Preskočite na glavni sadržaj

PSSST! –poziv na festival nijemog filma

Od 7. do 9. studenog 2013., u Centru za kulturu Trešnjevka, organizira se 7. PSSST! festival nijemog filma. Rok za prijave filmova u natjecateljskom programu je 10. listopada 2013. godine.
vrijeme: 07.11.2013.
prijava: 10.10.2013
url: http://festivalnijemogfilma.com
Festival u natjecateljskom programu prikazuje domaće i međunarodne nijeme filmove svih rodova ili filmove autora koji su voljni maknuti audiopozadinu svojeg filma. Organizatori revije osigurat će zvučnu pratnju svakom filmu što će pružiti posebno gledateljsko iskustvo.

Organizatori svake godine za potrebe izdanja Festivala formiraju Programsko vijeće koje je zaduženo za formiranje natjecateljskog i popratnog programa. Programske se odluke donose u dogovoru s organizatorima Festivala, a prema financijskim mogućnostima.

Svake godine formira se Selekcijska komisija koja odabire filmove za natjecateljski program i  bira najbolji film natjecateljskog programa. Selekcijska komisija obvezuje se pogledati filmove dva puta, za potrebe selekcije i za potrebe izbora najboljeg filma. Selekcijsku komisiju određuje Programsko vijeće Festivala.

Veliku nagradu Brcko dobiva najbolji film natjecateljskog programa. Nagradu publike dodjeljuju gledatelji u dvorani ispunjavanjem glasačkih listića.

Filmove mogu prijaviti redatelji, producenti, ustanove ili ostale pravne osobe s pravima za zastupanje filmova. Samo filmovi koji nemaju audiokomponentu mogu sudjelovati na Festivalu. Filmovi se prijavljuju online, na internetskoj stranici Festivala, a ispunjenu i ispisanu prijavnicu treba poslati zajedno s DVD-screenerom čitljivim u svim regijama na adresu Festivala.

Prijava filma ne naplaćuje se.

Filmove treba poslati na sljedeću adresu:
PSSST! 7. FESTIVAL NIJEMOG FILMA
Centar za kulturu Trešnjevka
Park Stara Trešnjevka 1
10 000 Zagreb
Croatia

Sve poštanske troškove snosi pošiljatelj, a prijavljeni se DVD-ovi ne vraćaju. Organizator se obvezuje sve prijavljene filmove pohraniti u arhivu Festivala i koristiti ih isključivo u dokumentacijske, edukacijske i kulturne svrhe. U slučaju da je organizator izgubio ili oštetio kopiju, dužan je pokriti trošak materijala i izrade nove projekcijske ili arhivske kopije. Selekcijska komisija ima pravo odbiti kopiju loše tehničke kvalitete ili u nenavedenom formatu koja bi mogla prouzročiti probleme tijekom projekcije.

Redatelji čiji su filmovi ušli u natjecateljski program pozivaju se da budu gosti Festivala. Redatelje će kontaktirati organizatori Festivala.