Preskočite na glavni sadržaj

Za sisački Star Film Fest odabrano 50 filmova iz cijeloga svijeta

Filmski festival Star Film Fest, što će se u Sisku održati od 30. kolovoza do 1. rujna, i petu godinu zaredom obara rekorde po broju prispjelih i filmova odabranih za prikazivanje, priopćili su organizatori.
vrijeme: 30.08.2018.
mjesto: Sisak
url: https://www.sfilmfest.com/

Od 569 prispjelih filmova, selektorice Martina Mladenović i Anja Kavić, za prikazivanje su odabrale 50 filmova, navode organizatori iz Kino kluba Sisak,
 
Sisački festival okuplja i afirmira mlade filmske stvaraoce iz Hrvatske i svijeta u kategorijama dokumentarnog, eksperimentalnog, igranog i animiranog filma. Za projekcije ove su godine odabrani filmovi autora iz Hrvatske, BiH, Srbije, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Slovačke, Francuske, Danske, Nizozemske, Ujedinjenog Kraljavstva, Španjolske, Portugala, Rusije, SAD-a, Meksika, Perua, Argentine, Kolumbije, Irana, Kine, Tajvana, Filipina i Singapura. Bogati filmski program predviđa i prikazivanje dva filma izvan konkurencije. To su filmovi "Comic Sans" redatelja Nevia Marasovića  i "Osmi povjerenik" redatelja Ivana Salaja, koji su već izazvali dobili priznaja kritičara i publike, ne samo u Hrvatskoj, već i izvan nje, stoji u priopćenju.
 
Nakon otvorenja festivala 30. kolovoza u 20 sati u atriju Starog grada, počet će i prve projekcije. Iduća dva dana projekcije će biti u ljetnom kinu Kazališta 21 s početkom u 19.30 sati, gdje će se posljednjeg dana nešto prije ponoći održati i svečanost proglašenja najboljih. 
 
Osim projekcija filmova, festival svojim posjetiteljima i sudionicima pruža i popratne aktivnosti poput filmskih i fotografskih radionica, kvizova, prikaz starih fotografskih tehnika, izložbi fotografija i umjetničkih instalacija, javne rasprave, radionicu snimanja iz zraka, stručna predavanja i svakodnevne glazbene koncerte.
 
Već  u svoja četiri prva izdanja, Star Film Fest je afirmirao mnoge mlade autore i poslužio im kao odskočna daska i poticaj u njihovom daljnjem filmskom stvaralaštvu. (Hina)