info
 
izložba

Tri izložbe u DKC Lamparna u Labinu

U petak, 28. lipnja u 20.30 sati, u labinskoj DKC Lamparni otvaraju se tri izložbe mladih suvremenih umjetnika i umjetnica: Marine Rajšić, Rina Banka i Samanthe Kandinsky.
 
festival

Festival Stih u regiji / SUR 2019.

Hrvatsko društvo pisaca priređuje osmo izdanje festivala Stih U Regiji (SUR) koji će se održati od 27. do 29. lipnja 2019. u Zagrebu i Velikom Taboru.
 
izložba

Multimedijalna izložba 'Island of Inanna' u Galeriji Bačva

U petak, 28. lipnja u 20.00 sati u Galeriji Bačva, Doma hrvatskih likovnih umjetnika, otvorit će se multimedijalna izložba Island of Inanna, umjetnica Line Kovačević, Martine Miholić, Nike Šimičić, Irene Tomašić i Martine Granić, te njihove gošće Darije Jelinčić.
 
obavijest

Predstavljanje knjige i obilježavanje 40. obljetnice književnog stvaralaštva Ante Nadomira Tadića Šutre

Središnja proslava 40. obljetnice književnog stvaralaštva stožernika hrvatske domoljubne poezije Ante Nadomira Tadića Šutre i predstavljanje njegove jedanaeste knjige 'Stožina', u izdanju Naklade Bošković iz Splita, održat će se u četvrtak, 27. lipnja 2019., s početkom u 20 sati u Domu HV-a 'General bojnik Ivo Jelić' u Lori u Splitu. 
 
nagrada

Nagrada 'Udica FMFS-a' francuskom filmu 'Ona koju zamišljaš'

Publika 12. Festivala mediteranskog filma Split glavnu nagradu 'Udicu FMFS-a' svojim glasovima je dodijelila francuskom filmu 'Ona koju zamišljaš' redatelja Safy Nebboua u kojem glavnu ulogu tumači Juliette Binoche.
 
radionica, kolonija

Ljetni Froom 2019. – 17 filmskih radionica

Bacači Sjenki od 1. srpnja do 6. rujna organiziraju filmske radionice za djecu i mlade. Prijave su u tijeku.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – PerArtem – Slovenija

Institut PerArtem traži partnere za prijavu na poziv Potpora za europske projekte suradnje u okviru Programa Kreativna Europa – potprograma Kultura, kao i partnere za dugoročnu suradnju. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Compagnie José Besprosvany – Belgija

Plesno i kazališno društvo Compagnie José Besprosvany traži partnere za prijavu na poziv Potpora za europske projekte suradnje u okviru Programa Kreativna Europa – potprograma Kultura.
 
izložba

Izložba Zdenka Huzjana u u Zlatom ajngelu

Otvorenje izložbe slika Zdenka Huzjana održat će se u varaždinskoj galeriji Zlati ajngel, u petak, 28. lipnja 2019, s početkom u 20 sati.
 
izložba

'Zagrebački ljetni likovni salon 2019 – priče, bajke i basne', izložba članova i prijatelja HDLU Zagreb

U ponedjeljak, 1. srpnja 2019. u 19 sati, u Galeriji Kontrast u Zagrebu (Narodno sveučilište Dubrava), otvara se skupna izložba slika članova i prijatelja HDLU Zagreb, pod nazivom ‘Zagrebački ljetni likovni salon 2019 – Priče, bajke i basne’.
 
festival

5. 'Fest Jazza' Koprivnica

Jubilarno 5. izdanje Međunarodnog jazz festivala 'Fest Jazza' Koprivnica održat će se od 4. do 6. srpnja 2019. u Koprivnici. Bogat glazbeni program, jam session-i, radionice za djecu i još mnogo toga za sve ljubitelje dobre glazbe i ljetnih festivala na otvorenom održat će se pod motom 'Dijelimo radost i glazbu'.
 
obavijest

Knjiga 'Nora danas' Mire Gavrana objavljena u Parizu

Nakon niza inozemnih kazališnih premijera, književniku Miri Gavranu u Parizu je objavljena knjiga "Nora danas" u izdanju izdavačke kuće Prozor-Editions, a na francuski jezik knjigu je preveo Nicolas Raljević.
 
nagrada

Jubilarni deseti 'Šamanović' Martini Meštrović i Tanji Vujasinović

U sklopu 12. Festivala mediteranskog filma Split u petak je u ljetnom kinu 'Bačvice' dodijeljena nagrada 'Vedran Šamanović' najinovativnijem hrvatskom filmašu/filmašici u protekloj godini, a ovaj put nagradu su primile Martina Meštrović i Tanja Vujasinović, redateljice i scenaristice dokumentarno-animiranog filma 'Mačka je uvijek ženska' u produkciji Kreativnog sindikata.
 
predstavljanje

Brojne knjige iz biblioteke Marka Marulića otkrivene u Dubrovniku i Cavtatu

U knjižnicama Franjevačkog samostana Male braće i Dominikanskog samostana u Dubrovniku, u Znanstvenoj knjižnici u Dubrovniku, te u Bogišićevoj zbirci u Cavtatu, otkriveno je oko šezdeset inkunabula i knjiga s početka 16. stoljeća koje su pripadale Marku Maruliću, ili ih je svojeručno po marginama komentirao boraveći kod prijatelja u Dubrovniku, na otočiću Badiji kod Korčule te u Kotoru, objavili su u petak iz Franjevačkog samostana Male Braće u Dubrovniku.
 
predstava

Balet HNK Split u Mađarskoj

Eva Karpilovska i Aaron Kok, solisti Baleta Hrvatskog narodnog kazališta Split, nastupili su na 15. Mađarskom plesnom festivalu (XV. Magyar Táncfesztivál) koji se od 17. do 23. lipnja održava u gradu Györu.
 
natječaj

Natječaj za prijedlog programa galerije Crta u 2020. godini

Pozivaju se svi zainteresirani umjetnici mlađe generacije (do 35 godina) da se jave za izlaganje u galeriji Crta. Rok za podnošenje prijava je 1. srpnja 2019.!
 
obljetnica, proslava, koncert

Hrvatska obilježava Svjetski dan glazbe, 21.6.2019.

Hrvatska glazbena unija i ove je godine pripremila bogat glazbeni program povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava u petak, 21. lipnja.
 
izložba

Libar od moštri, štrigarij i veroki

Ovog će se petka, 21. lipnja, u 20 sati u Galeriji Studentskoga kulturnog centra u Rijeci održati otvorenje izložbe 'Libar od moštri, štrigarij i veroki'.
 
predavanje, tribina

'Grada gladan' - razgovori o javnom prostoru

Društvo arhitekata Dubrovnik organizira razgovore o javnom prostoru sa svim zainteresiranim građanima i udrugama civilnog društva u Florinom Domu (Šetalište kralja Zvonimira 46, Uvala Lapad) od 22. do 29. lipnja, od 18 do 20 sati, kada će sudionici moći iznijeti svoja iskustva, ideje i potrebe na temu javnog prostora.
 
festival

Krk Music Fest 2019.

Od 21. do 23. lipnja Krk Music Fest pretvorit će grad Krk u središte dobre glazbe, zabave i jedinstvene gastronomije. Festival se, povodom Svjetskog dana glazbe koji se obilježava 21. lipnja, održava drugi put te ujedno je i odlična prilika za jedinstven doček ljeta.
 
obavijest

Hrvatski slikar Stjepko Mamić u Kini u projektu 'Novi put svile 21. stoljeća'

U kineskom gradu Xi'An-u 13. svibnja 2019. otvorena je izložba u suradnji sa pariškom povijesnim Jesenjim likovnim salonom a pod visokim pokroviteljstvom kineskog i francuskog Ministarstva kulture, u sklopu projekta 'Novi put svile 21. stoljeća'. Ovom žiriranom izložbom otvoren je Muzej mladih i djece u novom dijelu Xi'An a koji je nova kulturna prijestolnica Kine i međunarodni grad umjetnosti.  
 
festival

Crossover Festival od 4. do 7. srpnja na zagrebačkom Ribnjaku

Međunarodni glazbeni Crossover Festival, koji spaja glazbenike različitih kultura, glazbenih žanrova i umjetničkih izričaja, ove će se godine održati od 4. do 7. srpnja u zagrebačkom parku Ribnjak s bogatim programom vrhunskih glazbenika, od perspektivnih bendova, do regionalnih i svjetskih zvijezda.
 
x ostalo

Volontiranje u Laubi

Program volontiranja u Kući Lauba, kroz rad u raznim aktivnostima, pruža priliku mladim ljudima za stjecanje praktičnog iskustva, kao i upoznavanje s funkcioniranjem jedne značajne privatne zbirke suvremene umjetnosti. Razdoblje volontiranja je tri mjeseca, od 26. lipnja do 27. rujna 2019.!
 
nagrada

'Kiklop' - najbolja Gavellina predstava u sezoni 2018./2019.

Predstava 'Kiklop' Ranka Marinkovića, u režiji Saše Anočića, proglašena je u srijedu navečer najboljom predstavom zagrebačkoga Gradskog dramskog kazališta Gavelle po izboru žirija portala Studentski.hr, dok su najboljim glumcima sezone po mišljenju publike proglašeni Jelena Miholjević i Filip Križan.
 
obljetnica, proslava

Flash mobom u Zračnoj luci Franjo Tuđman obilježen Svjetski dan glazbe

Zagrebačka Zračna luka Franjo Tuđman pridružila se u četvrtak obilježavanju Svjetskog dana glazbe i ugostila više od 80 djece i mladih iz udruge 'SO DO – El Sistema Hrvatska', okupljenih u simfonijski orkestar, koji su nenajavljenom izvedbom 'Završnog kola' iz opere 'Ero s onoga svijeta' iznenadili i oduševili brojnu putniku u zračnoj luci.
 
obavijest

Umro arhitekt i dizajner Bogdan Budimirov

Arhitekt i dizajner Bogdan Budimirov, poznat po industrijskom dizajnu, unikatnom namještaju i specijalnim konstrukcijama umro je u utorak, priopćila je Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti (ULUPUH).
 
nagrada

Nagrade 6. izdanja Diversions International Short Film Festivala

Dodjelom nagrada završio je 6. Diversions International Short Film Festival. Grand Prix pripao je švicarskom dokumentarcu 'All Inclusive' redateljice Corine Schwingruber Ilic, a hrvatski redatelj Niko Radas osvojio je nagradu za najboljeg redatelja za animirani film 'Neobična kupka gospodina Otmara'.
 
smotra, revija

Smotra hrvatskog filma u Beogradu

Zajednica Hrvata Beograda 'Tin Ujević,' u suradnji s Jugoslavenskom kinotekom, organizira prvu Smotru hrvatskog filma koja će se održati u Beogradu od 21. do 23. lipnja.
 
nagrada

Motovun Film Festival nagrađuje snimatelja Živka Zalara za 50 godina djelovanja

Tradicionalna nagrada Pedeset godina, kojom Motovun Film Festival odaje počast osobama koje su više od pola stoljeća posvetile radu na filmu te time ostavile snažan utjecaj i neizbrisiv trag u razvoju filmske umjetnosti, ove je godine dodijeljena snimatelju Živku Zalaru.
 
obavijest

Serija predstavljanja u Francuskoj i Belgiji romana 'Područje bez signala' Roberta Perišića

Robert Perišić se upravo vratio s predstavljanja romana u Francuskoj i Belgiji, za čiju publiku ga je na francuskom objavila izdavačka kuća Gaïa Editions u prijevodu Chloé Billon.
 
festival

13. Giostra u Poreču

Trinaesto izdanje Porečkog povijesnog festivala – Giostra održat će se u novom terminu od 21. do 23. lipnja u Poreču, a ove će godine okupiti dvjestotinjak kostimiranih sudionika. Ulaz na sve programe je besplatan!
 
predstava

Dani smijeha 2019. - Hrvatski dom Vukovar

Od 25. do 29. lipnja u Hrvatskom domu Vukovar održat će se Dani smijeha. Na toj manifestaciji, koja se u organizaciji Hrvatskog doma Vukovar ove godine održava četvrti put, gostovat će pet komedija. Sve predstave počinju u 21 sat!
 
izložba

Zlatan Pintek: 'Točka kao početak'

U subotu, 22. lipnja, u 20 sati, u koprivničkoj AK galeriji otvara se samostalna izložba Zlatana Pinteka 'Točka kao početak'.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Tellmeart.com – Latvija

Društvo ograničene odgovornosti Tellmeart.com traži partnere za prijavu na poziv Programa Kreativna Europa – međusektorski pozivi. Kao svoju temeljnu misiju ističu pokretanje pristupačne web platforme za stvaranje audio vodiča, kojima bi umjetnici i autori mogli sa širom publikom i zajednicama dijeliti priče u pozadini svojih (izloženih) djela.
 
projekcija

Zagrebačka premijera filma ‘Bruški martirij’

U četvrtak, 20. lipnja, s početkom u 17 sati, u zagrebačkom Kinu Tuškanac bit će prikazan dokumentarni film 'Bruški martirij'. Ulaz za sve posjetitelje je besplatan!
 
predstavljanje

Predstavljen program Zagrebačkoga kulturnog ljeta 2019.

Program Zagrebačkoga kulturnog ljeta 2019. (ZGKUL 2019.), koje se ove godine održava pod sloganom 'Budi kul - budi u Zagrebu', predstavljen je u srijedu u Umjetničkom paviljonu u Zagrebu.
 
obavijest

Jedan od mnogih epiloga: Izabrane pjesme Pier Paola Pasolinija

Predstavljanje knjige 'Jedan od mnogih epiloga: Izabrane pjesme Pier Paola Pasolinija' održat će se 21. lipnja u Knjižnici Bogdana Ogrizovića.
 
izložba

Izložba 'Skriveno blago' Velimira Trnskog

Izložba slika Velimira Trnskog 'Skriveno blago' će povodom Svetoivanskih dana biti otvorena 24. lipnja u Galeriji Kraluš POU Sv. Ivan Zelina, u 19 sati.
 
izložba

Izložba Bena Vautiera u Galeriji Rigo

Izložba Bena Vautiera u Galeriji Rigo (Novigrad) otvara se 20. lipnja, a izloženi radovi će se moći pogledati do 17. srpnja 2019.
 
izložba

Branko Ružić: 'Jedinstvena sinteza forme'

Otvorenje samostalne izložbe 'Jedinstvena sinteza forme' autora Branka Ružića bit će u petak, 21. lipnja, u 20 sati, u Gradskoj galeriji Labin.
 
predavanje, tribina

Umjetnički razgovor u Veneciji: Angela Richter i Martha Wilson

Kao dio programa promocije međunarodne izložbe u organizaciji Grada Dubrovnika i Umjetničke galerije Dubrovnik pod nazivom 'Mjesto isprekidanih odlazaka' otvorene tijekom 58. Venecijanskog bijenalea, na izložbenoj lokaciji, na adresi Tesa 100, Arsenale Nord, u nedjelju, 23. lipnja, s početkom u 17 sati, održat će se i umjetnički razgovor na kojemu će sudjelovati slavna teoretičarka i redateljica Angela Richter te njujorška umjetnica i jedno od najvećih imena performansa danas, Martha Wilson.
 
natječaj

Kultura nova: Objavljeni javni pozivi Programa podrške 2019 s rokom prijave 3. 9. 2019.

Zaklada 'Kultura nova' je 18. lipnja 2019. na službenim mrežnim stranicama u okviru Programa podrške 2019 objavila javne pozive na predlaganje programa i projekata s rokom prijave 3. 9. 2019.!
 
obavijest

Književne večeri na Pelješcu

U Vrućici na poluotoku Pelješcu 20. i 21. lipnja književnim večerima započinje program Vrućiško kulturno ljeto 2019. Ove godine program, osim kazališnih predstava i koncerata klasične glazbe, po prvi put donosi književne večeri i izložbe.
 
obavijest

Prezentacija časopisa 'Oris' u Beču

Direktorica ugledne bečke galerije Galerie Krinzinger, gđa Ursula Krinzinger, pozvala je uredništvo Orisa da predstavi časopis i njegove aktivnosti u filijali galerije, Krinzinger Lesehaus, smještenoj u pokrajini Weinviertel. Uz časopis, bit će predstavljen simpozij Dane Orisa, izložbe i predavanja u Oris Kući arhitekture te izdavačka djelatnost.
 
natječaj

Poziv lokalnim nezavisnim kazališnim umjetnicima na sudjelovanje u projektu 'Make a Move'

Kreativni laboratorij suvremenog kazališta KRILA poziva vaninstitucionalne i nezavisne kazališne umjetnike i članove umjetničkih kolektiva s područja Rijeke, Primorsko-goransko županije i Hrvatske da se pridruže Labu u Rijeci – 'Kazališne prakse na specifičnim lokacijama i publika'. Rok za prijavu je 5. srpnja 2019.!
 
natječaj

Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike

Centar za ženske studije 12. godinu zaredom objavljuje Natječaj za dodjelu Nagrade za studentski rad na temu ženske i rodne problematike. Natječaj je otvoren do 10. listopada 2019. i namijenjen je svim studenticama i studentima preddiplomskih, diplomskih i integriranih studija visokih učilišta u Republici Hrvatskoj, svih znanstvenih i umjetničkih područja.
 
natječaj

Natječaj 'Buča kao inspiracija' 2019.

Pozivaju se svi zainteresirani da prijave svoja idejna rješenja za privremenu skulpturu, instalaciju ili landart na temu 'Buča kao inspiracija'. Šest odabranih radova bit će izloženo u Parku hrvatskih branitelja u Ivanić-Gradu u sklopu manifestacije Bučijada koja se održava od 4. do 6. listopada. Natječaj je otvoren do 6. rujna 2019.!
 
natječaj

Udruga Biom objavljuje natječaj za novinare

Udruga Biom raspisuje natječaj za novinarske radove, odnosno pruža jednokratnu novčanu potporu za novinarku ili novinara koji bi se tijekom šest mjeseci posvetili istraživanju i izvještavanju na zadanu temu. Rok za prijave je 26. lipnja 2019.!
 
nagrada

Nagrade publike za najbolju predstavu Kazališnoga ponedjeljka Teatra na Trešnjevci

Prvu sezonu Kazališnog ponedjeljka CeKaTe teatra Centar za kulturu Trešnjevka završio je dodjelom nagrada za najbolju predstavu po izboru publike. Najboljima je publika ocijenila predstavu 'Tri treća tromjesečja' Gradskoga kazališta 'Joza Ivakić' Vinkovci te 'Plesnu haljinu žutoga maslačka' Kazališta Prijatelj iz Zagreba.
 
istraživanje

Na Galešnjaku su ljudi živjeli prije 7000 godina

Na Galešnjaku, otočiću u Pašmanskom kanalu planetarnom poznatom zbog svoga srcolikoga oblika, u dalekoj su prošlosti živjeli ljudi, i to u starijoj fazi mlađega kamenog doba, prije nešto više od 7000 godina, najnovije je otkriće istraživačkog tima Odjela za arheologiju Sveučilišta u Zadru, koji je prije nekoliko dana u podmorju između otočića Ričula i Galešnjaka, na dubini od šest metara, otkrio prastaru golemu pravocrtnu konstrukciju sagrađenu od krupnijega amorfnog kamena.
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>