Preskočite na glavni sadržaj

Poziv autorima

PERISTIL 65/2022
Zbornik radova za povijest umjetnosti
Pozivamo članove Društva povjesničara umjetnosti Hrvatske i kolege iz Hrvatske i inozemstva na predaju stručnih i znanstvenih tekstova za objavljivanje u 65. broju Peristila.
Društvo povjesničara umjetnosti Hrvatske redovito izdaje Peristil od 1954. godine. Peristil je znanstveni godišnjak u otvorenom pristupu u kojem se objavljuju recenzirani znanstveni i stručni radovi iz područja povijesti umjetnosti i srodnih društveno humanističkih znanosti.
Primaju se isključivo neobjavljeni tekstovi na hrvatskom ili nekom stranom jeziku.
Svi brojevi Peristila besplatno su dostupni u otvorenom pristupu na Portalu znanstvenih časopisa RH Hrčak https://hrcak.srce.hr/peristil.
Peristil je kategoriziran kao A1 časopis u Hrvatskoj, indeksiran je u međunarodnim bazama ERIH i EBSCO te direktoriju časopisa u otvorenom pristupu DOAJ
Rok za predaju: 1. srpnja 2022.
 
Upute autorima
Uredništvo prima isključivo neobjavljene rukopise.
Tekst treba imati do 16 kartica / 1 autorski arak/ i 10 slikovnih priloga i biti uređen prema uputama objavljenim na www.dpuh.hr.
Uredništvo osigurava najmanje dvije neovisne recenzije. Autori neće biti upoznati s imenima recenzenata od strane uredništva, a i sami recenzenti moraju voditi računa o povjerljivosti i svojem pravu na anonimnost.
Časopis autorima ne naplaćuje objavu radova.
Molimo autore da svoje tekstove prije prijave usklade s Uputama za objavljivanje u Peristilu.
Uredništvo časopisa Peristil
http://www.dpuh.hr/index.php?show=page.php&idPage=127