info
 
natječaj

The Islands Residency 2019, Kanada - poziv

Neprofitna organizacija Art Metropole, Toronto, i Fogo Island Arts pozivaju zainteresirane da se prijave za rezidencijalni program - The Islands Arts Writing Residency koji će se odvijati od 2. srpnja do 12. kolovoza 2019. Rok za prijavu je 16. prosinca 2018. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kazalište Ana Monro, Slovenija

Kazalište Ana Monro traži tri do četiri partnera zainteresiranih za prijavu na natječaj za projekt suradnje 'Connecting Past and the Future: (Re)Building the New Tradition of Street Theatre' u programu Kreativna Europa u kategoriji manjih projekata.  
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Istraživačko-obrazovni centar – Dvorac Rakičan, Slovenija

Istraživačko-obrazovni centar – Dvorac Rakičan traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa među organizacijama u čijem je području interesa zaštita kulturne baštine i razvoj održivog turizma. 
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini

Asocijacija arhitekata u Bosni i Hercegovini traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekte suradnje u programu Kreativna Europa.
 
natječaj

Program EU Kreativna Europa: poziv na partnerstvo – Kustoska udruga 'WCSCD' – Beograd

Udruga 'WCSCD' traži partnere zainteresirane za prijavu na natječaj za projekt suradnje 'What could/ should curating do?' u programu Kreativna Europa u kategorijama manjih i većih projekata.
 
obavijest

Muzički informativni centar KDVL predstavlja izdanja rane glazbe

Muzički informativni centar Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog poziva na predstavljanje izdanja rane glazbe i na uručenje Nagrade 'Josip Andreis' Hrvatskog društva skladatelja prof. dr. sc. Enniju Stipčeviću, autoru knjige 'Renesansna glazba i kultura u Hrvatskoj'. Predstavljanje će se održati u četvrtak, 22. studenog 2018. u 14 sati, u Predvorju Velike dvorane 'Lisinski' u Zagrebu. 
 
obavijest

Na natječaju 'Lutkolab' GKL Rijeka najbolji prijedlog za predstavu Vanje Jovanovića

Na natječaju Gradskog kazališta lutaka Rijeka 'Lutkolab' za prijedlog kazališno-lutkarskog projekta mladih autora koji će se izvesti u sljedećoj sezoni, najboljim je ocijenjen prijedlog Vanje Jovanovića radnog naziva 'Voda', objavljeno je na konferenciji za novinstvo u petak.  
 
koncert

Koncert u povodu 50. obljetnice života Davora Bobića

Autorski koncert u povodu 50. obljetnice života skladatelja Davora Bobića održat će se u utorak, 20. studenoga 2018. u koncertnoj dvorani Blagoje Bersa, Muzička akademija Zagreb, s početkom u 19,30 sati.
 
obavijest

Predstavljanje knjige: Marin Radica - zaboravljeni historicistički kipar

Umjetnička galerija Dubrovnik poziva na predstavljanje monografije 'Marin Radica – zaboravljeni historicistički kipar' dr. sc. Vinicija Lupisa u Galeriji Dulčić Masle Pulitika, u ponedjeljak, 19. studenog u 20 sati. 
 
predstavljanje

Vlasta Delimar u Novom Sadu

Vlasta Delimar predstavlja se u Novom Sadu u sklopu projekta Art ili pakt/ Performans, performativnost i dokument.
 
izložba

Miron Milić: 'Kongres sjena' u MSU-u

U MSU galeriji u Zagrebu, u utorak 20. studenoga 2018. u 19 sati., otvara se izložba Mirona Milića 'Kongres sjena'. 
 
izložba

Izložba Dejana Kršića u KIC-u

Izložba Dejana Kršića 'Svijet oko nas' otvara se u zagrebačkom KIC-u, u Galeriji na katu, 21. studenoga u 20 sati.
 
konferencija, znanstveni skup

Skup povodom 70. obljetnice rođenja Sonje Manojlović

Hrvatsko društvo pisaca priređuje skup povodom sedamdesete obljetnice rođenja pjesnikinje Sonje Manojlović. Skup će se održati u srijedu, 21. studenoga 2018. s početkom u 11 sati, u Vili Arko u Zagrebu. 
 
djeca, mladi

'Od pera do opere', novi program zagrebačkog HNK

'Od pera do opere' novi je edukativno – umjetnički program Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu namijenjen djeci trećih i četvrtih razreda osnovne škole.  
 
najave

'Expect the unexpected! Film Festival' u Hrvatskom državnom arhivu

Hrvatski državni arhiv 19. i 20. studenoga domaćin je završne manifestacije međunarodnog projekta co:op (Community as opportunity. Creative archives` and users` network), pod nazivom 'Expect the unexpected! Film Festival'.  
 
natječaj

Otvoren poziv za dizajnera na projektu Centar oblikovanja svakodnevice

HDD i partneri na projektu 'Centar oblikovanja svakodnevice' pozivaju sve zainteresirane dizajnere (pojedince ili timove) na dostavu prijava za uslugu izrade vizualnog identiteta projekta. Rok za prijavu: 27. studenog 2018. 
 
natječaj

Poziv za sudjelovanje na ReArt festivalu u Osijeku (božićno izdanje)

ReArt festival otvara svoje ovogodišnje božićno izdanje, koje će se održati 14. i 15. prosinca 2018. godine u prostorima Esseker Centra u Osijeku. Natječaj za sudjelovanje te izlaganje na dvodnevnom festivalu otvoren je do 30. studenog 2018. 
 
nagrada, djeca, mladi

Mjesec hrvatske knjige zaključen dodjelom nagrada učenicima osnovnih škola

Mjesec hrvatske knjige 2018., pod temom kulturne baštine, zaključen je u četvrtak dodjelom nagrada osnovnoškolcima iz cijele Hrvatske koji su sudjelovali u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja pod nazivom "Do baštine na krilima mašte".
 
predstavljanje

Predstavljena nagrada Sajma knjige u Istri 'Libar za vajk'

Za nagradu publike Sajma knjige u Istri 'Libar za vajk' konkurirat će petnaest naslova, a dobitnik nagrade bit će poznat zadnjega dana Sajma, u nedjelju 9. prosinca, objavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak u Puli. 
 
obljetnica, proslava

70. godišnjica Instituta za etnologiju i folkloristiku

Institut za etnologiju i folkloristiku, Zagreb, od 20. do 23. studenoga 2018. organizira događanja kojima će obilježiti 70-u godišnjicu osnutka. Program će obuhvatiti znanstveni skup, izložbu te predstavljanje publikacija, zbornika i knjige.
 
festival, najave

FAM - Festival arhitekture za mlade u Čakovcu

FAM - Festival arhitekture za mlade i otvorenje izložbe projekta 'Laboratorij arhitekture' održat će se u subotu, 1. prosinca 2018. u 17 sati, u zgradi Scheier u Čakovcu. 
 
susret

15. KAJ-BUŠ

Ogranak Seljačke sloge će i ove godine po 15. puta održati svoju Noć kazališta pod popularnim nazivom KAJ-BUŠ (kajkavci u Buševcu). Program će se održati 17.11.2018. (subota), u Domu kulture Buševec.
 
predstavljanje

Koncertno gostovanje orguljaša Edmunda Andler-Borića u Siriji u Damasku

Od 16. do 23. studenog hrvatski orguljaš Edmund Andler-Borić održat će dva koncerta u Damasku, Sirija. Koncerti su u sklopu orguljaškog festivala Terra Sancta Organ Festival  u Svetoj Zemlji (Sirija, Cipar, Libanon, Palestina). 
 
projekcija

Filmski četvrtak u HDA: Užitak filmovanja / 90 godina Kinokluba Zagreb >>>

Tema ovomjesečne projekcije u okviru redovnog programa Filmskog četvrtka je 'Užitak filmovanja'. Program posvećen 90. obljetnici Kino kluba Zagreb daje kratak pregled njegove djelatnosti o čemu će više govoriti filmski autor Vedran Šuvar. Filmski četvrtak održava se u HDA, 22.11.2018. u 18:00 sati. 
 
radionica, kolonija

Radionica: re-Media / hacklab01

Besplatna praktična radionica računalne obrade i pripreme digitalnih slikovnih datoteka za distribuciju i/ili destrukciju u konvencionalnim računalnim sustavima i vremenu hiper-vidljivosti održat će se u Zagrebu, 18. studenoga. Odvija se u okviru projekta hacklab01. Prijave su moguće do 17. studenoga.  
 
izložba

Izložba: 'Zapamtite Vukovar' >>>

Povodom dana sjećanja na žrtvu Vukovara koja se tradicionalno obilježava 18. studenog svake godine u počast poginulim, stradalim i nestalim osobama koje su izgubile život u Domovinskom ratu 1991. godine, na prvom katu CZKIO Susedgrad, do 23.11.2018. može se razgledati izložba 'Zapamtite Vukovar' kojom su prikazane fotografije i novinarski članci pisani u samom srcu ratnog Vukovara. Ulaz je slobodan!  
 
predstavljanje

Predstavljen strip album Nenada Barinića 'Vukovar: Haš'

U Ružičkinoj kući u Vukovaru u četvrtak je u sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. predstavljen strip album vukovarskog strip autora Nenada Barinića 'Vukovar: Haš' čiji je glavni junak nestali hrvatski branitelj Mladen Čupić - Haš, koji je s prijateljima kao dragovoljac otišao 1991. godine iz Vinkovaca braniti Vukovar u kojem mu se gubi svaki trag. 
 
najave

Interliber 2018. / program 16.11.

 
 
izložba

Izložba 'Meštrović & Prodanović: umjetnik i njegov fotograf'

Izložba 'Meštrović i Prodanović: umjetnik i njegov fotograf' otvara se 20. studenoga 2018. u 12:30 sati u Atelijeru Meštrović u Zagrebu. Izložba je otvorena do 27. siječnja 2019.
 
obljetnica, proslava, koncert

Zadar: Koncert povodom 110. obljetnice Hrvatskog pjevačkog društva Zoranić

U povodu 110. obljetnice Hrvatsko pjevačko glazbeno društvo Zoranić održat će koncert u utorak, 20. studenoga u 20 sati, u katedrali sv. Stošije. Ulaz na koncert je slobodan.
 
natječaj

free_art_-_additivism 2018 - poziv

Umjetnički produkcijski i prezentacijski projekt 'free_art_-_additivism' fokusiran je prema istraživanju potencijala i značaja računalnog 3D oblikovanja u okviru slobodno licenciranog i distribuiranog recentnog umjetničkog stvaralaštva. 
 
izložba

Zlatko Keser: Lica koja poznajem

Izložba Zlatka Kesera 'Lica koja poznajem' otvara se u Gliptoteci HAZU u Zagrebu u utorak, 20. studenog 2018. u 19 sati, a moći će se razgledati do 23. prosinca o.g.
 
izložba

Izložba o antičkom lokalitetu Burnum u NP Krka otvorena u Bologni

Izložba posvećena antičkom arheološkom lokalitetu Burnum, nekadašnjem rimskom vojnom logoru koji se u cijelosti nalazi na prostoru Nacionalnog parka Krka, otvorena je u srijedu na Odjelu za arheologiju Sveučilišta u Bologni. 
 
predstavljanje

Predstavljena koncepcija novog Hrvatskog prirodoslovnog muzeja

Novi Hrvatski prirodoslovni muzej bit će po mjeri najvećih svjetskih metropola, trebao bi biti završen 2022., a njegov novi postav koncipiran je tako da pokuša odgovoriti na pitanje - što je to život, rečeno je u srijedu na predstavljanju projekta "Kultura, znanost i obrazovanje u funkciji gospodarskog razvoja - novi Hrvatski prirodoslovni muzej".  
 
obavijest

Humanitarne izvedbe predstave 'Orašar'

Jednu od izvedbi predstave "Orašar" Hrvatsko narodno kazalište (HNK) 13. prosinca poklonit će socijalno najugroženijim građanima Zagreba i tako im uljepšati predbožićno vrijeme, najavljeno je u utorak na konferenciji za medije u HNK-u. 
 
predstava, djeca, mladi

Premijera 'Ivice i Marice' u splitskom Gradskom kazalištu mladih

Gradsko kazalište mladih (GKM) iz Splita u petak će premijerno izvesti predstavu 'Ivica i Marica' nastalu po bajci Braće Grimm u režiji Siniše Novkovića, namijenjenu nižim razredima osnovne škole. 
 
najave

Bjelovar - Na Večeri nacionalnih manjina nastupa više od 400 izvođača

Više od 400 izvođača nastupit će na 12. večeri nacionalnih manjina koja će se održati u subotu, 24. studenoga u Bjelovaru, najavljeno je u srijedu na konferenciji za novinare u gradskoj upravi. 
 
izložba

Dvije fotografske izložbe u Rovinju

U subotu 17. studenoga 2018. u Photo Art Gallery Batana u Rovinju otvaraju se dvije izložbe u organizaciji Hrvatskog fotosaveza. Riječ je o izložbi članova Društva osoba s invaliditetom Rovinj te o izložbi 'Međunarodni fotografski doživljaj baštine 2018.'.
 
izložba

Izložba Ide Blažičko u Dubrovniku

U subotu, 17. studenog 2018. godine u 20 sati, u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik otvara se izložba 'Tragovi vremena' umjetnice Ide Blažičko, jedne od najzapaženijih imena hrvatske suvremene scene.
 
izložba

'Katolička crkva u Podgorici', izložba u Kući arhitekture Oris

U utorak, 20. studenog 2018. u 19 sati, u Oris - Kući arhitekture u Zagrebu otvara se izložba arhitekata Zvonimira Vrkljana i Borisa Krstulovića pod nazivom 'Katolička crkva u Podgorici'.  
 
koncert, najave

Program u HGZ-u (19.-25.11.2018.)

U nastavku najavljujemo program i raspored događanja u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu za tjedan koji slijedi. 
 
predstavljanje

Predstavljanje projekta 'Muzej iz prve ruke' u Muzeju HAS Split

U ponedjeljak, 19. studenoga 2018. s početkom u 19 sati, u Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika Split javnosti će biti predstavljen projekt 'Muzej iz prve ruke'. Riječ je o projektu financiranom sredstvima Europskog socijalnog fonda i Ministarstva kulture RH kojega provodi Muzej hrvatskih arheoloških spomenika u suradnji s Graditeljsko-geodetskom tehničkom školom.  
 
x ostalo

5. Dani kreativnih kulturnih industrija u Dubrovniku

Peti 'Dani kreativnih kulturnih industrija' (DKKI), u organizaciji Razvojne agencije Grada Dubrovnika (DURA), otvoreni su u srijedu navečer u Dubrovniku, a održavaju se s ciljem okupljanja i umrežavanja kreativnih i inovativnih pojedinaca i udruga u kulturnoj industriji. Manifestacija se održava do 16. studenoga.
 
susret

14. novinarsko-književnički susret 'Grad - to ste Vi'

U povodu Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2018., u utorak 20. studenog 2018. s početkom u 18:00 sati, u Gradskoj knjižnici Vukovar održat će se 14. novinarsko-književnički susret 'Grad - to ste Vi' s tematskim razgovorom 'Glas nade'. 
 
natječaj, nagrada

Raspisan Natječaj za dodjelu Nagrada HAZU

Odbor Nagrade Hrvatske akademije za znanost i umjetnost raspisao je Natječaj za dodjelu Nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Prijedlozi se upućuju do 31. siječnja 2019.
 
projekcija

MM centar - Kratke slike - 'Vlak bez voznog reda' Veljka Bulajića

U sklopu programa 'Kratke slike', 15. studenoga u MM centru od 19:30 sati, bit će prikazan prvi dugometražni igrani film redatelja Veljka Bulajića - Vlak bez voznog reda (1959.). Prije projekcije, s redateljem će razgovarati selektorica programa Jelena Ostojić. Ulaz na program je besplatan.
 
izložba

I reći ću vam samo još jednu stvar, ZAPAMTITE VUKOVAR - izložba u predvorju NSK >>>

 
 
predstavljanje

Predstavljanje knjige Lojza Kovačića 'Pridošlice' u Zagrebu, 20.11. >>>

 
 
predstavljanje

Promocija CD-a Gudačkog kvarteta Sebastian >>>

Promocija CD-a Gudačkog kvarteta Sebastian 'Quartetto' održat će se u utorak, 20.11.2018. u 18 sati, u Matici hrvatskoj u Zagrebu (Dvorana Jure Petričevića). 
 
predavanje, tribina

Tanja Mravak gostuje 16.11. u Booksi >>>

Ovog petka, 16.11. u 19 sati, u Književnom programu kluba Booksa gostovat će spisateljica i pripovjedačica Tanja Mravak. 
 
<< Početna   < Prethodna   |  1  |  2  |  3  |  4  |  5  |  Slijedeća >   Posljednja >>