Preskočite na glavni sadržaj

Predstavljanje četvrte knjige romana Dragutina Trumbetaša

Danas, 4. lipnja, u 20 sati, u Pučkom otvorenom učilištu u Velikoj Gorici, održat će se predstavljanje četvrte knjige romana 'Pušači i nepušači' Dragutina Trumbetaša.
vrijeme: 04.06.2012. 20,00
mjesto: Velika Gorica; Pučko otvoreno učilište, Zagrebačka 37
url: http://www.pouvg.hr
U četvrtoj knjizi romana o gastarbajterima 'Pušači i nepušači' poznati slikar i pisac iz Velike Mlake Drago Trumbetaš piše o životu svojih suvremenika koji su šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog stoljeća u potrazi za egzistencijom masovno odlazili na rad u susjedne zemlje, a posebno u Njemačku. U četvrtoj knjizi ovog opsežnog romana pronaći ćemo i podosta autobiografskih elemenata Dragutina Trumbetaša, poglavito kad je riječ o njegovom boravku u zatvoru Stara Gradiška, te o priređivanju brojnih izložbi crteža i slika u Njemačkoj.

Uz autora Dragutina Trumbetaša u predstavljanju knjige sudjelovat će Jasna Kovačević, voditeljica Knjižnice i čitaonice Bogdana Ogrizovića Knjižnica Grada Zagreba; gastarbajter Trumbetaševe generacije iz Kuča Zorko Čunčić; urednik knjige Drago Bukovec i HPD 'Kučani' iz Kuča pod ravnanjem maestra Branka Pucekovića.