Preskočite na glavni sadržaj

Premijera pričaonice 'Ružno pače' u GKL-u Split

Pričaonica 'Ružno pače', druga ovosezonska premijera Gradskog kazališta lutaka Split, bit će izvedena u subotu, 6. listopada, u 18 sati. Pričaonica je rađena prema ideji Teatra Poco Loco i njihovom konceptu specifičnog scenskog izlaganja priče, odnosno pripovijedanja uz otvorenu komunikaciju s publikom, izvođenje glazbe uživo i animiranje ilustracija na grafoskopu.
vrijeme: 06.10.2018. 18 h
mjesto: Split; Gradsko kazalište lutaka Split, Tončićeva 1
url: http://www.gkl-split.hr/
 

Nakon koprodukcije na predstavi „Stonoga Goga“ i na pričaonici „Tri praščića“(koja je premašila sto izvedbi)  „Ružno pače“ je  treći naslov je postavljen u suradnji s Teatrom Poco Loco iz Zagreba, i u režiji Renate Carole Gatice.

„Ružno pače“ Hansa Christiana Andersena, najvećeg pisca za djecu svih vremena, raskošna je i slojevita priča bezvremenske ljepote i snage koja može ohrabriti svako dijete suočeno s izazovima odrastanja,  a publici će je ispričati glumci ansambla GKL-a  Ivan  Medić, Andrea Majica, Branimir Rakić  (i na harmonici) i Milena Blažanović (animacije na grafoskopu).

Ovo je ujedno jedini ovosezonski repertoarni naslov namijenjen djeci već  od 2 godine starosti i idealan je za prvi susret s kazalištem.

Autorice glazbe su Davorka Horvat i Zrinka Kušević,  a  autor ilustracija za grafoskop je Luka Duplančić.

Nakon premijere, pričaonica „Ružno pače“ igra u subotu 13. listopada u 11.00 i  u 12.00  sati, a ulaznice se mogu rezervirati telefonom 395 968 i kupiti na blagajni kazališta u Tončićevoj 1.

Novi projekt GKL-a Split „Malena mjesta srca moga“ uz potporu Županije

Pričaonica  „Ružno pače“  već je pretpremijerno izvedena za djecu u mjestima Županije u kojima nema kazališta pa ono dolazi k njima. Gostovanja su realizirana u sklopu novog projekta GKL-a Split pod nazivom  „Malena mjesta  srca moga“ koji je podržala Splitsko-dalmatinska županija.