Preskočite na glavni sadržaj

Premijera mjuzikla 'Prošlih pet godina' u varaždinskom HNK

Varaždinsko Hrvatsko narodno kazalište priprema izvedbu mjuzikla suvremenoga američkog autora Jasona Roberta Browna 'Prošlih pet godina', što je prvi mjuzikl u povijesti toga kazališta, a premijera je najavljena za 9. veljače.
vrijeme: 09.02.2018. 19,30 h
mjesto: Varaždin, HNK, Augusta Cesarca 1
url: http://www.hnkvz.hr/
"Prošlih pet godina" je intiman, komorni mjuzikl, pun nabijenih emocija, humora i odlične glazbe, a zanimljiva je činjenica da cijelu dramsku radnju nose samo dva lica - Cathy i Jamie. Songovi prate priču o pet godina njihova života, njihove veze od samog početka (prvog izlaska) do kraja braka.
 
Mlada redateljica Lea Anastazija Fleger, Varaždincima poznata po režiji predstave "Bog masakra" Yasmine Reza, na konferenciji za novinare održanoj u četvrtak nije skrivala oduševljenje što je imala priliku raditi s mladom i kreativnom ekipom, punom energije.
 
"Dobiti priliku raditi mjuzikl na velikoj sceni, i to nakon samo nekoliko profesionalnih režija, za mene je stvarno nešto na čemu iskreno zahvaljujem i nadam se da ćemo kao ekipa opravdati očekivanja", rekla je Fleger.
 
U predstavi najzanimljivijim smatra kronologiju priče - o pet godina zajedničkog života Cathy kroz songove pripovijeda od kraja prema početku, a Jamie od početka prema kraju, prema prekidu.
 
"Priča je jako životna, ima puno smijeha, veselja, ljubavi, ali i mržnje i prevare – svega čega i treba biti u jednom odnosu", istaknula je.
 
Dvoje glumaca-pjevača cijelu su predstavu na sceni, što je iznimno zahtjevno i izazovno. U ulozi Cathy nastupit će Hana Hegedušić, a u ulozi Jamiea Ivan Čuić u alternaciji s Igorom Barberićem.
 
"Nadam se da će publika prepoznati naš trud i veliku ljubav prema ovome što smo radili. Računam na one koji vole mjuzikl, ali htjela bih uputiti poziv i onima koji će tek postati ljubitelji mjuzikla da dođu, podrže nas, omoguće nam da trajemo", istaknula je Hana Hegedušić.
 
Igor Barberić ističe kako mu je bilo iznimno ugodno raditi u varaždinskom kazalištu, s takvom ekipom punom volje i energije.
 
"Ljudi češće imaju priliku pogledati nekakav komercijalni mjuzikl, veliki spektakl, ali sad im se pruža prilika pogledati i jedan manji, dramski mjuzikl. Mislim da bi se mogao svidjeti i onima koji su malo skeptični prema mjuziklima", rekao je Barberić.
 
U mjuziklu "Prošlih pet godina" pojavljuju se razni glazbeni žanrovi. Ovisno o emociji te događajima u songovima izmjenjuju se pop, rock, jazz, latino, klezmer te klasična glazba. Glumce prati bend od šest glazbenika, a dirigent je Stjepan Vuger. (Hina)