22. rujna, od 9,30 do 12,30 sati, održat će se u Centru mladih Ribnjak besplatne kreativne radionice i predstave za djecu, u sklopu akcije 'S knjigom nismo sami' Zaklade Zamah. Posjetitelji ovom prigodom mogu donirati dječje knjige i tako podržati humanitarnu akciju prikupljanja knjiga za djecu područnih osnovnih škola.
 
izložba

Izložba dizajnerskih radova Mladena Stipanovića 'Ri rock papiri'

U galeriji Mali salon na Korzu u Rijeci 19. rujna, u organizaciji Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka, otvorit će se izložba omota nosača zvuka, plakata i drugog papirnatog materijala 'Ri rock papiri' riječkog autora Mladena Stipanovića, kao sastavnog dijela razvoja riječkog rocka i popa proteklih 30 godina, najavljeno je u utorak na konferenciji za novinare. 
 
izložba

'Anamneza – povijest bolesti u antičkom svijetu' – izložba u Požegi

U petak, 21. rujna, s početkom u 19 sati, u Gradskom muzeju Požega otvorit će se gostujuća izložba Arheološkog muzeja u Zagrebu 'Anamneza – povijest bolesti u antičkom svijetu'. Izložba predstavlja jednu od najvećih zbirki rimskih medicinskih i farmaceutskih instrumenata u Europi, a koja se čuva u Arheološkom muzeju u Zagrebu.
 
najave

Organ Vida: Festival se nastavlja i nakon Tjedna otvorenja

Međunarodni festival fotografije Organ Vida nakon što je završio njegov tradicionalni tjedan otvorenja - u okviru kojega se diljem Zagreba otvorilo 17 izložbi, nastavlja s programom do kraja rujna. 
 
izložba

Radovi hrvatskih umjetnika na izložbi u muzeju Belvedere 21 u Beču

Na izložbi 'Vrijednost slobode', otvorenoj u utorak navečer u bečkom muzeju Belvedere 21, uz pedesetak djela austrijskih i svjetskih umjetnika izloženi su i radovi hrvatskih umjetnika Luize Margan, Josipa Novosela i Igora Grubića, čija je fotografija iz ciklusa '366 rituala oslobađanja' odabrana i za naslovnicu pozivnice, plakata i postera za izložbu. 
 
obavijest

Tri nominacije za Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva

Selekcijska komisija Izložbe hrvatskog dizajna 1718 odlučila je o tri nominacije za Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva, dobitnika će izabrati Međunarodni ocjenjivački sud, a odluka će biti objavljena na otvorenju Izložbe, 25. listopada, u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu. 
 
konferencija, znanstveni skup

Poticanje kvalitete u dramskom stvaralaštvu - simpozij

Učiteljski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, u suradnji s Teatrom Tirena i Hrvatskim centrom za dramski odgoj, organizira 2. Znanstveno-umjetnički simpozij s međunarodnim sudjelovanjem pod naslovom 'Poticanje kvalitete u dramskom stvaralaštvu'. Skup će se održati u Zagrebu od 20. do 22. rujna na Učiteljskom fakultetu.
 
seminar

Seminar oblikovanja svjetla Saše Mondecara

U Teatru na Trešnjevci u Centru za kulturu Trešnjevka od 1. do 6. listopada 2018. od 17 do 21 sat održat će se Seminar o kazališnoj rasvjeti od tehnike do dizajna Saše Mondecara.
 
koncert

Violinistica Setsuko Sugita i Hrvatski barokni ansambl u Krapini

Pod pokroviteljstvom Grada Krapine, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Krapina i Varaždinskih baroknih večeri u srijedu, 26. rujna održat će se koncert, u okviru VBV. U Festivalskoj dvorani s početkom u 20 sati i nastupit će Hrvatski barokni ansambl i japanska violinistica Setsuko Sugita.  
 
istraživanje

Nova vrijedna otkrića u Vučedolu

Pronađene su izuzetno očuvane kadionice stare pet tisuća godina. Nakon obrade vjerojatno će biti izložene u Muzeju vučedolske kulture, piše hrt.hr. 
 
obavijest

Zalogaj poezije: Petrinjska umjetnička scena

Sisačka udruga za promicanje alternativne i urbane kulture najavljuje novo izdanje Zalogaja poezije na kojem će se predstaviti perjanice petrinjske suvremene umjetničke scene.
 
obavijest

Udruga Kinookus u međunarodnom projektu 'Hrana je kultura'

U okviru projekta 'Hrana je kultura', globalna organizacija Slow Food s nekoliko partnera, među kojima je i Udruga Kinookus iz Hrvatske, osmišljen je multimedijalni umjetnički rad koji prenosi priče i tradicije kao temelja europskog nasljeđa hrane, putujuća izložba koja počinje 23. rujna u Torinu.
 
festival

25FPS: Program 'Žiri predstavlja' s klasicima eksperimentalnog i inovativnog filma

Program 'Žiri predstavlja' Festivala 25 FPS, koji počinje 27. rujna u Zagrebu, prikazat će na velikom platnu Kina Studentskog centra klasike eksperimentalnog i inovativnog filma.
 
koncert

Koncert 'Suite antique' u Svetoj Nedelji

Ogranak Matice hrvatske u Svetoj Nedelji najavljuje koncert 'Suite antique' iz 5. ciklusa koncerata po svetonedeljskim crkvama i kapelicama. U nedjelju, 23. rujna 2018. godine u 19 sati, u Župnoj crkvi Bl. Alojzija Stepinca (Bestovje-Novaki-Rakitje) nastupaju Tamara Coha Mandić (flauta) i Diana Grubišić Ćiković (harfa). Program: Program: C.Ph. E. Bach, A. Suriani, N. Rota, R. Matz, J. Rutter. Ulaz je slobodan. 
 
predstava

'Avanture maloga Juju' nova premijera Gradskog kazališta lutaka Rijeka

Predstava 'Avanture maloga Juju', autorica Ivane Đule i Milice Sinkauz, temeljena na popularnoj dječjoj pjesmi Žarka Roja i Petra Bergama, premijerno će se u režiji Renate Carole Gatice izvesti u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka 22. rujna, najavljeno je utorak na konferenciji za novinstvo.
 
predstava

'Mala Moskva' i 'Trešnja' u PlayDrami

Splitsko kazalište PlayDrama predstavilo je u utorak program nove sezone u kojoj će gledatelji premijerno moći pogledati predstave 'Mala Moskva' Tomislava Zajeca i 'Trešnja' Tamare Damjanović.
 
predstava

'Vrteći solo / Turning Solo' u Art radionici Lazareti

U utorak, 18. rujna, u 18 sati u Art radionici Lazareti (Dubrovnik) pogledajte plesnu izvedbu 'Vrteći solo / Turning Solo', u izvedbi Naïme Ferré i koreografiji Isabelle Schad.
 
obavijest

'Plemstvo Kraljevine Dalmacije 1814.-1918.' – predstavljanje u Zagrebu

Predstavljanje knjige 'Plemstvo Kraljevine Dalmacije 1814.-1918.', u nakladi Državnog arhiva u Zadru i u suizdavaštvu s Književnim krugom Split, održat će se u srijedu, 19. rujna, u Hrvatskom državnom arhivu u Zagrebu, u 12 sati.
 
izložba

Tuga Tarle izlaže u Europskom domu Zagreb

Otvorenje izložbe pod naslovom 'Srce ptice' slikarice Tuge Tarle održat će se u srijedu, 19. rujna 2018. u 19 sati, u Europskom domu Zagreb. 
 
nagrada

Dodjela Nagrade Ivo Dražinić

U utorak, 18. rujna, u Kneževom dvoru u Dubrovniku bit će dodijeljena Nagrada LAUS akademije Ivo Dražinić. Ovogodišnja dobitnica je violinistica Đana Kahriman koja će, uz violončelistu Smiljana Mrčelu i Dubrovački simfonijski orkestar pod ravnanjem Christopfa Koeniga, održati koncert.
 
predavanje, tribina

Zlatko Stahuljak gost tribine 'Nota mog života'

Hrvatsko društvo skladatelja i Vojo Šiljak pozivaju na tribinu 'Nota mog života' solo violista, pedagoga, glazbenog pisca i organizatora Zlatka Stahuljaka, koja će se održati u četvrtak, 20. rujna 2018., s početkom u 18 sati. Ulaz je slobodan. 
 
koncert

Cantus Ansambl otvara novu sezonu s Debussijem

Cantus Ansambl uskoro otvara novu sezonu zagrebačke suvremenoglazbene scene. Ovaj put u suradnji s Institut français de Croatie priprema koncert jednog od inicijatora i inauguratora, inovatora i eksperimentatora suvremene klasične glazbe, čiju 100-godišnjicu smrti ove godine obilježava cijeli kulturni svijet. 
 
konferencija, znanstveni skup

Najava simpozija 'Slika i hiperrealizam: Slikarstvo, fotografija i film'

Simpozij pod naslovom 'Slika i hiperrealizam: Slikarstvo, fotografija i film' održat će se u Zagrebu 15. i 16. studenoga 2018. Sudjelovanje na simpoziju potrebno je potvrditi do 20. rujna 2018.
 
izložba

Izložba i performans Marijana Crtalića u Galeriji Prozori

Otvorenje izložbe i performans Marijana Crtalića održat će se u petak, 21. rujna 2018. u 19 sati, u Galeriji Prozori.  
 
izložba

Izložba 'Marin Getaldić – pogled u novo doba'

Izložba Marijane Borić u povodu 450. godišnjice rođenja hrvatskoga znanstvenika "Marin Getaldić – pogled u novo doba" otvorena je u utorak u Strossmayerovoj galeriji starih majstora Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) u Zagrebu.
 
izložba

Izložba Vlade Petričevića u Galeriji Modulor

Centar za kulturu Trešnjevka/ Galerija Modulor za 20. rujna s početkom u 19 sati najavljuje izložbu arhitekta Vlade Petričevića 'Lovac Luka, svjedok vremena'.
 
natječaj

Otvorene su prijave projekata za nagradu Ambasador elektroničke glazbe 2018.

Nagrada Ambasador 2018. u trećem izdanju dolazi kao presjek najboljih projekata koji su obilježili posljednjih godinu dana na hrvatskoj elektroničkoj glazbenoj sceni. U obzir će se uzimati projekti nastali u razdoblju od 1. listopada 2017. do 30. rujna 2018. Svi zainteresirani projekte mogu prijavljivati do 30. rujna, u 23.59 sati!
 
izložba

Izložba Alane Kajfež u Klanjcu

Povodom Međunarodnog dana mira, u petak 21. rujna 2018. godine u 17.30 sati, u Galeriji Antuna Augustinčića u Klanjcu otvara se izložba Alana Kajfež – Prisutnost mirnih voda.
 
izložba

Izložba Jane Danilović u galeriji Laval Nugent

Otvorenje samostalne izložbe vizualne umjetnice Jane Danilović u zagrebačkoj galeriji Laval Nugent održat će se u utorak, 18. rujna 2018. u 20 sati. Izložba ostaje otvorena do 2. listopada 2018.  
 
obavijest

U Zagrebu počinje 4. Sajam filma

Od 19. do 21. rujna 2018. godine u zagrebačkom kinu Europa će se održati Sajam filma i Izborna sjednica Skupštine Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača koje zajednički organiziraju Kino mreža, Hrvatski audiovizualni centar i Zagreb Film Festival.
 
nagrada

Filmu 'Izbrisana' četiri priznanja na 21. Festivalu slovenskog filma

Festival slovenskog filma održan je od 10. do 15. rujna u Portorožu, a manjinskoj hrvatskoj koprodukciji 'Izbrisana' u režiji Mihe Mazzinija i produkciji zagrebačke Kinorame dodijeljene su ukupno četiri nagrade. Osim toga, film Dani ludila Damiana Nenadića na istom je festivalu nagrađen za posebna postignuća.
 
izložba

Izložba uz 110 godina HPGD-a Zoranić

Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić izložbom obilježava 110. obljetnicu djelovanja Društva. Izložba naslovljena 'Zadarski glazbeni dragulj' otvara se u srijedu, 19. rujna 2018. godina u 19 sati, u zadarskoj Gradskoj loži.
 
festival

Festival prvih od 28. rujna u KNAP-u na temu 'Doba praznine'

Šesnaesto izdanje Festivala prvih, smotre dostignuća umjetnika i 'neumjetnika' koji prvi put stvaraju u određenom mediju, održat će se od 28. rujna do 3. listopada u Centru kulture na Peščenici KNAP i u Medici na temu 'Doba praznine'.
 
izložba

'Sve pršti od sreće', skupna izložba u Labinu

U petak, 21. rujna 2018. u 19:30 sati, u Gradskoj galeriji Labin otvara se izložba pod nazivom 'Sve pršti od sreće'. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>