Preskočite na glavni sadržaj

11. STIFF — poziv na prijavu za međunarodnu izložbu (Rok: 30.6.2024.)

Međunarodni studentski filmski festival — STIFF poziva umjetnice i umjetnike da prijave svoje radove na međunarodnu izložbu kao dio popratnog programa festivala. Na natječaj se mogu prijaviti radovi koji se bave temom bijega...
vrijeme: 30.04.2024. - 30.06.2024.
url: https://studentfilmfestival.eu/hr/

Popratnim programom STIFF-a želimo stvoriti prostor za kritičko promišljanje, susret, edukaciju i dijalog s publikom. Izložbeni program okuplja umjetnice i umjetnike iz cijelog svijeta čijim radovima dodatno analiziramo, propitujemo i naglašavamo slojevitost tematskog fokusa festivala.  
— kustoski tim 11. STIFF-a
 
Na natječaj se mogu prijaviti radovi koji se bave temom bijega, nastali u različitim medijima - od audiovizualnih medija, izvedbi, participativnih radova, digitalnih radova (GIF, meme, NFT, računalna grafika, 3D objekti, video igre, web stranice, aplikacije, video) do fotografija, instalacija, interaktivnih objekata i tekstualnih radova koji se mogu interpretirati u izložbenom ili javnom prostoru. 
 
11. STIFF poziva sve na analizu i promatranje pojma bijega u što širem smislu - potrebu za slobodom i promjenom, putovanja, prisilan bijeg, migracije te sve metode i razloge odlaska i oslobađanja od ograničenja. 
Od čega bježimo i na koje sve načine? Što ostavljamo iza sebe? Kako novonastale promjene utječu na nas? Čemu težimo ako se odlučimo na odmak od dosadašnjeg načina života, društveno zadanih normi i okoline? Je li bijeg isključivo fizički? Koji je potencijal umjetnosti i umjetničkog izričaja u izazovnim vremenima? Kustoski tim zanimaju i radovi koji promišljaju ne samo fizičke, emocionalne i psihološke aspekte koji se vezuju s pojmom bijega, već i društvene implikacije povezane s ovom temom kroz koje će biti naglašene važnosti empatije i solidarnosti. 
 
Međunarodnom multimedijalnom izložbom 11. STIFF želi okupiti različite perspektive, iskustva i mišljenja prezentirane kroz različite umjetničke radove. Koliko koristimo maštu i zabavu kao apstraktne metode bijega od stvarnosti? Svi su pozvani autorskim radovima izaći iz svakodnevne rutine te protreseti stvarnost i sadašnja ograničenja i pravila. 
 
Rok za prijavu je 30. lipnja 2024. 
 
Propozicije:
 
*prijave putem obrasca na poveznici 
*poslani umjetnički radovi moraju biti originalni
*jedna osoba može prijaviti najviše dva rada ili jednu seriju radova
*umjetnička djela trebaju biti u optimalnoj rezoluciji
*ova izložba nije natjecateljskog karaktera i neće se dodjeljivati ​​nagrade
*pravo na prijavu imaju sve umjetnice i umjetnici neovisno o dobi i formalnom obrazovanju
 
STIFF organiziraju Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci i udruga Filmaktiv. Jedanaesto izdanje festivala bit će održano od 21. do 23. studenog u Rijeci. 
 
Kustoski tim je dostupan na stiffexhibition@gmail.com.