Preskočite na glavni sadržaj

Arhiva newslettera

Odabirom datuma dobivate arhivu newsletter-a

culturenet.hr - dnevni pregled vijesti za 10.07.2024

ostalo
 
Održana sjednica Festivalskog vijeća uoči otvaranja jubilarnih 75. Dubrovačkih ljetnih igara
U povodu otvaranja jubilarnih 75. Dubrovačkih ljetnih igara, u Festivalskoj palači je 10. srpnja održana svečana sjednica Festivalskog vijeća pod predsjedanjem ministrice kulture i medija dr. sc. Nine Obuljen Koržinek.

Uz 10. obljetnicu "Dvorišta" se održavaju na deset gornjogradskih lokacija
Kulturno-turistička manifestacija "Dvorišta" održat će se u svom jubilarnom, desetom izdanju od od 12. do 23. srpnja u gornjogradskim dvorištima, skrivenim gradskim oazama koje za ovu prigodu građanima otvaraju svoja vrata.

Tenso Connect - Zbor HRT-a poziva pjevače i dirigente na usavršavanje i suradnju
Zbor HRT-a kao član Europske mreže profesionalnih komornih zborova - Tenso sudjelovao je na natječaju EU fondova te osigurao sredstva za usavršavanje i suradnju pjevača i dirigenata u sklopu projekta Tenso CONNECT.

Prijave za The Songwriting Week 2024
The Songwriting Week! spaja mlade i perspektivne autore pjesama s glazbenicima, producentima i ljudima iz glazbenog poslovnog svijeta. Održat će se u Zagrebu od 23. do 28. rujna 2024.

Prijave za međunarodni simpozij „Stećci u 21. stoljeću: nove spoznaje i mogućnosti interpretacije“
Studij povijesti umjetnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru organizira treći po redu međunarodni znanstveno-stručni simpozij „Stećci u 21. stoljeću: nove spoznaje i mogućnosti interpretacije“ koji će se održati u četvrtak 24. listopada 2024. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru.
 
obrazovanje – djeca i mladi
 
Ljetni kamp Etnografskog muzeja "U muzejskom hladu II"
Od 16. do 19. srpnja Etnografski muzej ponovno postaje mjesto zabave, igara, zanimljivih radionica i upoznavanja novih prijatelja. Radionice su namijenjene djeci od 7 do 12 godina.

Ljetna muzezancija u varaždinskom Starome gradu od 15. do 19. srpnja
Ovogodišnje, peto izdanje Ljetne muzezancije u Starome gradu osmišljeno je u viteškom izdanju u duhu renesansnog doba, kad je dotadašnja gotička utvrda pregrađena u renesansni tip utvrde Wasserburg... 
 
audiovizualne i multimedijalne umjetnosti
 
22. Gastro film fest u Osijeku
U subotu, 13. srpnja, na krovnoj terasi Kulturnog centra Osijek (Ulica Kneza Trpimira 2/A, u blizini zgrade Eurodoma) održat će se 22. Gastro film festival, kao dio programa Osječkog ljeta kulture.

Art Forum s Tomom Zidićem
U subotu, 13. srpnja, u 20,30 sati, u Gradskoj radionici u Puli održat će se drugi ovogodišnji Art Forum čiji gost će biti filmski umjetnik Toma Zidić. Tom prilikom bit će prikazan njegov dugometražni film "Lutajući oceanom" iz 2022. godine.

Ljetno kino pod đakovačkim zvjezdanim nebom
Centar za kulturu Đakovo i ove godine poziva na omiljenu ljetnu filmsku manifestaciju! Od 18. do 28. srpnja u Đakovu će se u odličnim filmskim ostvarenjima i glazbenim poslasticama uživati pod zvijezdama. Ljetno kino priuštit će posjetiteljima nezaboravne trenutke zabave i uzbuđenja na ljetnoj pozornici đakovačkoga Strossmayerova parka.
 
književnost – publicistika
 
Promocija časopisa Treća: Feminizam i vizualne umjetnosti
Promocija časopisa Treća i vodstvo izložbom „Tri Pada“ održat će se u četvrtak 11. srpnja u 20 sati u zagrebačkom KONTEJNER-u na adresi Odranska 1/1.
 
kazališta – glazba – ples – izvedbene umjetnosti
 
Najavljene 54. Varaždinske barokne večeri, Portugal zemlja partner
Ovogodišnje 54. Varaždinske barokne večeri, koje će se održavati od 20. rujna do 2. listopada, donose 15 koncerata u Varaždinu i deset koncerata izvan grada, organizirat će se i dvadesetak popratnih programa, a zemlja partner bit će Portugal, najavljeno je u utorak.

David Shiner, redatelj Cirque du Soleila, nastupa u Parku Ribnjak
David Shiner, redatelj Cirque du Soleila, dobitnik Tonyja i jedan od najvećih svjetskih klaunova nakon dvije godine ponovno dolazi u Zagreb, s autorskom predstavom "Komik Motion" koju će izvoditi na ljetnoj pozornici Teatra Exit u Parku Ribnjak.

Najpoznatija filmska glazba na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu
Simfonijski orkestar HRT-a pod ravnanjem dirigenta Davora Kelića nastupa u petak 12. srpnja s početkom u 20.30 na pozornici gradskog Trga sv. Jurja u Đurđevcu, a izvodit će birane glazbene teme iz najpoznatijih filmova.

Nastavak ljetne koncertne turneje Ansambla LADO
Ansambl LADO nastavlja turneju diljem juga Hrvatske, uz jednu izvedbu u Sloveniji. Turneja plesnim i vokalno-instrumentalnim koncertima posjetit će različite nacionalne i lokalne festivale i manifestacije, a vrhunac je nastup na 75. Dubrovačkim ljetnim igrama u Parku Gradac!

Počinje deseto izdanje ULTRA Europe festivala
Na 10. Ultra Europe festivalu, koji će se od 12. do 14. srpnja održati na splitskom Parku mladeži, a nakon čega tri dana seli na Brač, Hvar i Vis, očekuje se oko 150.000 partijanera iz 140 zemalja svijeta, koje će zabavljati 150 DJ-eva, najavili su u utorak organizatori festivala.

Ukrajinski dječji kazališni studio u Puli predstavlja premijeru dječje predstave "Kotigoroško"
U dvije godine otkad je Pula postala njihov novi dom, Ukrajinski dječji kazališni studio vođen stvaralačkim elanom Svitlane Rusinove je uz mnoštvo kontinuiranih suradnji s lokalnim udrugama i kreativcima iznjedrio brojne radionice i nekoliko kazališnih predstava. Najnovija, koja je već četvrta premijera Ukrajinskog dječjeg kazališnog studija u Puli, nadolazeće subote, 13. srpnja, predstavit će znatiželjnim mališanima živopisnu ukrajinsku bajku o plemenitosti i hrabrosti.

Riječki Balet gostuje u Njemačkoj
Balet HNK Ivana pl. Zajca odlazi na još jedno u nizu svojih značajnih međunarodnih gostovanja i nastavlja osvajati europske pozornice. Predstavom "Transparada" predstavit će se publici kazališta u Fürstenfeldbrucku u Njemačkoj već 16. srpnja.

Treće izdanje IslanDancea od 15. do 19. srpnja na otoku Ižu
Novo, treće izdanje manifestacije IslanDance održat će se od 15. do 19. srpnja u Velom Ižu na otoku Ižu. Glavni program ovogodišnjeg izdanja čini realizacija umjetničke rezidencije pod nazivom "Ples i tradicija" koja predstavlja sinergiju suvremenog plesa i lokalne tradicije, s ciljem očuvanja kulturne baštine otoka i razvoja publike.

Cigle i palete u Karlovcu – posljednja stanica plesne turneje Arbajt Kolektiva
Nakon premijernih izvedbi plesne predstave Arbyte 2.0 u Osijeku i Koprivnici, Arbajt Kolektiv završava turneju u Karlovcu. Izvedba plesne predstave održat će u petak, 12. srpnja, s početkom u 21,30 sati, u prostoru MUZA, Jurja Haulika 22.
 
muzeji – izložbe – vizualne umjetnosti
 
Otvorenje međunarodne izložbe "Hommage Kloviću" u Kući Klović u Grižanama
Otvorenje međunarodne izložbe Hommage Kloviću u Kući Klović održat će se u petak 12. srpnja u 19 sati u Grižanama.

Stipe Nobilo, "Retrospektiva (1976. – 2023.)"
Izložba slikara Stipe Nobila „Retrospektiva (1976. - 2023.)“ otvara se u subotu 13. srpnja u 21 sat u Galeriji Juraj Plančić Muzeja Staroga Grada.

Tematske ture "Zbigecano ljeto" u Muzeju grada Zagreba
U Muzej grada Zagreba vraća se imaginarni lik Keti Klinček, pripadnice zagrebačkog polu-hoh društva, koja će u tematskim turama voditi u otkrivanje životnih, veselih i vrckavih priča o ljetu u gradu, unatrag stotinu godina...

Najava izložbe "70. godina Splitskog ljeta"
Izložba pod nazivom 70. godina Splitskog ljeta, zamišljena kao svojevrsni vremenski pregled ove kulturno-umjetničke manifestacije, moći će se pogledati od 23. srpnja do 1. rujna 2024. u Staroj gradskoj vijećnici.

Izložba Mateje Rusak "Moja Rijeka" otvara se u Galeriji Rab
Otvorenje samostalne izložbe "Moja Rijeka" akademske umjetnice Mateje Rusak održat će se u ponedjeljak 15. srpnja u 21 sat u Galeriji Rab u sklopu Rapskog likovnog ljeta, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Rab. 
natječaji u kulturi
Fra Ma Fu: natječaj za najbolje reportaže u 2023. godini (Rok: 31.7.2024.)
Hrvatsko novinarsko društvo (HND) i Studijski institut za novinarstvo, kulturu i obrazovanje (SINKO) raspisuju natječaj za dodjelu nagrade Fra Ma Fu za najbolje za novinarske radove - reportaže, objavljene u hrvatskim medijima, medijima na hrvatskom jeziku u inozemstvu (novinama, internetskim portalima, radiju, televiziji i video kanalima), u razdoblju od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

"Natječaj za najbolji aforizam ili epigram na temu – RIJEKA" (Rok: 10.9.2024.)
Udruga hrvatskih aforista i humorista (UHAH) objavljuje "Natječaj za najbolji aforizam ili epigram na temu - RIJEKA". Radove s podacima o autoru treba poslati do 10. rujna 2024.!

Sva prava pridržana © Culturenet Croatia 2023. Pravne napomene // Impressum // Kontakt

Ukoliko se želite odjaviti s naše mailing liste, kliknite ovdje, unesite svoje podatke i odaberite opciju "odjava". If you would like to unsubscribe from our mailing list please send an e-mail to info@culturenet.hr and write "unsubscribe" in the message body.