info
 
koncert

CA '20 za 20' :: Frano Đurović: Piju li nam vuci s izvora vodu - Mario Šincek, trombon

Trombonist Mario Šincek sljedeći je glazbenik u slavljeničkom nizu "20 za 20" Cantus Ansambla! Izvest će skladbu "Piju li nam vuci s izvora vodu" iz serije djela zanimljivih naslova skladatelja Frana Đurovića, a možete je poslušati na službenom YouTube kanalu HDS-a 28. lipnja u 20 sati. 
 
predavanje, tribina

Citadela libri: Drugi dan otvorenih vrata u 30 kvadrata

Interaktivno predavanje Sanje Nikčević, glavne urednice Citadele libri, 'Istina i laži o kanonu ili kako smo zbog svjetonazora izgubili pravo na lijepo/dobro/sveto u umjetnosti' održat će se 29. lipnja 2021. u novoj knjižari izdavačke kuće Citadela libri, Račkog 11 u Zagrebu. Povod je objava istoimene knjige S. Nikčević kao pete knjige Citadele libri.  
 
obljetnica, proslava, izložba

Izložba "Ivan Kožarić: Retrospektiva - Jedna od mogućih 100"

Retrospektivna izložba Ivana Kožarića 'Jedna od mogućih 100' održava se od 1. srpnja do 31. listopada 2021. u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u galeriji CEKAO za 2022.

Pučko otvoreno učilište Zagreb poziva umjetnike i kustose da dostave svoje prijavnice za izlaganje u galeriji CEKAO za 2022. godinu. Natječaj je otvoren do 18. srpnja 2021. 
 
radionica, kolonija

VANIMA: 17. Ljetne filmske radionice

Ljetne filmske radionice za djecu i mlade, u organizaciji Filmsko-kreativnog studija VANIMA, počinju 2. srpnja 2021. u Centru za mlade i nezavisnu kulturu – P4  u Varaždinu. Prijave su u tijeku!
 
izložba

Katamaran Art 2021.

Katamaran Art 2021. započinje izložbom Ljube Ivančića, koja se otvara u petak 25. lipnja 2021. u 21 sat, u Galeriji Kravata u Jelsi. Kustos izložbe je Božo Majstorović.  
 
radionica, kolonija

Poziv za sudjelovanje na online glumačkoj radionici

U tijeku su prijave za besplatnu online glumačku radionicu – Ton? Ide! Kamera? Ide! Akcija! koju vodi troje cijenjenih profesionalaca iz svijeta glume: casting agentica Anila Gajević te glumci Toni Gojanović i Filip Krenus.
 
festival

Šibenik Dance Festival 2021

Pod motom „Ples pomiče granice“ deseti Šibenik Dance Festival održat će se od 19. do 23. srpnja 2021. godine. Unatoč aktualnoj pandemiji koja je otežavala pripremu festivala, na šibenske pozornice dolaze vrhunski plesači i plesne skupine iz Hrvatske i inozemstva.  
 
festival

Rijeka - Na petom Porto Etno Festivalu Dunja Knebl i braća Teofilovići

Peto izdanje festivala Porto Etno održat će se 25. i 26. lipnja 2021. na Trgu Riječke rezolucije u Rijeci, a glavna glazbena imena ovogodišnjeg izdanja su braća Teofilovići i Dunja Knebl s Rokom Margetom. 
 
festival

U Vukovaru otvoren 6. DunavArt Festival

U zgradi Oranžerije Dvorca Eltz u Vukovaru u srijedu je otvorenjem izložbe "Almost" umjetničkog fotografa Wojciecha Czaja započeo 6. DunavArt Festival koji se održava u suradnji s Austrijskim kulturnim forumom Zagreb. 
 
obavijest

Na Osječkom ljetu kulture 53 programska sadržaja

Na ovogodišnjem 21. "Osječkom ljetu kulture" (OLJK) bit će na 14 gradskih lokacija izvedena 53 glazbena, kazališna, književna, likovna i filmska sadržaja, od kojih osam premijernih. 
 
festival

'Bolero' otvara 27. Zadarsko kazališno ljeto

Plesnom premijerom „Bolera“ Mauricea Ravela, u izvedbi Zadarskoga plesnog ansambla i režiji Sanje Petrovski, 28. lipnja 2021. bit će otvoreno 27. Zadarsko kazališno ljeto, najavljeno je na konferenciji za novinare. 
 
festival

Festival Jazz is Back! BP 2021. u Grožnjanu od 14. do 27. srpnja

Grožnjanom će i ove godine u drugoj polovici srpnja odzvanjati zvuci jazza jer će taj istarski gradić od 14. do 27. srpnja ugostiti najveća hrvatska i svjetska jazz imena na tradicionalnom Festivalu Jazz is Back! BP - hommageu svom pokretaču Bošku Petroviću. 
 
festival

Jubilarni 10. Festival Miroslav Krleža od 1. do 7. srpnja

Jubilarni - 10. Festival Miroslav Krleža ponudit će zagrebačkoj publici od 1. do 7. srpnja bogat program - od predstava i izložbe Krležinih rukopisa do obilaska njegovih zagrebačkih adresa, a bit će otvoren praizvedbom predstave "Djetinjstvo u Agramu". 
 
obavijest

Vrijedne papinske isprave Državnog arhiva u Dubrovniku iz 12. i 13. st. vraćene u Hrvatsku

Ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek sudjelovala je 23. lipnja u preuzimanju vrijednih povijesnih dokumenata, papinskih isprava iz 12. i 13. stoljeća, koje su otuđene iz Državnog arhiva u Dubrovniku.
 
predstavljanje

Čarobni svijet bajki

Program “Čarobni svijet bajki”, autorice Kristine Krepela, nastao je u svrhu popularizacije manje poznatih hrvatskih bajki koje bi se prije svega mogle ponuditi i biti stalno dostupne djeci s oštećenjima vida i slijepima, kao i djeci s teškoćama u razvoju. Sadržaj je od lipnja 2021. dostupan na YouTube stranici projekta.
 
 
predstavljanje

Tajne Hrvoja Kovačevića

Književnik za djecu i autor lektirnih naslova Hrvoje Kovačević, u sklopu digitalne prilagodbe sadržaja, putem YouTube kanala i Vimeo platforme predstavlja svojih devet romana koji počinju riječju tajna i jedan koji ima tajnu u sadržaju, ali ne i u naslovu – Anđelovu šalu...
 
predstavljanje

'Buditi se bez briga' - predstavljanje projekta

Premijerno predstavljanje programa 'Buditi se bez briga' autorice, plesne umjetnice Ivane Vojnić Vratarić održat će se 25. lipnja 2021. u 13 sati na Youtube kanalu udruge Bukanoise. Suradnik u projektu je vizualni umjetnik Marko Vojnić. Nakon premijernog prikazivanja sadržaj ostaje dostupan javnosti.
 
konferencija, znanstveni skup

Domaća rič u Zadru 25. i 26. lipnja

Ovogodišnji 15. jezikoslovno-književni skup "Domaća rič" čiji je cilj oživjeti i sačuvati domaće govore održat će se 25. i 26. lipnja 2021. na Sveučilištu u Zadru, u organizaciji zadarskog Ogranka Matice hrvatske.
 
obavijest

Predstavljen projekt "Osorski vremeplov" - nova dimenzija prošlosti

Turistička zajednica Maloga Lošinja u suradnji s Lošinjskim muzeje predstavila je projekt "Osorski vremeplov" za upoznavanje bogate povijest grada Osora na otoku Cresu, još od antičkog doba.
 
predstavljanje

ZPA predstavlja kratke plesne filmove - Otplesat ću ti priču

Projekt ZPA Online održan je tijekom proteklih šest mjeseci pod vodstvom i u produkciji Zagrebačkog plesnog ansambla, a uključio je i produkciju serijala plesnih filmova.
 
radionica, kolonija

Kinookus: Radionica snimanja kratkog filma uz pomoć mobitela

Trodnevna radionica u sklopu europskog projekta CINE - filmske zajednice za inovaciju, umrežavanje i okoliš održat će se 30. lipnja, 1. i 2. srpnja 2021. u prostoru Ljetnog kina Sutivan na Braču. Broj mjesta je ograničen, a sudjelovanje je besplatno.
 
obavijest

55. Međunarodna smotra folklora Zagreb - predstavljanje publikacije

Predstavljanje publikacije "Kolo, poskočica, linđo'' u sklopu 55. Međunarodne smotre folklora Zagreb održat će se 24. lipnja 2021. u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića.
 
obavijest

Predstavljanje Banijske književne antologije

Banijska književna antologija urednika Miroslava Kirina i Borisa Vrge, u izdanju Hrvatskog P.E.N. centra i naklade Meandar Media, bit će predstavljena javnosti u srijedu, 23. 6. 2021. u 18 sati, u zagrebačkom klubu Booksa.
 
obavijest

Predstavljanje knjige Jasminke Domaš 'Kadišl i nebeski putnici'

Jasminka Domaš predstavlja svoju knjigu 'Kadišl i nebeski putnici' u srijedu, 23. lipnja u 19 sati, u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Autorica će publiku upoznati s doprinosom Židova hrvatskoj kulturi, a dramska umjetnica Dunja Sepčić interpretirat će ulomke iz knjige.
 
izložba

Izložba HDLUI: "Uslojeni horizonti svjetla"

Svečano otvorenje izložbe pod nazivom "Uslojeni horizonti svjetla" u sklopu programa HDLU-a Istre za 2021. godinu održat će se u petak, 25. lipnja 2021., u galeriji HDLU-a Istre u Puli.
 
festival

60. Hvarske ljetne priredbe

Hvarske ljetne priredbe, otvorene 21. lipnja na Svjetski dan glazbe, u svom će 60. izdanju ponuditi raznolik programa u spoju tradicijskoga i suvremenoga glazbenog, dramskoga i plesnog izričaja u koji će se posjetitelji moći uvjeriti tijekom ljetnih mjeseci.
 
projekcija

Ciklus Kieślowski u Art-kinu Croatia od 23. lipnja do 28. srpnja

U sklopu Ciklusa Kieślowski u riječkom Ljetnom art-kinu će od 23. lipnja do 28. srpnja, srijedom biti prikazano ukupno šest filmova poljskog redatelja i scenarista Krzysztofa Kieślowskog, najavili su u utorak iz riječkog Art-kina Croatia.
 
nagrada

Dvije hrvatske agencije osvojile dva Canneska lava za tržišno komuniciranje

Na festivalu kreativnosti Cannes Lions, agencija Bruketa&Žinić&Grey osvojila je brončanog lava za branding, dok je agencija MediaCom Zagreb brončanog lava dobila za kreativnu uporabu podatkovne tehnologije na projektu Dogvertising, priopćili su u utorak. 
 
koncert

Simfonijski koncert "Mahler, Stravinski" 23. i 24. lipnja u riječkom HNK-u

Dvjema izvedbama simfonijskog koncerta “Mahler, Stravinski”, 23. i 24. lipnja, Riječki simfonijski orkestar će, pod vodstvom šefa dirigenta Valentina Egela, zatvoriti dio sezone u kazališnoj  zgradi, a u srpnju će krenuti u pulsku Arenu i na Trg Riječke rezolucije u Rijeci.
 
festival

Sisak: Dani jazza Damira Kukuruzovića 4. do 10. srpnja

Tradicionalni Siscia Open Jazz & Blues Festival ove će godine od 4. do 10 srpnja 2021. biti nastavljen pod imenom 'Dani jazza Damira Kukuruzovića', uglednog jazz gitarista, najzaslužnijeg za upisivanje Siska u glazbenu kartu Europe, koji je umro potkraj prošle godine.
 
projekcija

Portreti: Asketski stil Roberta Bressona u kinu Tuškanac

Kino Tuškanac u suradnji s Francuskim institutom u Hrvatskoj od četvrtka 24. do srijede 30. lipnja prikazuje veliku retrospektivu francuskog redatelja Roberta Bressona, autora kojega se zbog njegova prepoznatljiva asketskog, minimalističkog stila smatra jednim od najizvornijih stilista svjetskog filma.
 
izložba

4. Međunarodno studentsko biennale

Četvrto Međunarodno studentsko biennale održava se od 13. do 28. srpnja 2021. u Multimedijalnom kulturnom centru Split, u organizaciji Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku, Umjetnička akademija u Splitu. Središnja tema ovogodišnje manifestacije - Greatest Hits.
 
obavijest

Književni trenutak #3 na Yammat FM-u

Treću emisiju "Književnog trenutka", u kojoj književni prevoditelji, pisci i književni kritičari preporučuju djela prijevodne književnosti, poslušajte večeras, 23. lipnja u 19 sati, na radijskoj postaji Yammat FM, 102.5. Gosti emisije su Roman Simić i Dinko Telećan.
 
predstava

Antisezona 21 :: Satelitske sesije

Nakon svibanjskog programa ANTISEZONE održanog u izložbenim prostorima MSU, lipanjski dio programa održava se 26.6.2021. u Zagrebačkom plesnom centru premijerom intermedijalne inkluzivne predstave Druga koža, treće žene autorica Ive Nerine Sibila i Gordane Svetoperić, nastale u koprodukciji riječke Magije, zagrebačkog Diverta i splitskog KIP-a, a koja je bila dijelom službenog programa EPK-Rijeka 2020. 
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji Flora u 2022.

Galerija Flora i Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik pozivaju autore da prijave svoje prijedloge na natječaj za izlaganje u 2022. godini. Natječaj je otvoren za samostalne izložbe, manje grupne izložbe, kustoske koncepcije, prostorne intervencije, akcije, performanse, programe koji uključuju lokalnu zajednicu, a rok prijave je 12. srpnja 2021.
 
predstavljanje

„Kulturna baština Banovine i Moslavine okom konzervatora“

U sklopu projekta digitalizacije nacionalne kulturne baštine, a nakon razornog potresa na prostoru Sisačko-moslavačke županije Fototeka kulturne baštine Ministarstva kulture i medija predstavlja svoju bogatu zbirku koja posjeduje neupitnu stručnu i širu kulturno-povijesnu vrijednost.
 
nagrada

Motovun Film Festival nagrađuje Alfija Kabilja

Motovun Film Festival dodijelit će ove godine nagradu "50 godina" skladatelju, aranžeru i dirigentu Alfiju Kabilju za pola stoljeća karijere u kojoj je skladao glazbu za 40-ak filmova i oko stotinu televizijskih serija.
 
djeca, mladi

Zbirka priča za djecu Dragutina Rucnera - "Djedove priče unucima"

U organizaciji festivala „Ana u Gradu“, Dubrovačkih muzeja i obitelji Rucner u subotu, 19. lipnja, u Kneževu dvoru održana je promocija zbirke priča za djecu „Djedove priče unucima“ autora Dragutina Rucnera  (1910. - 1996.).  Riječ je o poznatom hrvatskom ornitologu i glazbeniku te djedu violončelistice Ane Rucner. 
 
izložba

Izložba hrvatskog dizajna 19/20 u Rijeci

'Izložba hrvatskog dizajna 19/20 - nagrađeni radovi' otvara se u četvrtak, 24. lipnja 2021., u Muzeju grada Rijeke.
 
predstava

Dani Teatra Gavran u Zagrebu 2021.

"Dani Teatra GAVRAN u Zagrebu 2021." održavaju se od 27. lipnja do 4. srpnja 2021. na ljetnoj pozornici Galerije 'Klovićevi dvori'. Program otvara premijera predstave Teatra Gavran - "Na kavici u podne", autora i redatelja Mire Gavrana.
 
obavijest

Predstavljanje kataloga izložbe Jurja Dobrovića

Predstavljanje kataloga izložbe Jurja Dobrovića održat će se u ponedjeljak, 21. lipnja 2021., u 21 sat, na Trgu sv. Ivana u Jelsi.
 
festival

Drugo riječko ljeto festivala suvremenog plesa 'Port of Dance'

Drugo po redu izdanje festivala suvremenog plesa Port of Dance održava se od 30. lipnja do 2. srpnja 2021. u HKD-u na Sušaku i u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja. Festival dovodi domaće plesne umjetnike i međunarodnu selekciju plesne mreže Aerowaves, partnera festivala.
 
koncert

"Glazba može promijeniti svijet"

Umjetnička organizacija Ca Ku Do najavljuje nastavak ciklusa online koncerata "Glazba može promijeniti svijet".
 
natječaj

Natječaj za izlaganje u Galeriji 'Idealni grad' za 2022.

Galerija „Idealni grad“ Centra za kulturu i obrazovanje Susedgrad poziva umjetnike da pošalju prijave za izlaganje u 2022. godini. Pravo sudjelovanja imaju profesionalni likovni umjetnici. Natječaj je otvoren za samostalne izložbe i kustoske koncepcije.
 
nagrada

ZagrebDox: Pobijedili filmovi "Nizvodno prema Kinshashi" i "Moj ujak Tudor"

Film "Nizvodno prema Kinshashi" Dieuda Hamadija osvojio je Veliki pečat u međunarodnoj konkurenciji, a "Moj ujak Tudor" Olge Lucovnicove najbolji je u regionalnoj konkurenciji ovogodišnjega ZagrebDoxa, čiji natjecateljski dio završio u subotu, 19.7. navečer, dodjelom nagrada.
 
predstava

Gostovanja ansambala splitskog Hrvatskog narodnog kazališta

Pripreme za 67. Splitsko ljeto u splitskom u tijeku su u Hrvatskom narodnom kazalištu a kazališni ansambli kroz sljedeća dva tjedna na svojevrsnoj su ljetnoj turneji. Drame Laponija i Francuzica, plesna predstava Correr o fado te Petar i vuk baletnog studija i orkestra nastupat će u Zagrebu, Šibeniku, Umagu i Karlovcu.  
 
projekcija

Retrospektiva Roberta Bressona u kinu Tuškanac

Filmom "Osuđenik na smrt je pobjegao" zagrebačko kino Tuškanac 24. lipnja otvara retrospektivu "Portreti: Asketski stil Roberta Bressona", s dvanaest filmova tog istaknutog francuskog redatelja i scenarista.
 
projekcija

Kino Europa Online u Art Parku

Besplatnom projekcijom filma "Ema" Pabla Larraína u zagrebačkom Art parku na Ribnjaku, Zagreb Film Festival u ponedjeljak, 21. lipnja, predstavlja svoju platformu Kino Europa Online.
 
obljetnica, proslava

Svjetski dan glazbe 21.6.2021.

Hrvatska glazbena unija i ove godine obilježava Svjetski dan glazbe. U ponedjeljak, 21.6.2021. u gradovima gdje HGU ima svoje Podružnice, nastupit će brojna glazbena imena. Koncerti su svojevrsna uvertira u večernji program tijekom kojeg će HRT i najpoznatiji domaći glazbenici prikupljati sredstva za obnovu glazbene škole u Sisku.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>